Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου

Προστατέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις του χειμώνα

Προστατέψτε το παιδί σας από τις ιώσεις του χειμώνα

Eιδικά το χειμώνα οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με τις ιώσεις και τα κρυολογήματα που συχνά κολλάει το παιδί τους.

Τι είναι το κοινό κρυολόγημα 

Tο κοινό κρυολόγημα είναι ήπιας μορφής λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος. Εκδηλώνεται με βήχα, ρινόρροια (συνάχι), δυσκολία στη ρινική αναπνοή, ξηρότητα στον λαιμό, πόνο στην κατάποση και μέτριο πυρετό. Πλήρης υποχώρηση των συμπτωμάτων αναμένεται περίπου τη δέκατη ημέρα.

Τι είναι γρίπη

Στη γρίπη τα συμπτώματα είναι συνήθως πιο βαριάς μορφής σε σύγκριση με αυτά του κοινού κρυολογήματος. Στα μεγάλα παιδιά η νόσος ξεκινά απότομα με υψηλό πυρετό, μυαλγίες, ρίγη, κεφαλαλγία και βήχα. Το 50% των παιδιών παρουσιάζουν φαρυγγίτιδα και δακρύρροια. Γενικά τα παιδιά χωρίς προϋπάρχοντας σοβαρά προβλήματα υγείας δε χρειάζονται ειδική θεραπεία.

Πως αντιμετωπίζετε

Αυτή συνήθως περιλαμβάνει την ανάπαυση, τη χορήγηση αντιπυρετικών, τις ενσταλάξεις φυσιολογικού ορού στη μύτη και την αύξηση της υγρασίας του περιβάλλοντος. Όταν το παιδί ανεβάσει πυρετό, μην το σκεπάζετε με ζεστές κουβέρτες, δε βοηθάτε τον οργανισμό του να αντιδράσει.

Κάντε του ένα χλιαρό μπάνιο και μια ζεστή κοτόσουπα, είναι ιδανική διότι διαθέτει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πριν από τη χορήγηση αντιπυρετικού συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας, τόσο για το είδος όσο και για την ποσότητά του και σιγουρευτείτε για την ημερομηνία λήξης και τη σωστή μέχρι τότε συντήρησή του.

Αν παρουσιάσει δυσκολίες στην αναπνοή, στάξτε στα ρουθούνια του λίγες σταγόνες φυσικού ορού και μετά τραβήξτε τις με ειδικές σύριγγες. Έχετε πάντα υψωμένο το κεφάλι του ειδικά κατά τη διάρκεια του ύπνου, γιατί έτσι διευκολύνετε την αναπνοή του. Η λήψη πολλών υγρών (νερό, γάλα, χυμοί, τσάι, σούπες) είναι απαραίτητη, διότι αφενός τα παιδιά μπορεί να αφυδατωθούν εύκολα από τον πυρετό και αφετέρου βοηθούν στην αποσυμφόρηση της μύτης και του λαιμού.

Πρέπει να επισκεφτείτε οπωσδήποτε τον παιδίατρό σας όταν το παιδί:

  • Αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα υγείας.
  • Κάνει πυρετικούς σπασμούς.
  • Έχει δερματικά εξανθήματα.
  • Ο πυρετός δεν υποχωρεί εύκολα με τα αντιπυρετικά.
  • Ο πυρετός διαρκεί πάνω από τρεις ημέρες.
  • Έχει πόνο στο αυτί, στα ιγμόρεια (δεξιά και αριστερά της μύτης στο πρόσωπο) ή στον θώρακα.
  • Εμφανίζεται ταχέως αναπτυσσόμενο οίδημα (πρήξιμο) στον λαιμό ή τη γλώσσα

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *