Τετάρτη, 19 Ιουνίου

Σωστή υγιεινή του κόλπου:Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Σωστή υγιεινή του κόλπου

Είναι προσωπική υπόθεση κάθε γυναίκας να γνωρίζει την σωστή υγιεινή του κόλπου,αλλά και πως θα αποφύγει ερεθισμούς και φλεγμονές.Αν ανήκεις στις γυναίκες που δεν τα γνωρίζει όλα αυτά,διάβασε το άρθρο και ενημερώσου για τη σωστή υγιεινή του κόλπου και μάθε πως θα αποφύγεις ερεθισμούς και φλεγμονές.


Σε ένα περιβάλλον κλειστό και υγρό, όπως αυτό του γυναικείου κόλπου, η ισορροπία ανάμεσα στο διάφορα μικρόβια, αρκετά από τα οποία φυσιολογικά βρίσκονται εκεί, εύκολα μπορεί να διαταραχθεί, ευνοώντας τη δημιουργία μιας πάθησης την κολπίτιδα.

Ποιες κατηγορίες κολπίτιδας υπάρχουν

Ανάλογα με το μικροοργανισμό που τις έχει προκαλέσει, οι κολπίτιδες κατατάσσονται
σε τρεις κατηγορίες:

ΤΡΙΧΟΜΟΝΑΔΙΚΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Οφείλεται σε ένα παράσιτο, την τριχομονάδα, η οποία βρίσκεται στο 20% περίπου των γυναικών,
χωρίς να δίνει συμπτώματα κολπίτιδας. Μπορεί να μεταδοθεί με τη σεξουαλική επαφή αλλά ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες να προκληθεί από χρήση τουαλέτας ή προσωπικών ειδών
που έχουν μολυνθεί από πάσχον άτομο.

ΜΥΚΗΤΙΑΣΙΚΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Προκαλείται από ένα μύκητα.Οι μυκητιασικές κολπίτιδες είναι συχνές σε γυναίκες που πάσχουν από
διαβήτη, σε εγκυμονούσες, σε γυναίκες που λαμβάνουν αντιβιοτικά ευρέος φάσματος ή κορτιζόνη, καθώς και σε αυτές που πάσχουν από σιδηροπενική αναιμία.

ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΗ ΚΟΛΠΙΤΙΔΑ

Οφείλεται σε διάφορους μικροοργανισμούς, με συχνότερο την Gardnerella vaginalis, που ενοχοποιείται για το 95% των περιπτώσεων. Αρκετές γυναίκες δεν έχουν συμπτώματα. Η βακτηριδιακή κολπίτιδα θεωρείται σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα και αρκετά συχνά συνυπάρχει με άλλες κολπίτιδες.

Συμβουλές για την σωστή υγιεινή του κόλπου

1#Ο εξωτερικός καθημερινός καθαρισμός της περιοχής με ένα ειδικό προϊόν και άφθονο νερό είναι βασικής σημασίας για την υγιεινή του κόλπου.

2#Τα βακτήρια και οι μύκητες αναπτύσσονται ταχύτερα σε ζεστό και υγρό περιβάλλον.Να προτιμάς
βαμβακερά και όχι συνθετικά εσώρουχα.

3#Να χρησιμοποιείς ταμπόν όσο το δυνατόν λιγότερο και, κάθε φορά, όχι περισσότερο από οκτώ ώρες, περιορίζοντας τη χρήση του για ειδικές περιπτώσεις.

4#Όταν λαμβάνεις αντιβιοτικά σκευάσματα, αναζήτησε τα κατάλληλα συμπληρώματα, τα οποία συμβάλλουν στη ρύθμιση του φυσιολογικού ΡΗ το κόλπου.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

10 συμβουλές της μαμάς για την υγεία σου!

Καρκίνος του μαστού:5 μύθοι & αλήθειες που πρέπει να μάθεις

7 παθήσεις που θεραπεύει το καλοκαίρι

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *