Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου

Βρείτε το κίνητρο για να ξεκινήσετε δίαιτα!

Βρείτε το κίνητρο για να ξεκινήσετε δίαιτα!

Το κίνητρο και η επιλογή της στιγμής που θα ξεκινήσετε τη δίαιτα είναι ουσιαστικής σημασίας για την επιτυχία της. Δεν χρειάζεται να την αρχίσετε μόνο επειδή σας έχουν ωθήσει οι άλλοι να το κάνετε. Το κίνητρο είναι το πιο σημαντικό και αναπόφευκτο στοιχείο εκκίνησης. Αν αυτό δεν υπάρχει, τότε δεν υπάρχει επιχείρημα ή δίαιτα που θα λειτουργήσει.

Τα κίνητρα

Τα κίνητρα μπορούν να είναι ποικίλα, από ζητήματα αισθητικής μέχρι άλλα που συνδέονται με την υγεία μέχρι την απλή πεποίθηση ότι ακολουθείτε λάθος διατροφή και ότι είναι αναγκαίο να τη διορθώσετε. Όποιο κι αν είναι το κίνητρο, όταν το βρείτε θα πρέπει να μην το αφήσετε να φύγει. Μόνο με μεγάλη θέληση είμαστε διατεθειμένοι να πραγματοποιήσουμε αλλαγές στην καθημερινή μας διατροφή

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Το πρώτο και πιο καθοριστικό κίνητρο για να ξεκινήσετε μια δίαιτα θα πρέπει πάντα να συνδέεται με τους κινδύνους που επιφέρει το περιττό βάρος. Οι κανονικές λειτουργίες του σώματος μπορούν πραγματικά να μπουν σε κίνδυνο και μάλιστα σοβαρό και να καταλήξουν σε διάφορες ενοχλήσεις. Μεταξύ των οποίων ας θυμηθούμε τις κυριότερες: υψηλή πίεση, καρδιακές δυσλειτουργίες, διαβήτη και προδιάθεση στη δημιουργία όγκων. Πολύ πιο συχνά, όμως, αυτό που ωθεί άνδρες και γυναίκες να ξεκινήσουν δίαιτα είναι τα κίνητρα που συνδέονται με την εμφάνισή τους. Σε αντίθεση με ό,τι ακούτε συνήθως, και αυτά είναι έγκυρα και καθόλου επιπόλαια.
Το σώμα μας είναι όντως ο αναπόφευκτος ενδιάμεσος σε όλες σχεδόν τις σχέσεις που δημιουργούμε με τους άλλους ανθρώπους. Το να αποκτήσουμε ξανά μια καλή σχέση μαζί του μπορεί συνεπώς να σημαίνει ότι θα αυξηθεί η αυτοπεποίθησή μας. Και στη συνέχεια θα υπάρξει βελτίωση στις προσωπικές μας σχέσεις.

Πρακτικά

Προσπαθήστε να φανταστείτε ποιες θετικές αλλαγές θα έφερνε η απώλεια βάρους στη ζωή σας.
Μια έρευνα έδειξε ότι ξανά βρίσκοντας τη φόρμα σας θα αποκτήσετε καλύτερη διάθεση. Θα βελτιώσετε τη σχέση σας με το άλλο φύλο και θα γίνετε πιο παραγωγικοί στη δουλειά.

Να θυμάστε ότι η περίοδος της δίαιτας δεν είναι μια περίοδος έλλειψης και απογοήτευσης. Προσπαθήστε να τη δείτε περισσότερο σαν μια ευκαιρία για να επανεκπαιδεύσετε τον ουρανίσκο σας και να ξαναβρείτε την ευχαρίστηση μιας διατροφής βασισμένης σε απλά και φυσικά φαγητά, που θα είναι όμως και πλούσια σε γεύση.

Το κόλπο

Πολύ συχνά είναι χρήσιμο να αποφασίζουμε από πριν ποια μέρα της εβδομάδας θα κάνουμε μια εξαίρεση στη δίαιτα για να μην αισθανόμαστε σκλάβοι των καινούριων διατροφικών μας συνηθειών.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *