Σάββατο, 28 Ιανουαρίου

6 ασκήσεις γιόγκα για πλάτη,ώμους,& στήθος!

6 ασκήσεις γιόγκα για πλάτη,ώμους,& στήθος!

Οι ασκήσεις γιόγκα για πλάτη, θα σε βοηθήσουν να αποκτήσεις ευκινησία ώμων, στήθους και σπονδυλικής στήλης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα στρογγυλό ξύλο, όπως ένα σκουπόξυλο. Στη συνέχεια, κάθισε οκλαδόν πάνω σε τουβλάκι yoga block ή σε ένα μαξιλάρι για να βεβαιωθείς ότι η σπονδυλική σου στήλη είναι σε ευθεία γραμμή.
ασκήσεις γιόγκα για πλάτη

6 ασκήσεις γιόγκα

1.Πιάσε το ξύλο με ανοιχτά τα χέρια λίγο πιο έξω από το άνοιγμα των ώμων. Λύγισε τους αγκώνες αργά μέχρι να έρθει το ξύλο στο πίσω μέρος του θώρακα. Κάνε την κίνηση μέσα από την ωμοπλάτη. Επανάλαβε για 5-10 φορές.

2.Κράτησε το ξύλο στο ύψος του θώρακα και τη σπονδυλική σου στήλη ψηλά. Καθώς εκπνέεις στρίψε τον κορμό σου από τον θώρακα δεξιά και αριστερά. Επανάλαβε 10 φορές.

ασκήσεις γιόγκα για πλάτη

3.Σήκωσε τα χέρια ψηλά περισσότερο από το άνοιγμα των ώμων και δοκίμασε με τα χέρια να παραμένουν τεντωμένα να τα κατεβάζεις πίσω μέχρι εκεί που σου επιτρέπουν. Εάν μπορείς, τα κατεβάζεις μέχρι κάτω κοντά στη λεκάνη και τα επιστρέφεις στην αρχική θέση. Επίτρεψε και στον θώρακά σου να ανοίξει κάνοντας μια καμπύλη στο πάνω μέρος της πλάτης. Επανάλαβε 8 με 15 φορές.

4.Κρατώντας τα χέρια σου ψηλά και τεντωμένα, γείρε σιγά-σιγά στο πλάι μέχρι να ακουμπήσει το ξύλο στο πάτωμα. Κρατώντας τη λεκάνη σου σταθερή και κολλημένη, διώξε το σώμα σου ώστε να μακρύνει και τέντωσε καλά ειδικά το πάνω χέρι μέχρι να νιώσεις το τέντωμα σε όλο το πλαϊνό μέρος του κορμού. Μείνε εκεί για λίγο, ανάπνευσε και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

5.Ξάπλωσε μπρούμυτα και κράτησε το ξύλο μπροστά σου σε μία μικρή απόσταση. Καθώς εισπνέεις σήκωσε τον θώρακα στέλνοντας τους ώμους προς τα πίσω. Μην ανέβεις πολύ ψηλά. Κλείδωσε το κάτω μέρος της κοιλιάς σου, ενεργοποίησε τα πόδια σου και προσπάθησε να σκαρφαλώσεις σταδιακά όσο πιο ψηλά σού επιτρέπει η ευλυγισία της σπονδυλικής σου στήλης. Κράτησε πάντα τους ώμους μακριά από τον αυχένα. Ανέβα και κατέβα αργά 8-10 φορές.

6.Όταν ανέβεις στο δικό σου τέρμα, κράτησε τα χέρια στο ξύλο, νιώσε το άνοιγμα στους ώμους και κρεμάσου αφήνοντας να πέσει το βάρος και το κεφάλι. Μείνε εδώ για λίγες αναπνοές και κατέβα αργά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *