Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με ψαρονέφρι!

Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι με ψαρονέφρι!

Σε λίγες μέρες θα γίνει και το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι μήπως αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις; Αν ναι το ψαρονέφρι είναι μια καλή πρόταση εκτός των άλλων. Σήμερα θα σου δώσουμε δύο καταπληκτικές συνταγές με ψαρονέφρι για να εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου στο πρωτοχρονιάτικο τραπέζι!


Ψαρονέφρι με ξινόμηλα σοτέ

Ψαρονέφρι με ξινόμηλα σοτέΙδιαίτερα εντυπωσιακό πιάτο για πρωτοχρονιάτικο τραπέζι, πρωτότυπο και πολύ νόστιμο.

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1000 γρ. ψαρονέφρι
  • 6 μήλα πράσινα
  • 180 γρ. βούτυρο
  • λίγο λάδι
  • 100 γρ. κρασί μοσχάτο
  • 150 γρ. ανθόγαλα
  • 150 γρ. ζωμός κρέατος
  • λίγος σπασμένος κόλιανδρος

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε το ένα μήλο και το περνάμε ψιλό τρίφτη. Σοτάρουμε τον πουρέ του μήλου τον φυλάμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το μήλο, βγάζουμε με το ειδικό εργαλείο τα σπόρια και το κόβουμε στη μέση. Κόβουμε το κάθε μήλο μάτι σε λεπτές κυδωνάτες φέτες και το σοτάρουμε με λίγο βούτυρο και ελάχιστο μέλι.

Σοτάρουμε τα φιλετάκια και σβήνουμε με το μοσχάτο κρασί. Προσθέτουμε τον ζωμό του κρέατος και τον πουρέ από το μήλο, λίγη κρέμα και τον κόλιανδρο. Μόλις δέσει η σάλτσα μας, προσθέτουμε και τα κομμάτια του μήλου.

Τοποθετούμε σε στρόγγυλο πιάτο τα φιλέτα τη σάλτσα, και γύρω γύρω σε σχήμα στεφανιού τα κομμάτια του μήλου. Στολίζουμε το πιάτο με χορταρικά έντονου χρώματος.

Ψαρονέφρι με σος πορτοκαλιού

Ψαρονέφρι με σος πορτοκαλιού

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 1000 ψαρονέφρι
  • λίγες φλούδες πορτοκαλιού λεπτές
  • σάρκα από 10 πορτοκάλι
  • χυμός από 10 πορτοκάλι
  • 60 γρ. λικέρ πορτοκαλιού ή κάποιο άλλο λικέρ
  • λίγο βούτυρο και λίγο αραβοσιτέλαιο για το σοτάρισμα
  • 180 γρ. ζωμός κρέατος
  • 180 γρ. ανθόγαλα

Εκτέλεση

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών. Προηγουμένως έχουμε φροντίσει να ετοιμάσουμε ψιλές φλούδες από το πορτοκάλι, που τις κόβουμε με ειδικό εργαλείο. Επίσης αφαιρούμε από το ίδιο πορτοκάλι όλη τη φλούδα ώσπου να φανεί η σάρκα του, και από την κάθε φέτα αφαιρούμε το ψαχνό του πορτοκαλιού. Παίρνουμε επίσης τον χυμό από ένα άλλο πορτοκάλι, τον οποίο θα χρησιμοποιήσουμε στη σάλτσα μας.

Πρέπει να βράσουμε τις φλούδες του πορτοκαλιού με λίγη ζάχαρη γιατί περιέχουν κιτρικό οξύ και πικρίζουν λίγο. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια, πουδράρουμε με αλεύρι και σοτάρουμε όσο επιθυμούμε. Προσθέτουμε τη σάρκα του πορτοκαλιού να σοταριστεί για λίγο και σβήνουμε με το λικέρ. Προσθέτουμε τον χυμό του πορτοκαλιού και τον ζωμό του κρέατος, και αφού σωθούν κατά το ήμισυ προσθέτουμε όση κρέμα χρειάζεται για να δέσει η σάλτσα.

Σερβίρουμε σε στρόγγυλο πιάτο με γαρνιτούρα λαχανικών ή τηγανητές πατάτες και στολίζουμε με τις φλούδες του πορτοκαλιού.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *