Η σοκολάτα, ένα από τα πιο εύγευστα συστατικά των γλυκισμάτων, είναι ένδειξη αγάπης και τρυφερότητας προς τους άλλους. Δεν είναι καθόλου παράξενο που οι Αζτέκοι την ονόμαζαν «τροφή των θεών»!Σήμερα θα σου δώσω μια υπέροχη συνταγή για Τούρτα σοκολάτα με κακάο για γαρνίρισμα.Θα την λατρέψεις!
Για την τούρτα σοκολάτας με κακάο θα χρειαστείς
- Για 12 μερίδες
Για τη βάση
150 γρ. βούτυρο
150 γρ. ζάχαρη
6 αυγά
60 γρ. γαλέτα
50 γρ. αμυγδαλόψιχα τριμμένη
30 γρ. αλεύρι
Για την κρέμα σοκολάτας
250 γρ. γάλα
80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
25 γρ. κορν φλάουρ
2 αυγά
80 γρ. ζάχαρη
2 φύλλα ζελατίνας
125 γρ. κρέμα γάλακτος
Για το γαρνίρισμα
3 με 4 κουταλιές κακάο (σκόνη)
Τούρτα σοκολάτα με κακάο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη βάση της τούρτας από την προηγούμενη ημέρα. Χτυπάμε το βούτυρο
με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους των αυγών. Λιώνουμε τη σοκολάτα, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα. Προσθέτουμε στο μείγμα των αυγών σταδιακά, τη γαλέτα, το αλεύρι και την αμυγδαλόψιχα. Ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά τη μαρέγκα, ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα. Καλύπτουμε μια φόρμα με διάμετρο 24 εκ. που ανοίγει στα πλάγια, με λαδόκολλα. Αδειάζουμε το μείγμα,ισιώνουμε την επιφάνειά του και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 λεπτά. Το ξεφορμάρουμε και το αφήνουμε να σταθεί, όλη τη νύχτα.
Τούρτα σοκολάτα με κακάο για γαρνίρισμα
Για την κρέμα της τούρτας σοκολάτας
Ετοιμάζουμε την κρέμα. Βάζουμε το γάλα σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύοντας συνέχεια, την αφήνουμε να λιώσει σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μέχρι να αφρατέψουν και προσθέτουμε το κορν φλάουρ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα, προσθέτοντας τη ζάχαρη. Μουλιάζουμε τη ζελατίνα σε λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα. Ανακατεύουμε, αφήνοντας το μείγμα σε πολύ χαμηλή φωτιά να πάρει μερικές βράσεις. Προσθέτουμε τη μαρέγκα στην κρέμα, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.Προσθέτουμε τη λιωμένη ζελατίνα στην κρέμα, ανακατεύουμε και την αφήνουμε να κρυώσει. Κατά διαστήματα, ανακινούμε για να μη πιάσει κρούστα. Κόβουμε τη βάση της τούρτας σε τρία ή τέσσερα οριζόντια κομμάτια. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε σταδιακά στην κρέμα, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί τελείως. Αλείφουμε με τη σπάτουλα κάθε κομμάτι βάσης με την κρέμα και τα τοποθετούμε το ένα επάνω στο άλλο. Κρατάμε λίγη κρέμα για το άλειμμα της τούρτας γύρω γύρω. Πασπαλίζουμε με το κακάο και τοποθετούμε την τούρτα στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρουμε, αφού την κόψουμε σε μερίδες.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
Μάφινς με σοκολάτα και μπαχαρικά!
Κέικ με μπανάνες και καρύδια
Εύκολη συνταγή για cookies με κομματάκια σοκολάτας
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ