Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου

Πως να βελτιώσεις τη διατροφή σου με 5 απλά βήματα!

Πως να βελτιώσεις τη διατροφή σου με 5 απλά βήματα!

Πιστεύεις ότι για να βελτιώσεις τη διατροφή σου πρέπει να αλλάξεις ριζικά τις συνήθειές σου; Είμαστε εδώ για να σου αποδείξουμε το αντίθετο! Ακολούθησε αυτά τα πέντε βήματα και θα δεις πόσο εύκολο είναι να υιοθετήσεις ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής.
Πιες πολύ νερό

Το νερό διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στον έλεγχο της πίεσης του σώματος , ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος, ενεργοποιεί το μεταβολισμό και εξασφαλίζει καλύτερες αθλητικές επιδόσεις.Η καλή ενυδάτωση φαίνεται να σχετίζεται και με υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, διάθεσης και μνήμης.

Η γενική σύσταση για την επαρκή ημερήσια πρόσληψη υγρών, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA), είναι 2 L για τις ενήλικες γυναίκες και 2,5 L για τους ενήλικους άνδρες.

Κατανάλωσε σωστές ποσότητες

Η πολλή δουλειά και ο γρήγορος ρυθμός ζωής επηρεάζει τη διατροφή. Λόγω έλλειψης χρόνου τρώμε συχνά πρόχειρο φαγητό και γενικά τρώμε γρήγορα και συνήθως όταν τρώμε γρήγορα, τρώμε μεγάλες ποσότητες φαγητού.

Ο καθένας πρέπει να διαθέτει τουλάχιστον 15 με 20 λεπτά για να φάει ένα γεύμα. Εάν δεν μπορείτε να ελέγξετε το χρόνο για το γεύμα σας, ελέγξτε τουλάχιστον την ποσότητα των τροφίμων. Θυμηθείτε να τρώτε αργά και να μασάτε καλά το φαγητό.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο εδώ

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *