Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου

Τα χέρια αποκαλύπτουν την ηλικία μας! 

Τα χέρια αποκαλύπτουν την ηλικία μας! 

Τα χέρια αποκαλύπτουν την ηλικία μας! 

Τα χέρια δεν αποκαλύπτουν μόνο σκέψεις και συναισθήματα, αλλά και την ηλικία μας!  Ο ήλιος, η έκθεση στο κρύο του χειμώνα, το σαπούνι, οι αναπόφευκτες οικιακές εργασίες. Όλα αυτά κάνουν το δέρμα των χεριών να χαλαρώνει, να κάνει ρυτίδες και να κηλιδώνεται. Ακόμα κι αν έχουμε φροντίσει να σβήσουμε τα σημάδια του χρόνου από το πρόσωπο, τα κουρασμένα χέρια είναι το «μαρτυριάρικο» τμήμα του σώματος.
Η επιφάνεια των χεριών είναι η πιο ταλαιπωρημένη από όλο το σώμα. Υπόκειται σε τόσες κακουχίες ώστε μοιραία κακοποιείται. Κάποια άλλη περιοχή του σώματος, με χοντρό δέρμα και υποδόριο λίπος, θα άντεχε την κακομεταχείριση. Όμως τα χέρια έχουν ιδιαίτερα λεπτό δέρμα, το οποίο δεν υποστηρίζεται εσωτερικά από λίπος. Η συσσωρευμένη φθορά το κάνει να λεπταίνει, να χαλαρώνει, να γίνεται διάφανο και να ζαρώνει.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Περιποιημένα χέρια με 10 φυσικές συνταγές!

Μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν υπήρχε τρόπος να αντιμετωπιστούν αυτά τα προβλήματα,
χάρη στις εξελίξεις της αισθητικής ιατρικής, σήμερα έχουν σχεδιαστεί πρωτοποριακά υλικά και μηχανήματα που μπορούν να εφαρμοστούν ακόμα και στο ντελικάτο δέρμα της ράχης των χεριών.

HAND LIFT ΜΕ ΥΔΡΟΞΥΑΠΑΤΙΤΗ

Το δέρμα στα χέρια αφυδατώνετε λεπταίνει και αφήνει να φαίνονται τα αγγεία, οι μύες και οι τένοντες που βρίσκονται κάτω από αυτό. Οι πλαστικοί χειρουργοί αναζητούσαν ένα αυξητικό υλικό (filler) που να μπορεί να αποκαταστήσει το χαμένο όγκο και να του δώσει και πάλι πάχος. Η λύση βρέθηκε στον υδροξυαπατίτη, ένα filler που χρησιμοποιείται στο πρόσωπο για την αύξηση του όγκου.

Εδώ και λίγο καιρό το υλικό Radiesse έχει πάρει έγκριση από το αμερικανικό FDA για χρήση και στα χέρια. Χάρη σε μια προηγμένη τεχνολογία με μικροσφαιρίδια ασβεστίου, το Radiesse δίνει φυσικό αποτέλεσμα από την πρώτη στιγμή. Όταν εγχύεται στο δέρμα, τα μικροσφαιριδια του προδίδουν όγκο. Έτσι, ακόμα κι όταν το υλικό αφομοιωθεί στη θέση του παραμένει το κολλαγόνο για να εξασφαλίζει υπόσταση και πάχος.
Η θεραπεία: Γίνεται στη διάρκεια μιας απλής επίσκεψης στο ιατρείο χωρίς ιδιαίτερη προετοιμασία. Η διόρθωση διαρκεί περίπου δύο χρόνια.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Αντισηπτικά χεριών:Πώς δεν θα αφυδατώσουν τα χέρια σου

ΕΝΕΣΕΙΣ ΑΥΤΟΛΟΓΟΥ ΛΙΠΟΥΣ

Το κυριότερο πρόβλημα σε ένα ζευγάρι κουρασμένα χέρια είναι ότι το λίπος που υποστηρίζει το δέρμα έχει υποχωρήσει με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να έρχεται πιο κοντά στο μυ, να καταπονείται άμεσα από τις συσπάσεις και να φθείρεται πιο γρήγορα. Για να αποκαταστήσουν την απώλεια, οι πλαστικοί χειρουργοί κάνουν ενέσεις στη ράχη του χεριού με αυτόλογο λίπος, δηλαδή με λίπος που έχουν αφαιρέσει από κάποιο σημείο του σώματος.

Η περιοχή όπου έγινε η έγχυση, εκτός από όγκο, αποκτάει και καινούργια κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Αυτός είναι και ο λόγος που οι ενέσεις λίπους δεν θεωρούνται πλέον απλώς αισθητικές επεμβάσεις αλλά θεραπευτικές μέθοδοι. Ο γιατρός κάνει τοπική αναισθησία και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια λεπτή βελόνα για να τραβήξει 15 έως 20 κυβικό εκατοστό λίπος. Τις πρώτες ώρες τα χέρια είναι πρησμένα και χρειάζονται επίδεση.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Κρέμες χεριών dulgon για ξηρά και ταλαιπωρημένα χέρια

FRACTIONAL ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Τα επεμβατικά λέιζερ χρησιμοποιούνται για να προκαλέσουν σοκ στους ινοβλάστες και να διεγείρουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Ωστόσο το δέρμα στα χέρια είναι τόσο λεπτό ώστε δεν ενδείκνυται για τέτοιες θεραπείες. Αυτό το κενό στις αισθητικές επεμβάσεις ήρθε να καλύψει το fractional λέιζερ.

Λειτουργεί με κλασματική τεχνολογία, η οποία επιτρέπει τη διείσδυση της φωτεινής ενέργειας μόνο στα επιλεγμένα σημεία χωρίς να συνεπάγεται συνολική καταστροφή του δερματικού ιστού. Έτσι μπορούμε να διορθώσουμε όχι μόνο τις ρυτίδες αλλά και τις ενοχλητικές κηλίδες στα χέρια.

Η θεραπεία: Γίνεται σε ιατρείο εξοπλισμένο με λέιζερ fractional τεχνολογίας. οι επισκέψεις επαναλαμβάνονται τέσσερις περίπου φορές, σε απόσταση τριών εβδομάδων μεταξύ τους.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *