Τρίτη, 31 Ιανουαρίου

2 Συνταγές με μήλα, εύκολες αλλά και πολύ νόστιμες!

2 Συνταγές με μήλα, εύκολες αλλά και πολύ νόστιμες!

2 Συνταγές με μήλα, εύκολες αλλά και πολύ νόστιμες!

Το ταπεινό μήλο είναι ο καλύτερος φίλος του μάγειρα, ειδικά τους χειμερινούς μήνες. Τα μήλα είναι συνήθως στην εποχή τους κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, αλλά είναι επίσης άφθονα κατά τους χειμερινούς μήνες. Εάν δεν θέλετε να τρώτε φρέσκα μήλα, γιατί να μην δοκιμάσετε να τα φτιάξετε υπέροχα και εύκολα γλυκά ; Υπάρχουν πολλές συνταγές με μήλα και σήμερα θα σας δείξουμε 2 που κατά τη γνώμη μας είναι και εύκολες αλλά και πολύ νόστιμες. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τις δοκιμάσετε!!!


Γρήγορα κρουασάν μήλου

ΥΛΙΚΑ

1 έτοιμη ζύμη σφολιάτας

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 2 μήλα
  • 60 γρ. μέλι
  • 10ml χυμό λεμονιού
  • 3 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • 50 γρ. σταφίδες ξανθές

ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ

  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. μέλι
  • 30ml νερό, Χλιαρό

Μερίδες: 6 τεμ.

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος ψησίματος: 15′

Για πιο πλούσια γεύση προσθέστε στη γέμιση 1 πρέζα γαρίφαλο σε σκόνη και ψιλοτριμμένα καρύδια.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τη σάρκα τους σε μικρά κυβάκια. Βάλτε τα μήλα, το μέλι, το χυμό λεμονιού, την κανέλα και τις σταφίδες σε ένα μπολ, κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατέψτε το μείγμα με κουτάλι και βάλτε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για 4-5′ στη χαμηλή ισχύι μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα (εναλλακτικά ζεστάνετε το μείγμα σε τηγάνι). Κατόπιν αποσύρετε και αφήστε τη γέμιση να κρυώσει.

2. Προθερμάνετε το φούρνο στον αέρα, στους 200 C.

3. Ανοίξτε τη ζύμη σφολιάτας σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας και κόψτε την από τη στενή της πλευρά ώστε να σχηματιστούν τρίγωνα κομμάτια ζύμης. Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα του μήλου σε κάθε κομμάτι ζύμης (στη στενή πλευρά του τρίγωνου) και απλώστε το καλά με ένα κουτάλι, να πάει παντού. Ξεκινώντας από τη μία γωνία ενός τριγώνου, ρολάρετε ως την άλλη άκρη. Κάντε το ίδιο διπλώνοντας όλα τα τρίγωνα.

4. Στρώστε με λαδόκολα μια λαμαρίνα φούρνου και αραδιάστε επάνω τα κρουασάν. Ψήστε τα στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 10′-15′ μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά τους.

5. Σε ένα μπολ αναμείξτε με ένα σύρμα χειρός τη ζάχαρη με το μέλι και το χλιαρό νερό. Βγάλτε τα κρουασάν από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρώς. Περιχύστε τα με το γλάσο με τη βοήθεια ενός κουταλιού και σερβίρετε.

Κλασική ανοιχτή μηλόπιτα

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 αυγό μεσαίου μεγέθους (50 γρ.)
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 120 γρ. βούτυρο ανάλατο αγελαδινό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 πρέζα αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

  • 3 μεγάλα μήλα Γκόλντεν, κομμένα σε κυβάκια
  • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ- φρυγανιά τριμμένη
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη
  • Χυμό από μισό λεμόνι

ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΡΝΙΡΙΣΜΑ

  • 3 μεγάλα μήλα Γκόλντεν, κομμένα σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 5 γρ. κανέλα σε σκόνη

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΛΕΙΨΗ

  • 1 ασπράδι αυγού μεσαίου μεγέθους (30 γρ.)

Μερίδες: 8-10

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος ψησίματος: 40′

Χρόνος αναμονής: 30′

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C στον αέρα.

2. Βάλτε όλα τα υλικά για τη ζύμη στον κάδο του μίξερ και χτυπήστε τα σε μέτρια ταχύτητα με το εξάρτημα φτερό, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αποσύρετε τη ζύμη από τον κάδο και τυλίξτε τη με διάφανη μεμβράνη. Βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

3. Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο. Ανοίξτε τη με έναν πλάστη σε φύλλο πάχους 15 εκ. και στρώστε τη σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 25 εκ. Αλείψτε με ένα πινέλο όλη την επιφάνεια της ζύμης με το ασπράδι του αυγού. Καλύψτε τη ζύμη με λαδόκολλα, βάλτε μέσα όσπρια για βάρος για να μη φουσκώσει όσο ψήνεται και ψήστε τη βάση στη μεσαία σχάρα του φούρνου για 4′.

4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάλτε όλα τα υλικά για τη γέμιση και ανακατέψτε καλά με ένα κουτάλι.

5. Βγάλτε τη ζύμη από το φούρνο και απλώστε ομοιόμορφα τη γέμιση. Γαρνίρετε με τις φέτες του μήλου, τοποθετώντας τη μια δίπλα στην άλλη. Ψήστε τη μηλόπιτα για 35′ στη μεσαία σχάρα
στους 170 C.

6. Αποσύρετε από το φούρνο, αφήστε τη μηλόπιτα να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Κόψτε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *