- 2 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/8 λ. άσπρο κρασί
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλάκι τσαγιού γλυκάνισο
μοσχοκάρυδο
200 γρ. μασκσρπόνε
4 κρόκοι
1 ματσάκι βασιλικός
1/2 κουταλάκι τσαγιού γλυκάνισο
2 ασπράδια.
Εκτέλεση:
Κόβετε τις μύτες και τις ρίζες από τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα πλένετε. Τα βάζετε σε κατσαρόλα με το βούτυρο, το κρασί και τα μπαχαρικά, τα σκεπάζετε και τ’ αφήνετε 8 λεπτά ν’ αχνιστούν. Βγάζετε τα κρεμμύδια, τα μοιράζετε σε 4 πιάτα, αφήνετε το ζωμό να βράσει. Ανακατεύετε το μασκαρπόνε με τους κρόκους, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο, τον ψιλοκομμένο βασιλικό και το γλυκάνισο. Χτυπάτε τ’ ασπράδια σε μαρέγκα, την προσθέτετε μαζί με το ζωμό στην κρέμα τυριού. Σκεπάζετε τα κρεμμύδια με την κρέμα και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς (γκάζι βαθμίδα 3) περ. 15 λεπτά. Γαρνίρετε το ορεκτικό σας με βασιλικό.
http://beauty-secrets.gr/%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AC-%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CF%84%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/