Δευτέρα, 20 Μαρτίου

Ημερολόγιο διατροφής για να χάσεις βάρος εύκολα

Ημερολόγιο διατροφής για να χάσεις βάρος εύκολα

Μερικές φορές κουραζόμαστε με τις δίαιτες και θέλουμε να το ρίξουμε λίγο έξω ας δούμε πώς μπορεί ένα ημερολόγιο διατροφής με την απλή καταγραφή της καθημερινής μας κατανάλωσης να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.
Το ημερολόγιο διατροφής είναι ένα αληθινά επιστημονικό σύστημα, με κανόνες και με επίδραση που μπορεί να διπλασιάσει την απώλεια βάρους σε μία προσπάθεια αδυνατίσματος. Πολλές μελέτες έχουν δώσει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως ότι εκείνοι που εφάρμοζαν food journaling έξι ημέρες την εβδομάδα έχασαν διπλάσιο βάρος σε σύγκριση με αυτούς που το συμπλήρωναν μία ημέρα ή και λιγότερο.

Η Αυστραλή Σάλι Σάιμοντς ξέρει ότι η μέθοδος δουλεύει. Έχασε 45 κιλά σε 33 εβδομάδες, διατήρησε το βάρος της για πάνω από μία δεκαετία και οι φωτογραφίες της «πριν και μετά» είναι τόσο εντυπωσιακές, ώστε από τότε έχει γίνει διάσημη diet coach και έχει γράψει και βιβλίο.

«Ήταν ένα από τα καλύτερα πράγματα που έχω κάνει ποτέ. Άλλαξε τον τρόπο που έβλεπα τον εαυτό μου, σαν ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Δεν έχει σημασία αν γράφει κανείς στο χαρτί ή αν χρησιμοποιεί ένα app. Όταν παρακολουθεί τον εαυτό του, είναι πιο προσεκτικός στις επιλογές του».

6 βήματα για μία αποτελεσματική προσπάθεια

Τα βασικά στοιχεία ενός ημερολόγιου διατροφής είναι η ώρα, το φαγητό, η ποσότητα και ο βαθμός της πείνας,

Ίσως ακόμη και η τοποθεσία. Αυτές οι λεπτομέρειες θα παρέχουν πληροφορίες για τα συναισθηματικά κίνητρα των διατροφικών συνηθειών, όπως και για τις ώρες της ημέρας
και τους χώρους στους οποίους είναι πιο πιθανό να καταναλωθούν οι υγιεινές και οι ανθυγιεινές
τροφές, ακόμη και την παρέα.

Το ημερολόγιο διατροφής συμπληρώνεται κάθε ημέρα.

Αλλά αν αυτός ο στόχος φαίνεται ανέφικτος, ας τηρείται τουλάχιστον πέντε ημέρες την εβδομάδα. Η πιο αποτελεσματική τακτική είναι να ενημερώνεται αμέσως μετά την κατανάλωση, ώστε οι πληροφορίες να είναι πιο ακριβείς. Αν αναβληθεί για το τέλος της ημέρας, είναι αρκετά πιθανό να χαθούν σημαντικές λεπτομέρειες. Ειδικά αν καταναλωθούν απρογραμμάτιστα γεύματα ή συμβούν κρίσεις λαιμαργίας, χρειάζεται να περιγράφουν προσεκτικά.

Το μυστικό της επιτυχίας είναι η επιμονή.

Για να καταφέρει κανείς να δημιουργήσει νέες συμπεριφορές πρέπει να εφαρμόζει την καταγραφή επί τουλάχιστον τέσσερις με έξι εβδομάδες. Η πλειοψηφία δεν φτάνει μέχρι εκεί. Το κάνουν για δέκα ημέρες και τα παρατάνε. Αν επιμείνουν, θα πετύχουν να χτίσουν καινούργιες συνήθειες, όπως το να τρώνε πολλά και μικρά γεύματα, να χορταίνουν με μικρότερες μερίδες, να εντάξουν περισσότερα λαχανικά μ

Τι κάνουμε όταν βιώνουμε άρνηση για την καταγραφή;

Μπορούμε να την υπερβούμε αν έχουμε στο μυαλό μας ότι στόχος του ημερολογίου δεν είναι να μας βαθμολογήσει, αλλά να μας δώσει κίνητρα για να υιοθετήσουμε τη διατροφή που επιλέγει η συνειδητή πλευρά του εαυτού μας.

Τα food diaries αξιοποιούνται όταν ανατρέχουμε στις περασμένες ημέρες και να μελετάμε τι γράψαμε.

Αυτό μπορούμε να το κάνουμε είτε μόνοι μας, αν νιώθουμε επαρκείς, είτε σε συνεργασία με έναν
ψυχολόγο ή διαιτολόγοι που θα μας βοηθήσει να αποκρυπτογραφήσουμε τους μηχανισμούς που μας εμποδίζουν να τραφούμε σωστά. Στη συνέχεια, περνάμε στο επόμενο στάδιο: προβλέπουμε ένα πρόγραμμα γευμάτων για την επόμενη ημέρα, ώστε να εξασκήσουμε τον εαυτό μας σε ένα νέο, ανώτερο είδος πειθαρχίας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *