Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά της άνοιξης!Αυτό είναι το πιάτο που θα σου παρουσιάσω σήμερα.Ένα ιδιαίτερα γευστικό φαγητό πρωτότυπο και νόστιμο. Αν έχεις βαρεθεί να τρως τα ίδια και τα ίδια δοκίμασε το ψητό κοτόπουλο με λαχανικά της άνοιξης και θα με θυμηθείς!Ένα ιδανικό φαγητό για Κυριακάτικο τραπέζι με φίλους.
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά της άνοιξης!
Υλικά για 6 μερίδες
Χρόνος προετοιμασίας 20″
Χρόνος μαγειρέματος Ι ώρα και 20 λεπτά
Για το ψητό κοτόπουλο με λαχανικά της άνοιξης θα χρειαστείς:
- 1 μεγάλο κοτόπουλο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού
- 300 γραμμ. πατάτες baby που τις κόβεις στα δυο ή στα τέσσερα
- 1 κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες και ξεφλουδισμένες
- 200 γραμμ. καρότα baby
- 300ml ζεστό ζωμό κοτόπουλου
- 300ml λευκό κρασί
- 100 γραμμ. κατεψυγμένα μπιζέλια
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα εστραγκόν
Εκτέλεση:
Ψητό κοτόπουλο με λαχανικά της άνοιξης!
1. Προθερμάνεις το φούρνο στους 200 C.
2. Τοποθετείς το κοτόπουλο σ’ ένα μεγάλο, ρηχό πυρίμαχο σκεύος,το αλείφεις με το ελαιόλαδο, το μέλι και το χυμό λεμονιού και το αλατοπιπερώνεις καλά.
3. Ψήνεις το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
4. Τοποθετείς τις πατάτες babv, το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα καρότα babv γύρω από το κοτόπουλο και τα ανακατεύεις για να καλυφθούν καλά με το ελαιόλαδο,το μέλι και το λεμόνι. Προσθέτεις. το ζωμό και ξαναβάζεις το σκεύος στο φούρνο για άλλα 45 λεπτά, έως ότου το κοτόπουλο να αποκτήσει χρυσοκάστανο χρώμα και τα λαχανικά να μαλακώσουν. (Αν δεις ότι το κοτόπουλο αρχίσει να καίγεται, σκέπασε το με αλουμινόχαρτο).
5. Αποσύρεις το σκεύος από το φούρνο, και προσθέτεις τα κατεψυγμένα μπιζέλια και
ψήνεις για ακόμα 5 λεπτά.
6.Πασπαλίζεις το πιάτο σας εστραγκόν πριν από το σερβίρισμα.
Καλή επιτυχία!!!
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
- Κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη
- Χλιαρή σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια
- Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ