Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου

5 Tips για αποτελεσματικότερη άσκηση

Όμως για αποτελεσματικότερη άσκηση πρέπει να προσέξουμε. Ποια είναι όμως τα μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε;

5 Tips για αποτελεσματικότερη άσκηση

Η νέα χρονιά έχει μπει για τα καλά και εμείς γεμάτες όρεξη και κίνητρο να ξαναβάλουμε την άσκηση στην καθημερινότητά μας. Όμως για αποτελεσματικότερη άσκηση πρέπει να προσέξουμε. Ποια είναι όμως τα μικρά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε και τι να αποφύγουμε; Τελικά, ποιος τύπος άσκησης μας ταιριάζει; Ακολουθούν απαντήσεις αλλά και συμβουλές για να επιλέξουμε την προπόνηση… που δεν θα εγκαταλείψουμε μετά από μερικές εβδομάδες.
5 ΤΙΡS ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΕΡΗ ΑΣΚΗΣΗ

01/Μην επαναλαμβάνεις ένα και μόνο είδος άσκησης

Ακόμα και αν το Pilates είναι η αγαπημένη σου άσκηση. Δεν πρέπει να ξεχνάς πως αν εκτελείς τις ίδιες ακριβώς ασκήσεις, θα πάψει να είναι τόσο αποτελεσματικό. Αν είσαι φανατική ενός συγκεκριμένου είδους άσκησης, προσπάθησε τουλάχιστον να εμπλουτίζεις και να διαφοροποιείς τις ασκήσεις, αυξάνοντας και τη δυσκολία τους κλιμακωτά.

02/Προθέρμανση και αποθεραπεία

Αν σε κάτι επιμένουν όλοι οι γυμναστές, αυτό είναι στο πόσο σημαντικές είναι αι διατάσεις, το stretching και οι ασκήσεις που προηγούνται και έπονται της βασικής προπόνησης. Οι μύες σου θέλουν προετοιμασία και «ζέσταμα» για να τους γυμνάσεις γρηγορότερα και με καλύτερα αποτελέσματα. Και, φυσικά, την εξαιρετικά απαραίτητη αποθεραπεία για να επανέλθουν.

03/Μην υπερβάλλεις

‘Όπως και σε όλα τα πράγματα, έτσι και στη γυμναστική το μέτρο και η λογική θα πρέπει να είναι οι οδηγοί σου, καθώς επιβάλλεται να ακούς το σώμα σου. Ούτε οι άπειρες ώρες στο γυμναστήριο ούτε η αδιάλειπτη καθημερινή άσκηση θα σου κάνουν καλό. Οι μύες και ο οργανισμός χρειάζονται τον χρόνο τους για να ξεκουραστούν, όπως και το πνεύμα χρειάζεται τη χαλάρωσή του.

04/Συγκέντρωση

Οι περισσότερες από εμάς κάνουμε το λάθος να δίνουμε όλη μας την προσοχή στην εκτέλεση του βασικού μέρους της άσκησης. Και σχεδόν καθόλου επιμέλεια στον τρόπο με τον οποίο επιστρέφουμε στην αρχική μας θέση. Μπορείς να κάνεις την άσκηση 2 φορές πιο αποτελεσματική, επιδεικνύοντας την ίδια φροντίδα και προσήλωση στην άσκηση που εκτελείς. Όχι μόνο στην αρχή της, αλλά μέχρι και το τέλος της.

05/Σωστός ρυθμός και κατάλληλος δείκτης δυσκολίας

Οποιουδήποτε τύπου προπόνηση και να κάνεις, πρέπει να βρεις τον κατάλληλο ρυθμό με τον οποίο το σώμα σου θα αποδίδει καλύτερα. Κατά τη διάρκεια της εκγύμνασης πρέπει να χρησιμοποιείς περίπου το 70%-80% των δυνατοτήτων σου για να επιτύχεις μέγιστη απόδοση. Θέτοντας ρεαλιστικούς στόχους και χωρίς να παρασύρεσαι από τον ενθουσιασμό. Είναι προτιμότερο να επιλέγεις ελαφρύτερα βάρη ή λιγότερες επαναλήψεις για να μπορέσεις να εκτελέσεις την άσκηση πιο σωστά τεχνικά.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *