Τρίτη, 18 Μαΐου

Νηστίσιμα ντολμαδάκια λάχανου με ρύζι & μανιτάρια

Νηστίσιμα ντολμαδάκια λάχανου με ρύζι & μανιτάρια

Νηστίσιμα ντολμαδάκια λάχανου με ρύζι & μανιτάρια

Για τα Νηστίσιμα ντολμαδάκια λάχανου γεμιστά με ρύζι & μανιτάρια θα χρειαστείς

  • 1 λάχανο μεγάλο

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. τσαγ. ρύζι Καρολίνα
  • 2 κρεμμύδια ξερά μεγάλα, ψιλοκομμένα
  • 4 κ.σ. λάδι
  • 4 φλιτζ. τσαγ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
  • Αλάτι, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ

  • 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
  • 1 φλιτζ. τσαγ. χυμό ντομάτας συμπυκνωμένο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγ. κρασί λευκό

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Καθαρίστε το λάχανο από τον πυρήνα του. Βάλτε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό σε δυνατή φωτιά να πάρει βράση. Ρίξτε το λάχανο, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το να ζεματιστεί για 3″-5″ ώστε να μαλακώσει. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε το και αφήστε το να κρυώσει ώστε να μπορείτε να το πιάσετε. Κατόπιν αφαιρέστε τα φύλλα του λάχανου ολόκληρα και βάλτε τα σε ένα πιάτο το ένα πάνω στο άλλο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: 2 νόστιμες & εύκολες συνταγές με χταπόδι!

2. Βράστε το ρύζι σύμφωνα με τι οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, ώστε να είναι σπυρωτό. Κατόπιν αφήστε το να κρυώσει.




3. Ψιλοκόψτε τα μανιτάρια και βάλτε τα σε μια μεσαία κατσαρόλα. Προσθέστε τόσο νερό ώστε να τα καλύψει και τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αφήστε να πάρουν μια βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για 1 ώρα. Αποσύρετε από τη φωτιά, σουρώστε τα μανιτάρια και πολτοποιήστε τα στο μούλτι.

4. Βάλτε 2 κουταλιές λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο για περίπου 5′ μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέστε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε. Αποσύρετε από τη φωτιά και αδειάστε το μείγμα σε ένα μπολ. Ξαναβάλτε το τηγάνι στη φωτιά με το υπόλοιπο λάδι και σοτάρετε και το τρίτο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να γίνει διάφανο. Ρίξτε στο τηγάνι το μείγμα των μανιταριών και το βρασμένο ρύζι και ανακατέψτε.

Νηστίσιμα ντολμαδάκια λάχανου με ρύζι & μανιτάρια

5. Φτιάξτε τη σάλτσα. Τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι με το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά να ζεσταθεί. Προσθέστε το πολτοποιημένο σκόρδο και σοτάρετε για 30″. Κατόπιν προσθέστε τον συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας και ανακατέψτε. Χαμηλώστε τη φωτιά και ρίξτε το κρασί. Σιγοβράστε τη σάλτσα για περίπου 10′ μέχρι να αρχίσει να πήζει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Βίδες με αγκινάρες για τις ημέρες νηστείας!

6. Απλώστε ένα φύλλο λάχανου σε μια επιφάνεια εργασίας και βάλτε στο κέντρο του 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Γυρίστε τι άκρες προς τα μέσα και κλείστε το φύλλο σαν φάκελο. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με όλα τα υλικά.

7. Βάλτε όλα τα ντολμαδάκια λάχανου στο τηγάνι με τη σάλτσα, με την ένωση προς τα κάτω και με ένα κουτάλι περιχύστε τα με τη σάλτσα. Αφήστε να σιγοβράσουν για περίπου 10″ και να ζεσταθούν καλά μέχρι μέσα. Όταν είναι έτοιμα, αποσύρετε από τη φωτιά, μοιράστε τα ντολμαδάκια λάχανου σε πιάτα με τη σάλτσα τους, πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *