Πέμπτη, 13 Ιουνίου

Ασκήσεις yoga για το σπίτι και δείξε κομψή σε 2 εβδομάδες!

Ασκήσεις yoga για το σπίτιΑσκήσεις yoga για το σπίτι και δείξε κομψή σε 2 εβδομάδες!

Βελτίωσε τη στάση του σώματός σου, απόκτησε περισσότερη ευλυγισία και δείξε πιο κομψή σε μόλις 2 εβδομάδες με τις ασκήσεις yoga για το σπίτι που ακολουθούν!

Ποιος είπε ότι η γιόγκα απευθύνεται μόνο στους νέους, σε όσους έχουν ιδιαίτερη ευλυγισία και στους λάτρεις του διαλογισμού; Στην πραγματικότητα είναι το ιδανικό συμπλήρωμα σε κάθε πρόγραμμα γυμναστικής, ανεξάρτητα από την ηλικία και την δεξιότητα του ατόμου που προπονείται. Κι αυτό γιατί τα οφέλη της στην υγεία είναι αξεπέραστα. Από την πρώτη κιόλας συνεδρία, τα επίπεδα της κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, μειώνονται σημαντικά.
Επιπλέον, έρευνες δείχνουν ότι η yoga ανακουφίζει από τους πόνους στην πλάτη τουλάχιστον όσο και οι κλασικές ασκήσεις. Μάλιστα, στο πλαίσιο πρόσφατης έρευνας, αποκαλύφθηκε ότι 90 λεπτά yoga την εβδομάδα για διάστημα 8 εβδομάδων μπορούν να συμβάλουν στη μείωση της συχνότητας αλλά και της σοβαρότητας των ερεθισμών κατά 30%.

Ακόμη το σκέφτεσαι; Σου λέμε και το εξής: με τη yoga το σώμα σου θα αποκτήσει περισσότερη δύναμη και τόνωση, ενώ και η ποιότητα τον ύπνου σου θα βελτιωθεί. Το Beauty secrets για να σε βοηθήσει, σου προτείνει ένα 15λεπτο πρόγραμμα με ασκήσεις yoga για το σπίτι .Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία καρέκλα. Να ξέρεις πως όσο πιο ελαστικό γίνεται το σώμα σου, τόσο περισσότερο χαλαρώνεις και πνευματικά. ‘Έτσι, θα μπορείς να χειρίζεσαι καλύτερα καθημερινές στρεσογόνες καταστάσεις, όπως την κίνηση στους δρόμους ή την αγένεια των συναδέλφων σου.

Κάνε τις ασκήσεις yoga για το σπίτι που ακολουθούν καθημερινά και απόκτησε πιο ευλύγιστο σώμα και περισσότερη ενέργεια σε 2 μόλις εβδομάδες.

Τα βασικά του προγράμματος

Το πλάνο Εκτέλεσε κάθε άσκηση μία φορά και στη συνέχεια επανάλαβε την από την άλλη πλευρά. Ακολούθησε το πρόγραμμα αν είναι δυνατόν καθημερινά ή τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα.

Τι θα χρειαστείς Άνετα και χαλαρά ρούχα, ένα στρώμα γυμναστικής ή μία σανίδα και μία σταθερή καρέκλα κουζίνας ή τραπεζαρίας.

Για μέγιστα αποτελέσματα Μείνε σε κάθε στάση μέχρι και για 60 δευτερόλεπτα.

Ασκήσεις yoga για το σπίτι και δείξε κομψή σε 2 εβδομάδες!

Περιστροφή χεριού Επαναφέρει την ισορροπία στους καταπονημένους από τα βάρη ώμους.Επιπλέον, ανακουφίζει από τους πόνους που προκαλεί στους καρπούς η χρήση Η/Υ. Κάθισε στην άκρη της καρέκλας. Αργά, σχημάτισε με το δεξί χέρι ένα νοητό κύκλο, ξεκινώντας από πάνω και συνεχίζοντας μπροστά και πίσω από το σώμα σου. Σχημάτισε ένα 2ο κύκλο, αλλά σταμάτησε μόλις το χέρι έρθει πάνω από το κεφάλι. Με το βραχίονα ψηλά, κάνε 2 κύκλους με το χέρι από το ύψος του καρπού, με τη φορά του ρολογιού. Στη συνέχεια, χαμήλωσε το χέρι πίσω από το σώμα σου, ολοκληρώνοντας τον κύκλο. Σχημάτισε δύο ακόμα νοητούς κύκλους με το χέρι και τον καρπό και επανάλαβε την άσκηση από την άλλη πλευρά.

Δίπλωση με ανοιχτά πόδια σε καρέκλα Γυμνάζει το κάτω μέρος της πλάτης και των ποδιών και τους προσαγωγούς. Στάσου περίπου 20 εκ. μπροστά από την καρέκλα, με τα πόδια σε τέτοια απόσταση ώστε να νιώθεις άνετα. Στρίψε τα πόδια ελαφρώς προς τα μέσα και σφίξε τα, διατηρώντας τα τεντωμένα. Μη σφίγγεις τα γόνατα. Σκύψε μπροστά, από το ύψος των γοφών, διατηρώντας την πλάτη σταθερή. Βάλτε τα χέρια πάνω στο κάθισμα ή στη ράχη της καρέκλας. Το κεφάλι να είναι ευθυγραμμισμένο με τη σπονδυλική στήλη. Μείνε σε αυτή τη θέση για 20-30 δευτερόλεπτα. Φαντάσου ότι η απόσταση ανάμεσα σε κάθε σπόνδυλο μεγαλώνει. Καθώς αποκτάς μεγαλύτερη ευλυγισία, λύγισε τους αγκώνες μέχρι οι πήχεις ν’ ακουμπήσουν την καρέκλα.

Πλάγια κάμψη του κορμού Ενεργοποιεί όλο το σώμα, τεντώνοντας στήθος, γοφούς, κορμό, πόδια και χέρια.

Α. Στάσου με το κάθισμα της καρέκλας απέναντί σου. Τα πόδια σου να απέχουν περίπου 40 εκ., με το αριστερό πόδι κάτω από την καρέκλα και τα δάχτυλα να δείχνουν προς τα αριστερά. Γύρισε ελαφρώς το δεξί πόδι προς το αριστερό και ευθυγράμμισε την καμάρα του δεξιού ποδιού με τη φτέρνα του αριστερού. Διατήρησε τα πόδια τεντωμένα και σφίξε τα φαντάσου ότι οι μύες αγκαλιάζουν το κόκαλο. Τέντωσε τη σπονδυλική στήλη και επέκτεινε τα χέρια στο πλάι, στο ύψος των ώμων, με τις παλάμες να δείχνουν προς τα κάτω.

Β Με την πλάτη τεντωμένη, φέρε τους γοφούς ελαφρώς δεξιά καθώς κλίνεις προς τα αριστερά. Σκύψε προς τον αριστερό γοφό και ακούμπησε το αριστερό χέρι στο κάθισμα της καρέκλας. Τέντωσε το δεξί χέρι προς το ταβάνι και κοίταξε ψηλά. Σήκωσε τον ώμο προς τα πάνω και προς τα πίσω, ώστε ο κορμός να βλέπει μπροστά. Για να εντείνεις το τράβηγμα στο πλάι, χαμήλωσε το δεξί χέρι ώστε να εκταθεί διαγωνίως. Μείνε σε αυτή τη στάση για 20-30″. Επανάλαβε την άσκηση από τη δεξιά πλευρά.

Διάταση γάμπας Ανακουφίζει από τους πόνους στις γάμπες, χαλαρώνει τους αχίλλειους τένοντες και αντιμετωπίζει τις κράμπες που προκαλούν τα ψηλά τακούνια. Στάσου με τα χέρια κάτω από τους ώμους και τα γόνατα κάτω από τους γοφούς. Φέρε το αριστερό γόνατο στο στήθος και επέκτεινε το πόδι προς τα πίσω, ακουμπώντας με τα δάχτυλα στο πάτωμα. Φέρε το αριστερό πόδι 2 εκ. μπροστά και στη συνέχεια ώθησε τη φτέρνα του προς τα πίσω, σαν να προσπαθείς να ακουμπήσεις το πάτωμα. Μείνε σε αυτή τη θέση για 20″. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε με το δεξί πόδι.

Διάταση τετρακέφαλων Χαλαρώνει την μπροστινή πλευρό των μηρών, οι οποίοι σφίγγονται εξαιτίας της καθιστικής ζωής.Άπλωσε στη δεξιά πλευρά, στηρίζοντας το κεφάλι στο δεξί χέρι. Φέρε προς τα πάνω τα γόνατα, έτσι ώστε οι μηροί και ο κορμός να σχηματίσουν ορθή γωνία. Επέκτεινε το αριστερό πόδι σε ευθεία γραμμή με τον κορμό. Τέντωσε και στη συνέχεια λυγίστε το πόδι. Μείνε σε αυτή τη Θέση για 5-10″. Λύγισε το αριστερό γόνατο και πιάσε τον αστράγαλο με το αριστερό χέρι. Φέρε το πόδι πίσω σου έτσι ώστε να νιώσεις τράβηγμα κατά μήκος του τερακέφαλου. Μείνε για 20-30″ και χαλάρωσε. Επανάλαβε την άσκηση με το δεξί πόδι.

Στροφή κορμού Αυξάνει την ευλυγισία της πλάτης, ώστε την επόμενη φορά που θα πρέπει να κάνεις παράλληλο παρκάρισμα, να στρίψεις πιο εύκολα! Ξάπλωσε με τα χέρια στο πλάι. Λύγισε τα γόνατα και φέρε τα πόδια στο ύψος των γοφών, σε απόσταση 20 εκ. από τους γλουτούς. Με τους ώμους στο πάτωμα, κατέβασε σιγά σιγά τα γόνατα δεξιά στο πλάι, καθώς στρίβεις το κεφάλι στα αριστερά. Άφησε τα πέλματα να κυλήσουν φυσικά και χαμήλωσε τα γόνατα όσο μπορείς.Θα πρέπει να νιώθεις τράβηγμα κατά μήκος της αριστερής πλευράς. Μείνε σε αυτή τη στάση για 20-30″. Επέστρεψε στην αρχική θέση και επανάλαβε από την άλλη πλευρά.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

hot yoga μάθε σήμερα τα υπέρ και τα κατά!

Αντιμετώπισε αποτελεσματικά τη γήρανση προσώπου με face yoga

Hot yoga το αντίδοτο του στρες

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Κράτα το

Κράτα το

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *