Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου

2 Νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά σκέτη πρόκληση!

2 Νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά σκέτη πρόκληση!

2 Νόστιμες συνταγές με ζυμαρικά σκέτη πρόκληση!

Οι συνταγές με ζυμαρικά που ακολουθούν είναι σκέτη πρόκληση! Είναι δυο συνταγές που είμαι σίγουρη ότι δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ. Δεν μένει τίποτα άλλο μπες στην κουζίνα και δημιούργησε!


 ΓΝΟΤΣΙ ΑΛΑ ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΑ

 ΓΝΟΤΣΙ ΑΛΑ ΜΑΜΑ ΜΑΡΙΑΓια 4 άτομα
Χρόνος παρασκευής: 30 λεπτά,

Υλικά

  • 4 αγκινάρες
  • χυμός 1/2 λεμονιού
  • 1 δόντι σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1/2 μάτσο μαϊντανό
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 ποτ. ξηρό άσπρο κρασί
  • 1 πρέζα ξηρό θυμάρι
  • 1 πρέζα ξηρό δεντρολ.
  • αλάτι
  • 300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 500 γρ. Γνότσι (ζυμαρικά)
  • 2 κ.σ. βούτυρο (25 γρ.)
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Κόβουμε τα σκληρά φύλλα και τις άκρες από τις αγκινάρες. Ανοίγουμε την καρδιά και βγάζουμε τα σχοινιά με μαχαίρι. Κόβουμε την καρδιά και τα υπόλοιπα φύλλα σε πολύ λεπτές φέτες και τα βάζουμε σε νερό με λεμόνι.

2. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε. Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό.

3. Ζεσταίνουμε τις 4 κουτ. λάδι και καβουρδίζουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο την ψιλοκομμένη πιπεριά. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σβήνουμε με το κρασί, νοστιμίζουμε με το θυμάρι και το δεντρολίβανο, αλατίζουμε και αφήνουμε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες (περ. 20′). Εάν θέλετε προσθέτουμε και λίγο νερό.

4. Πλένουμε τα μανιτάρια και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε τηγάνι και αφήνουμε τα μανιτάρια να βράσουν σκεπασμένα, μετά από 5 λεπτά ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσουν.

5. Μόλις φύγει το νερό, προσθέτουμε τις αγκινάρες και τον μαϊντανό.

6. Εν τω μεταξύ βράζουμε τα Γκνότσι, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε λεκάνη. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέσα την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΟΥΣ

Για να γίνει η σάλτσα πιο κρεμώδης μπορούμε να προσθέσουμε στο τέλος 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος. Αυτό δίνει μία ντελικάτη γεύση.

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΚΑΙ ΑΣΠΡΕΣ ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ
Για 4 άτομα
Χρόνος παρασκευής: περ. 15′ λεπτά περ.

Υλικά

  • 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 δόντια σκόρδο
  • μερικά φύλλα φρέσκο δυόσμο
  • 200 γρ. άγρια μανιτάρια
  • 1/8 λ. ζωμός λαχανικών
  • αλάτι, αλεσμένο πιπέρι
  • από 200 γρ. άσπρες και πράσινες ταλιατέλες
  • 1/8 λ. κρέμα γάλακτος
  • 50 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε τηγάνι, πατάμε με το χέρι το σκόρδο με την φλούδα και μαζί με τον δυόσμο τα βράζουμε στο τηγάνι για 5 λεπτά, ύστερα τα βγάζουμε.

2. Καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε σε χοντρούς κύβους, τα τηγανίζουμε στο λάδι. Προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε 5 λεπτά να βράζουν. Εάν θέλετε προσθέτετε κι άλλο ζωμό και νοστιμίζετε με αλάτι και πιπέρι.

3. Βράζουμε τις Ταλιατέλες τις σουρώνουμε και τις προσθέτουμε στα μανιτάρια. Προσθέτουμε την κρέμα και την παρμεζάνα.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *