Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Ποια είναι τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής

Ποια είναι τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής

Η χορτοφαγία είναι μια διατροφική συμπεριφορά, μια στάση ζωής για πολλούς, χαρακτηρίζεται από την μη κατανάλωση κρέατος, πουλερικών και των υποπροϊόντων τους.
Ποια είναι τα οφέλη της χορτοφαγικής διατροφής;

Η απόφαση να βγάλετε το κρέας από τη διατροφή μπορεί να κρύβει πολυπλοκότητα, προκειμένου να γίνουν οι σωστές αντικαταστάσεις.Πρέπει να γίνει αναπλήρωση της πρωτεΐνης και άλλων θρεπτικών στοιχείων. Τα αποτελέσματα, όμως στο τέλος μάλλον είναι ελπιδοφόρα, αφού όχι μόνο πρόκειται για μια περιβαλλοντικά φιλική επιλογή. Αλλά γιατί μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης ασθενειών, ενώ βελτιώνει και το παρουσιαστικό. Σε όλο αυτό υπάρχουν σίγουρα και μειονεκτήματα. Ας τα δούμε όλα συγκεντρωμένα, για όσους η διακοπή του κρέατος βρίσκεται μέσα στις αποφάσεις της νέας χρονιάς.

Ίσως χάσετε λίγο βάρος

Η αλλαγή προς ένα χορτοφαγικό μοντέλο ζωής ίσως φέρει καλά νέα για την περιφέρειά σας. Σύμφωνα με έρευνα ο μέσος όρος ατόμων που άλλαξαν τη διατροφή τους σε χορτοφαγική έχασε περίπου 5 κιλά μέσα σε 44 εβδομάδες. Στα αρνητικά αναφέρεται το αίσθημα προσωρινού φουσκώματος που αισθάνονται πολλοί νέοι χορτοφάγοι. Λόγω της αύξησης οσπρίων και φυτικών ινών γενικότερα.

Θα βελτιωθεί το δέρμα σας! Οι βιταμίνες των φρούτων και των λαχανικών (συμπεριλαμβανομένης της Α, της C και της Ε). Πολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες είναι συχνοί ένοχοι για ερεθισμούς στο δέρμα, ακμή, κοκκινίλες κ.ο.κ. Κάποια από αυτά, μάλιστα, παρουσιάζουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικής δραστηριότητας, όπως τα μούρα, τα κεράσια, τα εσπεριδοειδή, οι ελιές, τα δαμάσκηνα. 

Μειώνετε την πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου

Σύμφωνα με έρευνες, τουλάχιστον το 30% των περιπτώσεων καρκίνου έχει συνδεθεί με τις διατροφικές συνήθειες. Σε μελέτη ασθενών φάνηκε ότι η επιλογή της χορτοφαγίας, με τη συνέχιση κατανάλωσης γάλακτος και αβγών, μείωσε τον κίνδυνο σε σχέση με αυτούς που κατανάλωναν κρέας.

Συνολικά, οι χορτοφάγοι τείνουν να παρουσιάζουν μειωμένους δείκτες σε διάφορα είδη καρκίνου. Συμπεριλαμβανομένου αυτού του παχέος εντέρου, του στομάχου,της κύστης, των ωοθηκών, του στήθους, των λυμφατικών και των αιματοποιητικών ιστών. Λόγω των αντιοξειδωτικών και των φυτικών ινών των φυτικών τροφών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *