Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Μια επώδυνη ασθένεια!

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Μια επώδυνη ασθένεια!

Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα: Μια επώδυνη ασθένεια!

Το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι ένα σύνηθες πρόβλημα που εμφανίζεται στο χέρι και ταλαιπωρεί συνήθως τις γυναίκες. Το μέσο νεύρο του χεριού πορεύεται κατά μήκος της παλαμιαίας επιφάνειας του αντιβραχίου και καταλήγει στα δάκτυλα, αφού διέλθει δια του καρπιαίου σωλήνα.
Ο καρπιαίος σωλήνας είναι οστενοϊνώδης σωλήνας και το έδαφός του αποτελούν τα οστά του και την οροφή του ο εγκάρσιος σύνδεσμος του καρπού. Εκτός από το μέσο νεύρο είναι οι 9 τένοντες που εκτελούν τις κινήσεις κάμψεως των δακτύλων και του αντίχειρα. Η αύξηση του όγκου των περιεχομένων ιστών οδηγεί σε πίεση του μέσου νεύρου, που είναι το πιο ευπαθές.

Αιτίες που προκαλούν το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα

Κινήσεις που επαναλαμβάνουμε με τον καρπό. Ανατομικές ανωμαλίες. Φλεγμονώδεις παθήσεις, δηλαδή όταν υποφέρουμε από ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ενδοκρινολογικές διαταραχές,
όπως ο υπερθυρεοειδισμός ή οι ορμονικές διαταραχές.

Τα συμπτώματα είναι κυρίως το μούδιασμα στα δάκτυλα, όπως στον δείκτη και στον μέσο, που είναι περισσότερο επιρρεπή. Στην αρχή το μούδιασμα έρχεται και παρέρχεται, ενώ αργότερα γίνεται μόνιμο.

Που εμφανίζετε

Συχνά εμφανίζεται πόνος στο κέντρο του καρπού, στη μεσότητα του αντιβραχίου και στον αγκώνα, Που μπορεί να φτάσει μέχρι το βραχίονα και τον ώμο. Μυϊκή αδυναμία και ατροφίες εμφανίζονται σε παραμελημένες καταστάσεις και εκδηλώνεται με αδυναμία πλήρους χρησιμοποιήσεως του αντίχειρα.

Θεραπεία

Η θεραπεία είναι δυνατόν να είναι συντηρητική ή χειρουργική. Ελαφρές μορφές αντιμετωπίζονται με νυχτερινούς νάρθηκες και αποφυγή κινήσεως του καρπού. Χορηγούνται μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα που ενισχύουν την αποτελεσματικότητα της θεραπείας.

Οι ασθενείς που δεν ανταποκρίνονται στη συντηρητική αγωγή, καθώς και οι ασθενείς με έντονα συμπτώματα, είναι απαραίτητη η χειρουργική διάνοιξη. Πάντως με τα πρώτα συμπτώματα, όσο πιο άμεση είναι η επίσκεψη στο γιατρό μας, τόσο καλύτερα για την υγεία μας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *