2 Συνταγές για τορτίγιες με κοτόπουλο & λαχανικά!
Σήμερα θα σας δείξουμε 2 συνταγές για τορτίγιες με κοτόπουλο ιδανικές για πολυάσχολες μαμάδες και για ένα γρήγορο και νόστιμο βραδινό γεύμα.
Τορτίγιες με κοτομπουκιές
Μερίδες. 4 τεμ.
Χρόνος μαγειρέματος. 10′
Θα χρειαστείτε:
- 1 πακέτο κοτομπουκιές πανέ, κατεψυγμένες
- 4 τορτίγιες
- 1 κονσέρβα φασόλια κόκκινα
- 1 φλιτζ τσαγ. καλαμπόκι κονσέρβας
- 2 ντομάτες μικρές, κομμένες σε κυβάκια
- 1 φλιτζ τσαγ. ελαιόλαδο
- 2-3 φύλλα μαρουλιού, ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Ρίξτε σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί καλά σε δυνατή φωτιά. Τηγανίστε τις κοτομπουκιές στο καυτό ελαιόλαδο σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, γυρίζοντάς τις με μια τσιμπίδα ώστε να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές. Βγάλτε τις κοτομπουκιές με μια τρυπητή κουτάλα από το τηγάνι σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν το περιττό λάδι.
2. Σουρώστε τα κόκκινα φασόλια και το καλαμπόκι από τα υγρά της κονσέρβας τους και αναμείξτε τα σε ένα μπολ. Προσθέστε τις ντομάτες κομμένες σε κυβάκια το μαρούλι ψιλοκομμένοι αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε με ένα κουτάλι να ενωθούν τα υλικά.
3. Ζεστάνετε μια μια τις τορτίγιες σε ένα πιάτο στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
4. Γεμίστε κάθε τορτίγια με λαχανικά και κοτομπουκιές, κομμένες στη μέση, διπλώστε τις στη μέση και κλείστε τις με μια οδοντογλυφίδα για να μην αδειάσει η γέμιση. 5. Μεταφέρετε τις τορτίγιες σε μια πιατέλα και σερβίρετε αμέσως.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Κοτόπουλο Τεριγιάκι καραμελωμένο & νόστιμο!
Μεξικάνικες τορτίγιες κοτόπουλου
Θα χρειαστείτε:
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 6 τορτίγιες
- 175γρ κόκκινο τυρί λεστερ, τριμμένο
- 250 γραμμάρια μαγειρεμένο κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
- 2 μεσαίες ντομάτες, κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
1.Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, με περίπου 1 κουταλάκι λάδι και προσθέστε την τορτίγια. Πασπαλίζετε μια χούφτα τυρί πάνω από το μισό της τορτίγιας, με λίγο κοτόπουλο και μερικές φέτες ντομάτας. Προσθέτετε με λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά για να λιώσετε το τυρί, στη συνέχεια διπλώστε και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει τραγανή η τορτίγια.
2.Βγάλτε την τορτίγια από το τηγάνι και κόψτε σε τέταρτα.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:Χλιαρή σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ