Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανα
Αυτό το θεϊκό γλυκό ονομάζεται Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανα. Μη με ρωτήσετε ποιος ξεκίνησε αυτή την παράδοση. Το μόνο που ξέρω είναι ότι είναι πολύ νόστιμο! Τούρτες και κορμοί πάντα με τρόμαζαν, αλλά με τα χρόνια, έμαθα ότι δεν είναι δύσκολο να τις φτιάξω. Είναι πραγματικά ένα υπέροχο γλυκό για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Αυτός ο κορμός είναι γεμάτος με κρέμα κάστανου και με κομπόστα και θα κερδίσει φέτος το, γιορτινό πλεονέκτημα.
ΥΛΙΚΑ
- 5 αυγά
- 110 γραμμ. ζάχαρη + 2 κ.σ. ακόμη
- 75 γραμμ. αλεύρι
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ. κακάο + 1 κ.σ. ακόμη
- 40 γραμμ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο και κρύο)
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟΥ
- 375 γραμμ. σαντιγί
- γραμμ. πουρές κάστανου χωρίς ζάχαρη
- 230 γραμμ. τυρί κότατζ
- 55 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- με 1 πρέζα κορν φλάουρ
- 1 κ.σ. πάστα βανίλιας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΑ
- 250ml κόκκινο κρασί
- 110 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 400 γραμμ. ανάμεικτα καλοκαιρινά φρούτα (κατεψυγμένα και ξεπαγωμένα)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200 C και στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο.
2. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά και τη ζάχαρη για 10-12′ μέχρι να φουσκώσουν.
3. Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο. Ρίχνετε το μισό στο μπολ με τα αυγά και ανακατεύετε με σπάτουλα απαλά. Κάνετε το ίδιο με το υπόλοιπο αλεύρι, προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε.
4. Αδειάζετε το μείγμα στο ταψί, το ισιώνετε με μια σπάτουλα, το ψήνετε για 10-12 και το αφήνετε να κρυώσει.
5. Ανακατεύετε τις 2 κ.σ. ζάχαρη με τη κ.σ. κακάο και τις ρίχνετε πάνω σε ένα μεγάλο κομμάτι
λαδόχαρτο. Ακουμπάτε επάνω προσεκτικά το ψημένο παντεσπάνι.
Χριστουγεννιάτικος κορμός σοκολάτας με κάστανα
6. Ετοιμάζετε την κρέμα κάστανου: Σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνετε το 1/3 της σαντιγί με τον πουρέ κάστανου και την αφήνετε να κρυώσει.
7. Σε ένα μπολ χτυπάτε με το σύρμα το τυρί κότατζ τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να αρχίσει το μείγμα να πήζει. Προσθέτετε την υπόλοιπη σαντιγί και τον πουρέ κάστανου και συνεχίζετε το χτύπημα για 1-2′ ακόμη μέχρι το μείγμα να στέκεται. Απλώνετε την κρέμα κάστανου πάνω στο παντεσπάνι και με τη βοήθεια του λαδόχαρτου το τυλίγετε σε ρολό και το βάζετε στο ψυγείο να σφίξει για 20′
8. Ετοιμάζετε την κομπόστα: Σε μια κατσαρόλα βράζετε το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να έχετε ένα σιρόπι. Προσθέτετε τα φρούτα, τα αφήνετε για 11 και κρατάτε το σκεύος στην άκρη.
9. Πασπαλίζετε το ρολό με το υπόλοιπο κακάο, το κόβετε σε φέτες και το σερβίρετε με τη ζεστή κομπόστα.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- Χριστουγεννιάτικα Γλυκά Από Όλο Τον Κόσμο
- Γερμανικά Μελομακάρονα Πικάντικα Και Μαλακά!
- Βασιλόπιτα Πολίτικη: Η Καλύτερη Παραδοσιακή Συνταγή
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ