Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου

2 μανιάτικες συνταγές μαγειρικής… και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!

μανιάτικες συνταγές2 μανιάτικες συνταγές μαγειρικής… και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!

Σήμερα αγαπημένες μου φίλες θα ήθελα να δοκιμάσετε δυο καταπληκτικές και εύκολες μανιάτικες συνταγές μαγειρικής. Οι φίλοι και οι δικοί σας άνθρωποι θα ενθουσιαστούν και θα εκπλαγούν ευχάριστα όταν  δοκιμάζουν αυτά τα δυο ελληνικά πιάτα. Και σίγουρα θα ανακαλύψουν πως η κουζίνα μας δεν είναι μόνο το σουβλάκι και ο μουσακάς.


ΜΑΝΙΑΤΙΚΕΣ ΜΑΚΑΡΟΥΝΕΣ 

Για τις μανιάτικες μακαρούνες για 4 άτομα θα χρειαστείς:

  • 1 πακέτο χωριάτικες μακαρούνες
  • 100 γρ. τριμμένη ξερή μυζήθρα
  • 4 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο
  • λίγο φρέσκο βούτυρο (αιγοπρόβειο)
  • αλάτι

Εκτέλεση:

Βράζεις τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.

Μέσα σε ένα τηγάνι ζεσταίνεις το ελαιόλαδο μαζί με το βούτυρο και τηγανίζεις ελαφρώς τα αυγά.

Με μια σπάτουλα τα βγάζεις σε ένα δίσκο και μέσα στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζεις τη μυζήθρα μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Προσθέτεις τα ζυμαρικά στο τηγάνι και τα ανακατεύεις καλά.

Τα μοιράζεις σε τέσσερα πιάτα και στο επάνω μέρος προσθέτεις από ένα αυγό τηγανητό. Πασπαλίζεις με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρεις αμέσως.
Αυτό το κάτι παραπάνω:

Μπορείς μέσα στα ζυμαρικά να προσθέσεις λαχανικά (μανιτάρια, κολοκύθια κ.λπ.) και λίγο λάδι τρούφας πάνω από κάθε αυγό.

2 μανιάτικες συνταγές μαγειρικής… και θα γλύφεις τα δάχτυλα σου!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ, ΣΥΓΚΛΙΝΟ, ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΛΤΣΑ ΤΡΑΧΑΝΑ

Για 4 άτομα θα χρειαστείς:

  • 4 μερίδες κοτόπουλο ή 1 κοτόπουλο χωρισμένο σε τέσσερις μερίδες
  • 12 πατατούλες φούρνου
  • 150 γρ. σύγκλινο Μάνης σε κύβους
  • 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 2 κλωνάρια θυμάρι
  • χυμό από 2 πορτοκάλια
  • 6 σπαράγγια βρασμένα
  • αλάτι χοντρό
  • πιπέρι

Για τη σάλτσα τραχανά:

  • 50 γρ. τραχανά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 200ml ζωμό κότας φρέσκο ή από κύβο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβεις το κοτόπουλο σε τέσσερις μερίδες, καθαρίζεις και κόβεις επίσης τις πατάτες και τα βάζεις όλα μαζί σε ένα ταψί.

Στη συνέχεια κόβεις το σύγκλινο σε κυβάκια και μαζί με το θυμάρι και το δεντρολίβανο τα βάζεις κι αυτά στο ταψί, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Τέλος, ρίχνεις το χυμό από το πορτοκάλι, σκεπάζεις με αλουμινόχαρτο και ψήνεις το φαγητό στο φούρνο για μιάμιση ώρα περίπου στους 180C. Ξεσκεπάζεις και ψήνεις μέχρι να ροδοκοκκινίσει το κοτόπουλο.

Στο μεταξύ, ετοιμάζεις τη σάλτσα του τραχανά: σοτάρεις το κρεμμύδι, προσθέτεις τον τραχανά μέχρι να ξανθύνει και ρίχνεις το ζωμό κότας. Βράζεις για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, χτυπάς τη σάλτσα στο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.

Σερβίρεις σε πιάτα συνοδεύοντας με την κρέμα του τραχανά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *