Τρίτη, 30 Μαΐου

Παιδική παχυσαρκία:Που οφείλετε και πώς θα την αντιμετωπίσεις!

Παιδική παχυσαρκίαΠαιδική παχυσαρκία:Που οφείλετε και πώς θα την αντιμετωπίσεις!

Σήμερα το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλες τις μαμάδες που τους απασχολεί η παιδική παχυσαρκία.Γιατί το υπερβολικό βάρος στα παιδιά και στους εφήβους είναι ένα σοβαρό πρόβλημα που απασχολεί πολλές από εμάς.Μάθε λοιπόν τα πάντα για την παιδική παχυσαρκία,που οφείλετε και πως θα την αντιμετωπίσεις!


Στις μέρες μας, ένα στα τρία παιδιά είναι υπέρβαρο, ενώ το 9% περίπου των 6χρονων και το 17% των 15χρονων είναι παχύσαρκοι.Οι αυξήσεις αυτές οφείλονται σε μια σειρά από πολιτιστικούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων είναι:Η ευκολότερη πρόσβαση σε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, οι πιο περιορισμένες ευκαιρίες για άθληση.Επίσης η αύξηση του ενδιαφέροντος για καθιστικές δραστηριότητες, όπως η παρακολούθηση της τηλεόρασης ή τα παιχνίδια στον υπολογιστή.

Το πιθανότερο είναι ότι τα υπέρβαρα παιδιά θα παραμείνουν υπέρβαρα και ως ενήλικες.Επίσης οι
κίνδυνοι που διατρέχουν για την υγεία τους είναι ακριβώς οι ίδιοι με αυτούς των ενηλίκων.

Παιδική παχυσαρκία αιτία

Σύμφωνα με πρόσφατους υπολογισμούς, ένα παιδί που προέρχεται από δύο παχύσαρκους γονείς, έχει κατά 80% πιθανότητα να γίνει και το ίδιο παχύσαρκο.Ο κίνδυνος για ένα παιδί με έναν μόνο γονιό παχύσαρκο, είναι 40%. Η αιτία για την παιδική παχυσαρκία η καθιστική ζωή.
Ενδεχομένως ένας παράγοντας είναι οι τροφές που διαφημίζονται στην τηλεόραση, αλλά και η αύξηση των ανθυγιεινών τροφών και των αναψυκτικών που περιέχουν ζάχαρη.

Μάθε αν το παιδί σου είναι υπέρβαρο

Για να μπορέσεις να ελέγξεις αν το βάρος του παιδιού σου κινείται μέσα σε υγιή πλαίσια, βρες τη αναλογία του σε ένα σχεδιάγραμμα του δείκτη μάζας σώματος. Αν ο αριθμός κινείται μεταξύ 85-95 υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιδί είναι υπέρβαρο.Όταν η βαθμολογία ξεπερνάει το 95, τότε οι ενδείξεις είναι ότι είναι παχύσαρκο. Είναι φυσιολογικό για τα υπέρβαρα παιδιά που βρίσκονται σε
προεφηβική ηλικία να έχουν μεγαλύτερο ύψος από συνομήλικους τους που έχουν κανονικό βάρος.
Να ξέρεις πως τα υπέρβαρα παιδιά μπαίνουν πιο γρήγορα στην εφηβεία.

Παιδική παχυσαρκία & τρόποι αντιμετώπισης

Η καλύτερη λύση σε αυτές τις περιπτώσεις είναι η διαχείριση του βάρους και όχι η δίαιτα.Υπάρχουν πολλές αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν για να μειωθεί ο αριθμός των θερμίδων και να αυξηθεί η φυσική δραστηριότητα των παιδιών.Εκείνο, όμως, που επηρεάζει περισσότερο ένα παιδί, είναι οι συνήθειες των γονέων του.

Παιδική παχυσαρκία και κίνδυνοι

Τα παχύσαρκα παιδιά είναι ενδεχόμενο να γίνουν ακόμα πιο παχύσαρκοι ενήλικες από ό,τι θα ήταν, αν η παχυσαρκία τους είχε ξεκινήσει στην ενήλικη ζωή τους.Η πρόληψη συνεπώς ή η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας θα μειώσει σημαντικά την πιθανότητα για παχυσαρκία κατά την ενήλικη ζωή.

Τα υπέρβαρα όπως και τα παχύσαρκα παιδιά αλλά και οι έφηβοι, διατρέχουν αρκετούς σοβαρούς κινδύνους για την υγεία τους.Αυτοί οι κίνδυνοι είναι προσβολή από διαβήτη, υπέρταση,υψηλά επίπεδα χοληστερόλης,άπνοια κατά τον ύπνο.Επίσης άσθμα,ασθένειες του ουροποιητικού συστήματος, προβλήματα των οστών και αρθρώσεων και ηπατικά προβλήματα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *