Πέμπτη, 2 Ιουλίου

3 μαρινάδες για κρέατα για τις πιο νόστιμες συνταγές

3 μαρινάδες για κρέατα για τις πιο νόστιμες συνταγές

Το ξίδι δρα πιο γρήγορα από το κρασί και μαλακώνει όλα τα κρέατα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί ξίδι από κρασί, όταν αρωματιστεί με φασκόμηλο ή θυμάρι, ξίδι από μηλίτη ή ξίδι από ρύζι.



Για να πετύχει η μαρινάδα, υπολογίστε τουλάχιστον 3 ώρες για ένα κρέας που θα τηγανιστεί ή θα ψηθεί στο μπάρμπεκιου. Τουλάχιστον 1 ημέρα, αν πρόκειται για βοδινό ή κυνήγι, που θα σιγοβράσει μέσα στη σάλτσα του (αυξήστε αυτούς τους χρόνους, αν υπάρχει δυνατότητα).

Μαρινάδες με ξίδι

Με αραιωμένο ξίδι: αν χρησιμοποιείτε σκέτο ξίδι για τη μαρινάδα σας, πρέπει να το αναμίξετε με νερό: 1 κουταλιά της σούπας ξίδι για I ποτήρι νερό. Η ποιότητα και η γεύση του χρειάζονται την ίδια προσοχή με το κρασί.

Μαρινάδες με κρασί και ξίδι: αν συνδυάσετε και τα δύο, υπολογίστε περίπου 10ml ξίδι από κρασί ή μηλίτη για 75 ml κόκκινο ή λευκό κρασί.

Μαρινάδες με άλλα συστατικά: και στις δύο περιπτώσεις μπορείτε να προσθέσετε, τουλάχιστον στη μαρινάδα για 1 λίτρο υγρό, 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες, 1 κρεμμύδι, 2 εσαλότ και 1 κλαράκι θυμάρι. Μην βάλετε αλάτι.

3 μαρινάδες για κρέατα για τις πιο νόστιμες συνταγές

1.Ελληνική μαρινάδα

Αναμίξτε

  • 8 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι
  • I κουταλάκι του γλυκού ρίγανη και
  • 1 πρέζα σπόρους κόκκινης πιπεριάς.

2. Μαρινάδα με εσπεριδοειδή και εστραγκόν

Αναμίξτε

  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι εστραγκόν ψιλοκομμένο
  • το ξύσμα και τον χυμό ενός πορτοκαλιού
  • 2 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 2 κουταλάκια του καφέ χοντρό αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
  • I κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ ξυσμένο
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι και
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

3. Μαρινάδα με ντομάτες κονφί και μυρωδικά

Ανακατέψτε

  • 5 ντομάτες κονφί κομμένες σε φέτες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας βαλσάμικο ξίδι
  • 1 πρέζα μυρωδικά

Αλατοπιπερώστε. Αυτή η μαρινάδα ταιριάζει καλύτερα στα κόκκινα κρέατα, τα πουλερικά και τα λευκά κρέατα

Συμβουλή
Να μουλιάζετε τα πιο σκληρά κρέατα για αρκετές ώρες μέσα σε διαλυμένο ξύδι πριν τα μαγειρέψετε. Η οξύτητα του ξυδιού μαλακώνει περισσότερο το κρέας απ’ ό,τι το κρασί.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *