Ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα!
Αυτές τα λαχταριστά ταρτάκια έχουν γίνει με έναν τέλειο συνδυασμό ελαφριάς γευστικότατης ζύμης και απαλής κρέμας ζαχαροπλαστικής με ένα γαρνίρισμα στην κορυφή τους από ζουμερά φρέσκα φρούτα. Αν θέλεις να σερβίρεις ένα πραγματικά εντυπωσιακό καλοκαιρινό επιδόρπιο,τα ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα που σου προτείνουμε είναι η πιο γλυκιά και γευστική λύση.
Ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα!
Κάθε μερίδα 350 θερμίδες
Υλικά για ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα!
Για 6 άτομα
Για τη ζύμη
- 1 κρόκο αυγού
- 175 γρ αλεύρι
- 25 γρ τριμμένα αμύγδαλα
- 90 γρ ανάλατο βούτυρο
- 2 κουταλάκια ζάχαρη ψιλή
Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
- 300 γρ γάλα
- 1 φακελάκι βανίλια
- 1 1/2 κουταλιά σούπας αλεύρι
- 1 αυγό
- 25 γρ ζάχαρη ψιλή
- 15 γρ βούτυρο
Για το γαρνίρισμα
- 40-75 γρ φρέσκα φρούτα για κάθε τάρτα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζελέ από φραγκοστάφυλα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας μαρμελάδα από βερίκοκα
- 2 κουταλάκια χυμό λεμονιού.
Εκτέλεση:
Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς 15 λεπτά πριν ψήσεις τις τάρτες με φρέσκα φρούτα.
Για να ετοιμάσεις τη ζύμη τους, κοσκίνισε το αλεύρι σε ένα μπολ και πρόσθεσε τα αμύγδαλα.
1.Πρόσθεσε το βούτυρο στο κέντρο και με τα δάχτυλα τρίψε το μέσα στο αλεύρι. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, τον κρόκο και 2 κουταλιές κρύο νερό και ζύμωσε το μείγμα μέχρι να φτιάξεις ένα σταθερό και μαλακό ζυμάρι.Τύλιξε το σε ένα λαδόχαρτο και άφησε το για 30 λεπτά.
Ταρτάκια με κρεμά ζαχαροπλαστικής & φρέσκα φρούτα!
2.Πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη και άφησε τη για 30 λεπτά. Ντύσε με αυτή 6 φορμίτσες με διαστάσεις 10 εκ, αφού πρώτα καλύψεις τις βάσεις τους με λαδόχαρτο.
Ψήσε στο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάλε τα ταρτάκια από το φούρνο και άφησε τες να κρυώσουν.
3.Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής ζέστανε το γάλα με τη βανίλια και πριν φτάσουν στο βρασμό κατέβασε τα από τη φωτιά, σκέπασε τα και αφήστε τα για 15-20 λεπτά.
Χτύπησε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αυγό και στη συνέχεια πρόσθεσε τα βαθμιαία στο γάλα. Μετέφερε το μείγμα σε μια καθαρή κατσαρόλα και βάλε το πάνω σε χαμηλή φωτιά. Ανακάτεψε συνέχεια για 3-5 λεπτά ή μέχρι να πήξει η κρέμα. Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε μέσα ανακατεύοντας τη ζάχαρη και το βούτυρο.
Κάλυψε με υγρό λαδόχαρτο την κατσαρόλα μέχρι να κρυώσει η κρέμα και στη συνέχεια τοποθέτησε επάνω τα ταρτάκια.
4.Γέμισε τα ψημένα ταρτάκια με την κρύα κρέμα ζαχαροπλαστικής
5.Κόψε σε μικρά κομματάκια φρέσκα φρούτα και βάλε τα πάνω στην κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Ζέστανε χωριστά το ζελέ από φραγκοστάφυλα και τη μαρμελάδα από βερίκοκα με 1
κουταλιά του τσαγιού χυμό λεμονιού για το καθένα. Ανακάτεψε καλά μέχρι να ενωθούν τα δύο
υλικά.
6.Κατέβασε τα από τη φωτιά και κάλυψε με το γλάσο από φραγκοστάφυλα τα σκούρα φρούτα και με το γλάσο από βερίκοκα τα ανοιχτόχρωμα φρούτα. Άφησε να σταθεροποιηθεί το γλάσο και μετά σερβίρισε το.
Αν σου αρέσουν τα άρθρα του beauty secrets κάνε like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεσαι καθημερινά!
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ