3 Εύκολες συνταγές για μπισκότα!
Τα μπισκότα ήταν το αγαπημένο μας σνακ όταν ήμασταν παιδιά και παραμένει μια εξαιρετική λιχουδιά για τις απογευματινές λιγούρες. Τα μπισκότα ήταν και παραμένουν ξεχωριστή απόλαυση μικρών και μεγάλων, και με τις εύκολες συνταγές που θα σας δώσουμε σήμερα θα εκτοξεύουν τη δημοτικότητά τους.
Ακολουθεί ένα γλάσο με το οποίο μπορείτε να διακοσμήσετε τα μπισκότα σας
Γλάσο ρουαγιάλ
ΥΛΙΚΑ
- 60 γρ. ασπράδι αβγού [αντιστοιχεί σε 2 μεγάλα αβγά]
- 2 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
- 3 φλιτζ. τσ. ζάχαρη άχνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια του αβγού με τα 2 φλιτζάνια από τη ζάχαρη άχνη και τον χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε σιγά σιγά την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι να αποκτήσει το γλάσο τη σωστή πυκνότητα. Απλώνουμε το γλάσο αμέσως στα μπισκότα, καθώς όσο στεγνώνει σκληραίνει.
Μπισκότα με μέλι και τζίντζερ
ΥΛΙΚΑ
- 3 1/2 φλιτζ τσ. κόκκινη φαρίνα
- 1/2 φλιτζ. τσ. φρέσκο βούτυρο
- 1/2 φλιτζ. τσ. μαργαρίνη
- 1 φλιτζ. τσ. καστανή ζάχαρη
- 2 αβγά
- 1 φλιτζ. τσ. μέλι
- 1 δόση βανίλια
- 1 κ.σ. τριμμένο τζίντζερ
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένα καρύδια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη και τα αβγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το μέλι και τη βανίλια. Κοσκινίζουμε τη φαρίνα και τη ρίχνουμε στο μείγμα βουτύρου. Προσθέτουμε τα καρύδια και την πιπερόριζα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και να πλάθεται. Ανοίγουμε τη ζύμη σε χοντρό φύλλο πάχους 5 χλστ. και κόβουμε με κουπ πατ «ανθρωπάκια» ή ό,τι άλλο σχήμα θέλουμε.
Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ελαφρά βουτυρωμένο, με τέτοιον τρόπο ώστε το ένα μπισκοτάκι να απέχει αρκετά από το άλλο, γιατί με το ψήσιμο απλώνουν. Ψήνουμε τα μπισκότα στους 180C για 10′ περίπου. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και γαρνίρουμε με γλάσο ρουαγιάλ ή με γλάσο μαύρης σοκολάτας.
Αρωματικά μπισκότα κανέλας
ΥΛΙΚΑ
- 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. σόδα
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 11/2 κ.γ. κανέλα
- 1/4 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 3/4 φλιτζ. τσ. ζάχαρη
- 1 φλιτζ. τσ. ελαιόλαδο
- 1/4 φλιτζ. τσ. ανθρακική σόδα (υγρό]
- 1/4 φλιτζ. τσ, χυμό πορτοκαλιού ολίγο ξύσμα πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το γαρίφαλο και το μοσχοκάρυδο μέσα σε ένα μεγάλο μπολ. Χτυπάμε για 1′-2′ στο μπλέντερ τη ζάχαρη με το λάδι, τη σόδα, τον χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού. Ρίχνουμε τα υλικά αυτά μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ανακατεύουμε στην αρχή με ένα κουτάλι και κατόπιν ζυμώνουμε ρίχνοντας όσο ακόμη αλεύρι χρειαστεί για να γίνει ζύμη και να πλάθεται εύκολα.
Πλάθουμε στρογγυλά μπισκοτάκια και τα απλώνουμε σε μία λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15′-18′ περίπου. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά πριν τα καταναλώσουμε.
Μπισκότα κολοκύθας με βρόμη
ΥΛΙΚΑ
- 250 γρ. πουρέ κολοκύθας πολύ καλά στραγγισμένο
- 1 50 γρ. μέλι
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- 1/3 κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
- 1/4 κ.γ. φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια
- 50 γρ. σταφίδες ψιλές
- 50 γρ. σπορέλαιο
- 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα αλάτι
- 10 γρ. λιναρόσπορο σπασμένο
- 160 γρ. σκόνη βρόμης
- ξύσμα από μισό πορτοκάλι
- καστανή ζάχαρη ή σταγόνες σοκολάτας για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ τα 250 γρ. πουρέ κολοκύθας, προσθέτουμε το μέλι και τα μυρωδικά μας και ανακατεύουμε. Μόλις αναμειχθούν καλά, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, ώστε να τραβήξει η βρόμη τα υγρά. Δεν χρειάζεται να μπει το μείγμα στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180C, στον αέρα.
Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βάζουμε μείγμα μιας γεμάτης κουταλιάς περίπου 50 γρ. και με την ανάποδη πλευρά του κουταλιού μας το απλώνουμε ελαφρά, δίνοντας στρογγυλό σχήμα στα μπισκότα μας. Πασπαλίζουμε με λίγη καστανή ζάχαρη από πάνω ή με σταγόνες σοκολάτας. Ψήνουμε για 25-30. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε μέσα στο ταψί μέχρι να κρυώσουν.
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- 3 Συνταγές Για Χριστουγεννιάτικα Κουλουράκια
- Αρωματικά Μπισκότα Με Επικάλυψη Ζάχαρης!
- Παιδικά Μπισκότα Με Επικάλυψη Σοκολάτας!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ