Πέμπτη, 1 Οκτωβρίου

2 συνταγές για χορτοφάγους για υγειά και ενέργεια!

2 συνταγές για χορτοφάγους για υγειά και ενέργεια!

Στις 2 συνταγές για χορτοφάγους που ακολουθούν συνδυάζουμε έξυπνα όσπρια, δημητριακά, λαχανικά και ζυμαρικά σε συνταγές που δίνουν ένα υγιεινό, εναλλακτικό boost στον οργανισμό μας.



1.Σαλάτα με φακές

Σαλάτα με φακέςΥλικά για τη σαλάτα

  • 250 γρ. κινόα πλυμένη
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών, σπιτικό ή ψυγείου
  • 200 γρ. φακές ψιλές, πλυμένες
  • 1 αγγούρι καθαρισμένο, σε καρεδάκια
  • 200 γρ. ντοματίνια, σε λεπτές φέτες
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο, σε καρεδάκια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό, τα φυλλαράκια,ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο, τα φυλλαράκια,ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. φέτα σκληρή, σε μικρούς κύβους(προαιρετικά)
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Υλικά για τη βινεγκρέτ

  • χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι (ακέρωτο)
  • 1/2. κ.γ.σπόρους κόλιανδρο, ελαφράσπασμένους σε γουδί
  • 100 ml έ.π. ελαιόλαδο
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Βινεγκρέτ: Σε ένα μπολάκι χτυπάμε όλα τα υλικά να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Σαλάτα: Ξεπλένουμε αρκετές φορές την κινόα και τη βάζουμε σε μια μέτρια κατσαρόλα με 500 ml ζωμό, ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 15′-18′, μέχρι να απορροφηθεί όλος ο ζωμός. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε εκτός φωτιάς να κρυώσει.

Βάζουμε τις φακές σε ένα κατσαρολάκι μαζί με τον υπόλοιπο ζωμό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20′-25′ μέχρι να μαλακώσουν. Αποσύρουμε από τη φωτιά και τις σουρώνουμε. Σε μια μεγάλη σαλατιέρα ανακατεύουμε την κινόα με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σαλάτα, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και σερβίρουμε.

2. Δίχρωμα σπαγγέτι με σάλτσα φυστικοβούτυρο

Υλικά για τα σπαγγέτι

  • 4 μέτρια κολοκύθια
  • 3 μεγάλα καρότα

Υλικά για τη σάλτσα

  • 4 κ.σ. φυστικοβούτυρο
  • 2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
  • 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
  • 1/2 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. κάσιους ωμά, χοντροκομμένα
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καλά τα κολοκύθια και τα καρότα. Κόβουμε τα λαχανικά με τον ειδικό κόφτη σπιράλ  για να δημιουργήσουμε τα σπαγγέτι ή τα κόβουμε σε πολύ λεπτά μπαστουνάκια με ένα κοφτερό μαχαίρι.

Σάλτσα φυστικοβούτυρο

Χτυπάμε στο μούλτι το φυστικοβούτυρο με τη μουστάρδα, τη σάλτσα σόγιας, το νερό, ελάχιστο αλάτι και πιπέρι μέχρι λιώσουν τα υλικά και να γίνουν μια απαλή κρέμα. Μεταφέρουμε τα σπαγγέτι σε ένα μπολ, περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με τα κάσιους και σερβίρουμε αμέσως.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

error: Content is protected !!