Παρασκευή, 1 Μαρτίου

6 ιδέες για άσκηση : Βρες ποια γυμναστική σου ταιριάζει!

ιδέες για άσκηση

6 ιδέες για άσκηση : Βρες ποια γυμναστική σου ταιριάζει!

Είσαι αποφασισμένη να ξεκινήσεις γυμναστική δυναμικά αυτό το φθινόπωρο; Ψάξαμε και βρήκαμε ιδέες για άσκηση, ό,τι κι αν ζητάς, όπως κι αν είναι το πρόγραμμά σου ή όποιος κι αν είναι ο στόχος σου.

Βάζοντάς τη γυμναστική στη ζωή σου από τώρα και για πάντα!, θα μπορέσεις να εξελιχθείς στην καλύτερη δυνατή εκδοχή του εαυτού σου. Και αν δεν έχεις πειστεί ακόμη, να θυμάσαι πως υπάρχει η ιδανική άσκηση για εσένα. Εμείς τη βρήκαμε και σου την προτείνουμε. Εσύ δεν έχεις παρά να πάρεις την απόφαση!
#.1. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν δεν έχεις ξανακάνει γυμναστική


Ξεκίνα κάτι που είναι μεν φυσική δραστηριότητα, αλλά όχι απαραίτητα ένα δομημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Δοκίμασε μοντέρνο ή κλασικό χορό που, εκτός από άσκηση, είναι μια σούπερ εκτόνωση, που θα σε βοηθήσει να αποφορτιστείς από οτιδήποτε σε αγχώνει και σε ταλαιπωρεί μέσα στη μέρα.

Μια άλλη εξαιρετική ιδέα είναι να γραφτείς σε μια ομάδα πεζοπορίας για να πηγαίνετε μαζί για περπάτημα στη φύση. Ο περίπατος σε δάσος ή σε βουνό έχει αυξημένο δείκτη δυσκολίας σε σύγκριση με το περπάτημα στο δρόμο που επίσης σε ωφελεί.

Αν δεν έχεις χρόνο ή διάθεση για οτιδήποτε άλλο, ενώ η επαφή με τη φύση έχει αποδειχτεί ότι βελτιώνει τη διάθεση και την ευεξία σου. Μπορεί να έχεις όλη την καλή διάθεση να γυμναστείς, αλλά να σε παρασύρει η καθημερινότητα και οι υποχρεώσεις της. Ο καλύτερος τρόπος για να ξεπεράσεις αυτόν το.., σκόπελο; Γυμνάσου το πρωί, πριν ο εγκέφαλός σου καταλάβει τι ακριβώς κάνεις!

Αν δεν είσαι fan του γυμναστηρίου ή δεν έχεις πραγματικό καθόλου χρόνο, αναζήτησε στο Διαδίκτυο 7λεπτα προγράμματα γυμναστικής. Δεν μπορεί, 7 λεπτά τη μέρα θα τα βρεις! Θα εκπλαγείς από το πόση διαφορά θα δεις στο σώμα σου με την καθημερινή εκτέλεσή τους (ακόμα καλύτερα αν ολοκληρώνεις δύο ή τρεις κύκλους από το πρόγραμμα),

#.2. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν δεν έχεις χρόνο

Κινήσου σε fast forward επιλογές, όπως είναι η προπόνηση ΗΙIΤ (Διαλειμματική Προπόνηση Υψηλής Έντασης, λέγεται επισήμως, αλλά μάλλον δε σε νοιάζει τόσο το όνομά της όσο το αποτέλεσμα στο σώμα σου).

Τα τελευταία χρόνια θεωρείται μία από τις σταθερές αξίες στο χώρο του fitness και κερδίζει συνεχώς νέους οπαδούς. Έρευνες έχουν δείξει πως οι εναλλαγές ρυθμού και ταχύτητας που χαρακτηρίζουν μια τέτοια προπόνηση έχουν θεαματικά αποτελέσματα και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα.Κάψε θερμίδες γρήγορα, κάνοντας ασκήσεις

Μερικοί καλοί λόγοι για να τη δοκιμάσεις; Προσφέρει υψηλότερη κατανάλωση θερμίδων σε σχέση με τις στατικές ασκήσεις, εξοικονομείς χρόνο αφού κάθε προπόνηση δε διαρκεί πολύ, βελτιώνει την αερόβια ικανότητα και δυναμώνει το σώμα σου, ενώ δε χρειάζεσαι ιδιαίτερο εξοπλισμό για να γυμναστείς.
#.3. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν βαριέσαι εύκολα

Προφανώς, δε θα σου προτείνουμε μόνο ένα είδος γυμναστικής, αφού μάλλον θα το βαρεθείς γρήγορα! Η ιδανική λύση για εσένα είναι να συνεργαστείς με έναν personal trainer, ένα προπονητικό κέντρο ή ακόμα και να πας σε ένα γυμναστήριο, όπου θα μπορούν να σε βοηθήσουν να σχεδιάσεις μια προπόνηση διαφορετική για κάθε μέρα.

Μπορεί τη μία να τρέχεις και να εκτελείς ασκήσεις αντοχής, την επόμενη να κάνεις boxing και την τρίτη μόνο διατάσεις και yoga. Το όφελος που θα έχεις από μια τέτοια προπόνηση είναι διπλό: Πρώτον, δε θα βαρεθείς εύκολα, οπότε θα δεσμευτείς στην άσκησή σου. Δεύτερον, η ποικιλία και τα διαφορετικά είδη προπόνησης θα «προκαλούν» κάθε φορά με διαφορετικό τρόπο το σώμα σου με συνέπεια να φανούν πιο γρήγορα τα αποτελέσματα της προσπάθειάς σου.Ασκήσεις yoga για το σπίτι και δείξε κομψή σε 2 εβδομάδες!

Αν έχεις παραπάνω κιλά, ίσως χάνοντας τα να δεις μεγάλη διαφορά στους πόνους και στις ενοχλήσεις. Πρόσθεσε στο πρόγραμμά σου το δυναμικό περπάτημα όχι τρέξιμο, για να μην επιβαρύνεις τις αρθρώσεις σου.

#.4. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν υποφέρεις από μυοσκελετικούς πόνους

Απόφυγε ασκήσεις που μπορεί να σου προκαλέσουν τραυματισμούς (τρέξιμο, αναπηδήσεις, άλματα και οτιδήποτε περιλαμβάνει κραδασμούς). Οι ειδικοί εκτιμούν ότι τα πιο ασφαλή είδη άσκησης για ανθρώπους που υποφέρουν από χρόνιους ή μυοσκελετικούς πόνους είναι η κολύμβηση και
το Pilates.

Αν μάλιστα τα συνδυάσεις, θα έχεις το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για το σώμα και την υγεία σου. Το Pilates είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που ξεκίνησε ως φυσικοθεραπεία για ανθρώπους με τραυματισμούς και προβλήματα υγείας. Βασίζεται στις διατάσεις και την ενδυνάμωση του «κέντρου», δηλαδή του κορμού, της κοιλιάς και της μέσης. Θεωρείται επίσης ότι «μακραίνει» το σώμα όχι μόνο επειδή με τις ασκήσεις του επιμηκύνονται οι μύες, αλλά και επειδή σου διδάσκει να έχεις σωστή
στάση σώματος στην καθημερινότητά σου

.Όσο για την κολύμβηση, δεν είναι μόνο μια εξαιρετική άσκηση για όλο το σώμα, είναι επίσης ένας μοναδικός τρόπος εκτόνωσης από τα άγχη της καθημερινότητας. Διπλό το όφελος!

#.5. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν θέλεις να κάψεις λίπος γρήγορα 

Θεωρείς ακόμη το kick boxing ανδρικό άθλημα; Τότε θα εκπλαγείς μαθαίνοντας πόσα μπορεί να κάνει για τη γυναικεία σιλουέτα. Πρόκειται για μια προπόνηση που συνδυάζει τη δυνατή αερόβια άσκηση με στοιχεία πυγμαχίας και χτυπήματα με χέρια και πόδια.

Η δυνατή εναλλαγή των ασκήσεων (κλοτσιές και μπουνιές στην πραγματικότητα) θα ανεβάσει τους παλμούς σου και θα κάνεις μια έντονη καρδιαγγειακή άσκηση που θα καίει λίπος. Μπορείς πια να βρεις μαθήματα kick boxing σε πολλά γυμναστήρια συνήθως είναι πιο ήπια, αφού είναι ομαδικά ή να απευθυνθείς σε μια εξειδικευμένη σχολή για πιο στοχευμένο αποτέλεσμα.
#.6. Σου ταιριάζει…
ιδέες για άσκηση αν θέλεις να απαλλαγείς από την κυτταρίτιδα

Ουσιαστικά, κάθε αερόβια άσκηση που ευνοεί την κυκλοφορία του αίματος και της λέμφου καταπολεμά την κυτταρίτιδα. Αν όμως θέλεις να τη βάλεις στο στόχαστρο, τότε το τρέξιμο μαζί με ανέβασμα σκάλας και επιτόπια άλματα σε πλειομετρικό κουτί είναι ο συνδυασμός που
κερδίζει.

Και οι τρεις αυτές παραλλαγές άσκησης ενισχύουν η μία το αποτέλεσμα της άλλης, με τελικό στόχο την απώλεια κιλών, το κάψιμο λίπους και την εξουδετέρωση της κυτταρίτιδας. Να θυμάσαι όμως αυτό:

Η κυτταρίτιδα είναι μια φλεγμονή των ιστών κάτω από το δέρμα και η εμφάνισή της εξαρτάται πολύ από τις ορμόνες και την κληρονομικότητα και φυσικά από τη διατροφή. Περιόρισε τα κορεσμένα λιπαρά, τα τηγανητά, τα αναψυκτικά και το αλκοόλ. Η άσκηση και η σωστή διατροφή θα την περιορίσει πολύ, αλλά, αν είσαι στα αναπαραγωγικά χρόνια της ζωής σου, είναι δύσκολο να την εξαφανίσεις εντελώς!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑΑφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *