Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου

Μύκητες: Ανάπτυξη, Προστασία και Αντιμετώπιση!

Μύκητες: Ανάπτυξη, Προστασία και Αντιμετώπιση!

Η μυκητίαση των ποδιών ή των νυχιών είναι μια εξαιρετικά συχνή λοίμωξη, ειδικά τους μήνες του καλοκαιριού που τα πόδια παραμένουν για μεγάλο μέρος της ημέρας εκτεθειμένα. Μάλιστα, εμφανίζεται σε ποσοστό άνω του 15% παγκοσμίως! Για τις μυκητιάσεις ευθύνονται κυρίως μύκητες που μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο είτε με άμεση επαφή είτε μέσω αντικειμένων.Που αναπτύσσονται οι μύκητες?

Αναπτύσσονται σε ζεστά μέρη και ιδιαίτερα σε μέρη με υγρασία, όπως τα αθλητικά παπούτσια, τα αποδυτήρια και η πισίνα. Είναι πολύ πιθανό να κολλήσετε κάποιο μύκητα εάν περπατάτε ξυπόλητοι στο γυμναστήριο σας ή αν δανειστείτε παπούτσια από άλλον. Επιπλέον, την ανάπτυξη μιας μυκητίασης ευνοεί ένα αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, οι κυκλοφορικές διαταραχές και ο διαβήτης.

 

Πως θα τους καταλάβετε?

Οι μύκητες των ποδιών εμφανίζονται ανάμεσα στα δάχτυλα ή στην περιοχή κάτω από τα δάχτυλα και εκδηλώνονται συχνά με δερματικά εξανθήματα, έντονη φαγούρα και εφίδρωση.

Οι μύκητες των νυχιών εκδηλώνονται συνήθως με μικρά λευκά σημάδια στην επιφάνεια τους και με την αλλαγή χρώματος του νυχιού σε κίτρινο, καφέ ή σε σοβαρές περιπτώσεις μοβ. Επιπλέον, μπορεί να παρατηρήσετε πρήξιμο, δυσάρεστη οσμή και ανώμαλη επιφάνεια νυχιού.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *