Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

2 Πεντανόστιμες συνταγές με μοσχάρι!

2 Πεντανόστιμες συνταγές με μοσχάρι!

2 Πεντανόστιμες συνταγές με μοσχάρι!

Σήμερα θα σας δώσουμε 2 πεντανόστιμες συνταγές με μοσχάρι για τους καλοφαγάδες και όχι μόνο… Μοσχάρι με μάραθο και μοσχάρι με μελιτζάνες και ελιές! Είμαι σίγουρη πως θα τις απολαύσετε!


Μοσχάρι με Μάραθο

  • Μοσχάρι με Μάραθο3/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο κομμένο
  • 1.250 γρ. ρολό μοσχάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι ξερό άσπρο κρασί
  •  2 φλιτζάνια ζωμός μοσχαριού
  • 6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 3 κλαδάκια φρέσκια ρίγανη
  • 1 1/2 μικρός βολβός μάραθου
  • 2 κουταλιές κουκουνάρι ψημένο
  • 1/4 φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Σωτάρετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο ανακατώνοντας, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώστε το κρέας. Προσθέστε το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι και σωτάρετε το κρέας, ώσπου να ροδίσει γύρω γύρω. Προσθέστε το κρασί ανακατωμένο με το ζωμό και τα μυρωδικά και βράστε τα σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά 1 1/2 ώρα. Γυρίστε το κρέας στα μισά του χρόνου.

Κόψτε το μάραθο σε φέτες, προσθέστε τον στο κρέας και βράστε τα σε χαμηλή φωτιά 30 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν. Κατεβάστε τα από τη φωτιά και αφήστε να σταθούν 10 λεπτά. Σερβίρετε το κρέας σε φέτες με το μάραθο και τη σάλτσα σουρωμένη. Πασπαλίστε με κουκουνάρι και μαϊντανό.

Μοσχάρι με Μελιτζάνα και ελιές

  • Μοσχάρι με Μελιτζάνα και ελιές1 μεγάλη μελιτζάνα
  • χοντρό αλάτι
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι
  • 1/4 φλιτζανιού λάδι επιπλέον
  • 1 κιλό μοσχαράκι σε μικρά κομμάτια
  • Ελιές
  • 2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλάκια κύμινο τριμμένο
  • 1/4 κουταλάκι μπαχάρι τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κουταλάκι κολίανδρος τριμμένος
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένο
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 500 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 1/4 φλιτζανιού ντοματοπολτός
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 3/4 φλιτζάνια ξερό κόκκινο κρασί
  • 1/4 φλιτζανιού χυμός λεμονιού
  •  1/2 φλιτζάνι μαύρες ελιές κομμένες
  • 2 κουταλιές μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • αλάτι

Εκτέλεση

Κόψτε τη μελιτζάνα σε κομματάκια 2,5 εκ., πασπαλίστε με αλάτι και αφήστε την 30 λεπτά. Ξεπλύνετε με κρύο νερό, στραγγίστε και στεγνώστε με απορροφητικό χαρτί. Σωτάρετε με το λάδι τη μελιτζάνα, ώσπου να ροδίσει ελαφρά και βγάλτε την. Σωτάρετε με το επιπλέον λάδι το κρέας στο ίδιο σκεύος, μέχρι να ροδίσει γύρω γύρω, και βγάλτε το. Σωτάρετε στο ίδιο σκεύος το κρεμμύδι ώσπου να μαλακώσει. Προσθέστε το κρέας, τα μπαχαρικά, το σκόρδο και τα δαφνόφυλλα και σωτάρετε ανακατώνοντας για 1 λεπτό.

Προσθέστε την ντομάτα αστράγγιστη, τον ντοματοπολτό, το νερό και το κρασί, ανακατώστε καλά και σιγοβράστε σκεπασμένα σε χαμηλή φωτιά 1 ώρα ανακατώνοντας κάθε τόσο. Προσθέστε τη μελιτζάνα και σιγοβράστε τα σκεπασμένα 20 λεπτά, ώσπου να μαλακώσουν κρέας και μελιτζάνα. Στο τέλος προσθέστε το λεμόνι, τις ελιές, το μαϊντανό, τη ζάχαρη, το αλάτι και το πιπέρι

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *