Σάββατο, 7 Δεκεμβρίου

Στεφάνι με σου και κρέμα καφέ!

Στεφάνι με σου και κρέμα καφέ!

Η συνταγή για ζύμη σου, με όλα τα πολύτιμα μυστικά που θα τη βρεις παρακάτω. Φτιάξτε ένα υπέροχο  στεφάνι με σου και κρέμα καφέ. Με την ίδια ζύμη, εκτός από σου, μπορείτε να φτιάξετε και τέλεια εκλεράκια.


Στεφάνι με σου και κρέμα καφέ!

Υλικά

  • 125 γραμμ. βούτυρο
  • 150 γραμμ. αλεύρι
  • 4 μεγάλα αυγά χτυπημένα
  • 25 γραμμ. νιφάδες αμυγδάλων.

Υλικά για την κρέμα

  • 2 φλιτζάνια γάλα
  • 1 κουτ. σούπας στιγμιαίος καφές
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 125 γραμμ. ψιλή ζάχαρη
  • 25 γραμμ. αλεύρι ζάχαρη άχνη και κακό, για πασπάλισμα.

Εκτέλεση βήμα βήμα

Κόβουμε 2 κύκλους διαμέτρου 20 εκ. από λαδόκολλα ειδική για φούρνο, τους τοποθετούμε σε δύο λαδωμένα ταψιά και τους αλείφουμε με νερό.

Βάζουμε το βούτυρο και 1 φλιτζάνι νερό σε μια κατσαρόλα, τα ζεσταίνουμε ελαφρά, ώσπου να λιώσει το βούτυρο και έπειτα τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση.

Τα βγάζουμε από τη φωτιά και χτυπάμε μέσα το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα ώσπου να γίνει λείο και να σχηματίσει μια μπάλα. Το αφήνουμε να κρυώσει επί 2-3 λεπτά.

Χτυπάμε μέσα στο μίγματα αυγά ένα ένα ώσπου να γίνει πηχτός χυλός. Μοιράζουμε το μείγμα στα δύο. Βάζουμε μεγάλες κουταλιές από το χυλό γύρω γύρω στη μια λαδόκολλα ώστε να σχηματιστεί ένα στεφάνι.

Στεφάνι με σου και κρέμα καφέ!

Επαναλαμβάνουμε με το άλλο μισό τη δεύτερη λαδόκολλα. Τα πασπαλίζουμε προσεκτικά με τις νιφάδες αμυγδάλων. Τα ψήνουμε στους 200 Κελσίου επί 35-40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσουν καλά και να μη βουλιάζουν όταν τα ζουλάμε.

Τρυπάμε κάθε στεφάνι με ένα καλαμάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν επάνω σε σχάρα. Τα παγώνουμε ατύλιχτα ώσπου να γίνουν σκληρά. Τα τυλίγουμε μετά με αλουμινόχαρτο και τα διατηρούμε έως 1 μήνα. Τα ξεπαγώνουμε αφήνοντας τα έξω όλη τη νύχτα και τα φρεσκάρουμε σε ζεστό φούρνο επί 5 λεπτά.

Στεφάνι με σου και κρέμα καφέ!

Βράζουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέσα τον καφέ. Χτυπάμε με τους κρόκους με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσουν και να πήξουν. Χτυπάμε μέσα το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μίγμα στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας συνεχώς. Το μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξει.

Σουρώνουμε το μίγμα με ψιλό σουρωτήρι σ’ ένα μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει. Τοποθετούμε το ένα στεφανάκι σε μια πιατέλα, βάζουμε επάνω του την κρέμα και από πάνω το δεύτερο στεφανάκι. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το κακάο και τα κοσκινίζουμε πάνω από τα σου.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *