Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

Όλα για τις ραγάδες.Να πώς θα τις αντιμετωπίσετε!

 

Όλα για τις ραγάδες.Να πώς θα τις αντιμετωπίσετε!

Όλα για τις ραγάδες.Να πώς θα τις αντιμετωπίσετε!

Όλα για τις ραγάδες.Μάθετε πού οφείλονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε σωστά. Οι ραγάδες είναι ένα αισθητικό κυρίως πρόβλημα, είναι ιδιαίτερα ενοχλητικό αυτή την εποχή, καθώς τα ρούχα μας γίνονται περισσότερο… αποκαλυπτικά.

Αν ανήκετε κι εσείς στην ομάδα των γυναικών που ταλαιπωρούνται από αυτό, διαβάζετε το σωστό άρθρο. Για να κατανοήσετε πού οφείλονται, είναι καταρχάς χρήσιμο να γνωρίσετε τη δομή του δέρματος αλλά και το μηχανισμό που ευθύνεται για τη δημιουργία τους.

Η δομή του δέρματος

Όπως είναι πιθανό να γνωρίζετε ήδη, το δέρμα αποτελείται από την επιδερμίδα, το κυρίως δέρμα ή χόριο και το υποδόριο λίπος. H επιδερμίδα δεν είναι παρά μια λεπτή στιβάδα κυττάρων στην επιφάνεια του δέρματος, η οποία αντιπροσωπεύει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πάχους του.

Το χόριο ή κυρίως δέρμα βρίσκεται ανάμεσα στην επιδερμίδα και το υποδόριο λίπος και έχει πολύ μεγαλύτερο πάχος από την επιδερμίδα. Περιέχει τα αγγεία του δέρματος και αποτελείται κυρίως από κολλαγόνες και ελαστικές ίνες, οι οποίες είναι οργανωμένες σε ένα πλέγμα που θυμίζει πάρα πολύ τη δομή υφάσματος.

Πώς δημιουργούνται οι ραγάδες

Αν τεντώσετε απότομα ένα ύφασμα, θα παρατηρήσετε ότι σε κάποια σημεία οι ίνες του υφάσματος απομακρύνονται μεταξύ τους σχηματίζοντας κενά, χωρίς, ωστόσο, το ύφασμα να σχίζεται. Αυτό ακριβώς το φαινόμενο παρατηρείται και στις ραγάδες: τις προκαλεί το απότομο τέντωμα του δέρματος.

Τα αίτια που τις προκαλούν: Οι ραγάδες μπορεί να οφείλονται : α) σε γρήγορη αύξηση του ύψους κατά την εφηβεία, β) σε αύξηση (κυρίως απότομη) του σωματικού βάρους λόγω παχυσαρκίας ή γ) στην εγκυμοσύνη.

Οι ίνες κολλαγόνου του χορίου διαχωρίζονται σχηματίζοντας γραμμές στην επιφάνεια του δέρματος, Οι γραμμές αυτές στην αρχή έχουν ένα ροζ-κόκκινο χρώμα και σχηματίζουν εντύπωμα (δηλαδή n επιφάνειά τους βρίσκεται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος). Το ροζ χρώμα οφείλεται σε προσωρινή φλεγμονή και υποχωρεί μετά από έναν περίπου χρόνο.

Ωστόσο, οι «χαραγμένες» γραμμές παραμένουν για όλη τη διάρκεια της ζωής, διότι αποτελούν μόνιμη βλάβη του δέρματος (ραγάδες). Συνήθως εμφανίζονται εκεί όπου το δέρμα είναι πιο μαλακό και λεπτό. Δεν πρέπει να συγχέονται με την κυτταρίτιδα. Συχνά να συνυπάρχουν, αλλά η παθογένειά τους είναι εντελώς διαφορετική.

Πώς θα προλάβετε τις ραγάδες

  • Αποφύγετε τις αυξομειώσεις στο βάρος σας.
  • Ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας.
  • Πίνετε τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό την ημέρα.
  • Χρησιμοποιείτε καθημερινά ενυδατική κρέμα σώματος. Αν το δέρμα σας είναι υπερβολικά αφυδατωμένο, επιλέξτε κάποιο προϊόν με πλούσια υφή.
  • Κάνετε πίλινγκ σώματος 2 φορές την εβδομάδα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τις ραγάδες

Καθώς πρόκειται για βλάβη που εντοπίζεται στο δίκτιο των κολλαγόνων ινών του χορίου ή κυρίως δέρματος, στόχος της παρέμβασης είναι η πυκνότητα των ινών κολλαγόνου στα σημεία όπου εμφανίστηκαν οι ραγάδες. Για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να διεγείρουμε τους ινοβλάστες, δηλαδή τα κύτταρα που παράγουν τις κολλαγόνες ίνες του χορίου.

Αυτό που μπορεί να γίνει:

1)Συντηρητικά, με επιθέματα τα οποία περιέχουν ουσίες που «θρέφουν» και «κινητοποιούν» τους ινοβλάστες. Μερικές από αυτές είναι η βιταμίνη C, η βιταμίνη E, τα φλαβονοειδή και άλλες φαρμακευτικές και μη ουσίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται ευρέως στη βιομηχανία ιατρικών καλλυντικών.

2)Με θεραπεία MesoRoller ενισχύει τη διαπερατότητα της επιδερμίδας, μεγιστοποιώντας την απορρόφηση των δραστικών ουσιών που εφαρμόζονται στην επιφάνεια του δέρματος. Παράλληλα, η δράση του ενεργοποιεί τους μηχανισμούς ανάπλασης του οργανισμού, ώστε να δράσουν υπέρ της εικόνας μας.

Φυσική συνταγή για ραγάδες

Καλέντουλα, η καλή.Βάζετε αποξηραμένα άνθη σε αποστειρωμένο βάζο με καπάκι και το καλύπτετε με το φυτικό λάδι. Το αφήνετε για 2 – 4 εβδομάδες σε φωτεινό και ζεστό μέρος. Κατόπιν, σουρώνετε το λάδι με λεπτή μουσελίνα και το αποθηκεύετε σε αποστειρωμένο μπουκάλι από σκούρο γυαλί, σε μέρος δροσερό. Στη συνέχεια, κάνετε μασάζ στην περιοχή των ραγάδων.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *