Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου

Λιγκουίνι με κοτόπουλο ραγού

Λιγκουίνι με κοτόπουλο ραγού

Λιγκουίνι με κοτόπουλο ραγού

Ώρα προετοιμασίας 30 λεπτά

Χρόνος μαγειρέματος 90 λεπτά

Για 6 άτομα

Θα χρειαστείς

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 στήθη από κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 75γρ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
  • 180ml ξηρό λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα δεντρολίβανου
  • 90 ml σάλτσα μαρινάρα,
  • 450 γραμμάρια λιγκουίνι
  • 50gr  φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Για τη σάλτσα μαρινάρα

  • 120 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδου, ψιλοκομμένες
  • 2 μικρά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 2 κουτιά ψιλοκομμένα ντοματάκια 
  • 2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση



1) Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν οι χυμοί και το κοτόπουλο πάρει χρυσό χρώμα, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου δύο λεπτά. Προσθέστε το κρασί και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τη σάλτσα μαρινάρας και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μειώνουμε τη θερμότητα σε μέτρια-χαμηλή και σιγοβράζουμε για, περίπου 10 λεπτά.

2) Εν τω μεταξύ, βράζουμε σε μια κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα λιγκουίνι και μαγειρεύουμε έως ότου γίνουν al dente, ανακατεύοντας, περίπου 8 λεπτά. Σουρώνουμε τα λιγκουίνι. Μεταφέρετε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ σερβιρίσματος. Πασπαλίζουμε με παρμεζάνα και σερβίρουμε με την παρακάτω σάλτσα.

3) Για τη σάλτσα μαρινάρα: Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σέλινο, τα καρότα και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε τις ντομάτες και τα φύλλα δάφνης και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά έως ότου η σάλτσα πήξει, περίπου μία ώρα. Αλατοπιπερόνουμε τη σάλτσα με περισσότερο αλάτι και πιπέρι, για γεύση. 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *