Πέμπτη, 18 Απριλίου

Πως να χαλαρώσω ψυχολογικά; Μάθε τώρα!

Πως να χαλαρώσω ψυχολογικά; Μάθε τώρα!

Αν είσαι και εσύ μια από αυτές που αναρωτιούνται πως να χαλαρώσω ψυχολογικά είναι η ώρα να μάθεις πως η χαλάρωση χαρίζει ομορφιά. Αν εφαρμόζετε μεθόδους χαλάρωσης για λίγα λεπτά ανά τακτά διαστήματα κάθε μέρα, θα δείτε τεράστια διαφορά τόσο στη σωματική όσο και στη ψυχολογική σας κατάσταση. Η εφαρμογή μεθόδων χαλάρωσης βελτιώνει την κυκλοφορία και την πέψη, περιορίζει τις βλαβερές ορμόνες που παράγει το στρες και αναζωογονεί το σώμα.

Έλεγχος της αναπνοής

Κάνετε αυτή την άσκηση όπου και όποτε θέλετε, για να αυτοσυγκεντρωθείτε και να χαλαρώσετε ψυχολογικά το σώμα και το πνεύμα σας.
Καθίστε με ίσια την πλάτη και τα πόδια να πατούν καλά στο πάτωμα. Εστιάστε την προσοχή στην αναπνοή σας. Χαλαρώστε και εισπνεύστε από τη μύτη, μετρώντας μέχρι το πέντε με το ρυθμό που σας βολεύει. Κάντε μια παύση, κρατώντας την αναπνοή σας, και μετρήστε μέχρι το πέντε. Εκπνεύστε από το μισάνοιχτο στόμα σας, μετρώντας μέχρι το δέκα ήπια και ρυθμικά Επαναλάβετε πέντε κύκλους.

Άνοιγμα του θώρακα

Αυτή η άσκηση γιόγκα χαλαρώνει αποτελεσματικά τους σφιγμένους μύες και βελτιώνει την αναπνοή. Σταθείτε με ίσια την πλάτη και τα πόδια ανοιχτά. Αναμείξτε τα δάχτυλά σας πίσω από την πλάτη σας, ακουμπώντας τα χέρια στους γοφούς. Εισπνεύστε και σηκώστε τα χέρια πίσω σας όσο πιο ψηλά μπορείτε, κρατώντας τα δάχτυλα ενωμένα και τους ώμους χαλαρούς. Εκπνεύστε και χαμηλώστε τα χέρια, φέρνοντάς τα πάλι στους γοφούς, Επαναλάβετε αρκετές φορές.

Αναπνέοντας από το ένα και το άλλο ρουθούνι εναλλάξ

Αυτή η άσκηση αναπνοής είναι πολύ χαλαρωτική και σας βοηθά να χαλαρώσετε το σώμα και να ηρεμήσετε το μυαλό σας από τις έννοιες. Καθίστε αναπαυτικά με ίσια την πλάτη και τους ώμους χαλαρούς. Πιέστε ελαφρά το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού να κλείσει και εισπνεύστε αργά και βαθιά από το αριστερό ρουθούνι. Πιέστε ελαφρά το αριστερό ρουθούνι με τον παράμεσο του δεξιού χεριού να κλείσει.

Κρατήστε την αναπνοή σας μερικά δευτερόλεπτα και αφήστε τον αντίχειρα, Εκπνεύστε αργά από το δεξί ρουθούνι, Εισπνεύστε αμέσως από το δεξί ρουθούνι αργά και σταθερά. Κλείστε το δεξί ρουθούνι με τον αντίχειρα του δεξιού χεριού και κρατήστε την αναπνοή σας μερικά δευτερόλεπτα. Αφήστε τον παράμεσο και εκπνεύστε αργά και σταθερά από το αριστερό ρουθούνι. Επαναλάβετε την άσκηση τουλάχιστον δέκα φορές, ελέγχοντας την αναπνοή σας.

Χαλαρωτική άσκηση γιόγκα

Εξασκηθείτε στην ακόλουθη στάση της γιόγκα καθημερινά: Ξαπλώστε ανάσκελα με τα πόδια σε διάσταση. Τοποθετήστε τα χέρια δίπλα στο σώμα σας με τις παλάμες να κοιτούν προς τα πάνω. Κλείστε τα μάτια και ελέγξτε το σώμα για τυχόν περιοχές με ένταση.

Χαλαρώστε αυτές τις περιοχές. Χρησιμοποιήστε την αναπνοή σας για να χαλαρώσετε. Κάθε φορά που εκπνέετε, φανταστείτε ότι αποβάλλετε την ένταση. Φανταστείτε τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας να απομακρύνονται. Μείνετε σε αυτή τη στάση τουλάχιστον 10 λεπτά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *