Πέμπτη, 6 Αυγούστου

6 Εύκολα γλυκά με φρούτα,νόστιμα & ζουμερά!

6 Εύκολα γλυκά με φρούτα,νόστιμα & ζουμερά!

6 Εύκολα γλυκά με φρούτα,νόστιμα & ζουμερά!

Εύκολα γλυκά με φρούτα,νόστιμα & ζουμερά… Μπορούμε να τα απολαύσουμε σε ζελεδάκια, τούρτες και κομπόστες. Παντού είναι υπέροχα!


1.Μαρέγκες με φρούτα

Μαρέγκες με φρούτα

Αγοράστε από το ζαχαροπλαστείο έτοιμες μαρέγκες σε σχήμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για γέμισμα. Δημιουργήστε μια κοιλότητα και τοποθετήστε μείγμα ψιλοκομμένων φρέσκων φρούτων. Πασπαλίστε με καστανή ζάχαρη.

2.Ποτήρια με φρούτα

Ποτήρια με φρούτα 

Χοντροκόψτε 1-2 φλιτζάνια κεράσια (αφού τα πλύνετε και τα σκουπίσετε καλά). Ζεσταίνετε μαρμελάδα με γεύση της αρεσκείας σας και μόλις ρευστοποιηθεί τη σουρώνετε και κρατάτε το ρευστό μέρος. Με αυτό ραντίζετε μικρά κομμάτια κέικ που σας έχει περισσέψει ή μπισκότα σαβαγιάρ. Ανακατεύετε γιαούρτι με σαντιγί και τοποθετείτε εναλλάξ σε ποτήρι το μείγμα του γιαουρτιού, κεράσια και κέικ ραντισμένο. Τελειώνετε με το μείγμα του γιαουρτιού και γαρνίρετε με ολόκληρα κεράσια.

3.Ζελέ με φρούτα

Ζελέ με φρούτα

Μοιράστε σε 6 μπολ ένα μείγμα από κεράσια χωρίς το κουκούτσι και κομμένα στα δύο, φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια και φρούτα του δάσους (προαιρετικά). Περιχύνετε με light ζελέ φράουλα ή κεράσι, που θα ετοιμάσετε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας. Τοποθετείτε στο ψυγείο να παγώσουν καλά. Ξεφορμάρετε και σερβίρετε. Υγιεινό, νόστιμο και δεν παχαίνει!

4.Καλοκαιρινή τούρτα με φρούτα

Καλοκαιρινή τούρτα με φρούτα

Θρυμματίζετε 20 μπισκότα σοκολάτας, ανακατεύετε με 3 κουταλιές βούτυρο και απλώνετε σε πιρέξ. Τοποθετείτε για λίγο στην κατάψυξη. Αναμειγνύεται 1 φλιτζάνι γιαούρτι σακούλας με 2 φλιτζάνια σαντιγί. Κόβετε φράουλες και μπανάνες και ετοιμάζετε ζελέ φράουλα. Τοποθετείτε πάνω από τα μπισκότα μία στρώση μείγμα σαντιγί, φρούτα και το μισό ζελέ. Τοποθετείτε στο ψυγείο να στερεοποιηθεί και προσθέτετε άλλη μία στρώση μείγμα σαντιγί, φρούτα και ζελέ. Τοποθετείτε ξανά στο ψυγείο.

5.Ροδάκινα κομπόστα

Ροδάκινα κομπόστα

Βάλτε σε κατσαρόλα 11/2 φλιτζάνι νερό, χυμό και ξύσμα από 2 πορτοκάλια και 100 γρ. ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, προσθέστε 10 ροδάκινα με τη φλούδα. Χαμηλώστε να σιγοβράσουν 10-15 λεπτά. Τα βγάζετε και όταν κρυώσουν καθαρίστε τα και βάλτε τα σε πιατέλα. Βράστε το σιρόπι 10 λεπτά και μετά περιχύστε τα. Σερβίρονται με παγωτό ή γιαούρτι. Πασπαλίστε με χοντροτριμμένους ξηρούς καρπούς.

6.Φράουλες & φρούτα του δάσους με κονιάκ

Πλύνετε καλά 1 κεσεδάκι φράουλες 1 φλιτζάνι και φρούτα του δάσους. Κόψτε τα σε κομμάτια και τοποθετήστε τα σε μπολ. Περιχύνετε με μερικές κουταλιές ζάχαρη και ραντίζετε με λίγο κονιάκ. Ανακατεύετε και αφήνετε στο ψυγείο για 1-2 ώρες. Σερβίρετε με παγωτό, γιαούρτι, κρέμα ή ακόμα και καρυδόπιτα.

Και μην ξεχνάτε…

Τίποτα καλύτερο από τα φρούτα εποχής! Φρεσκοκομμένα, πλημμυρίζουν αρώματα και γεύση. Σερβίρετέ τα όπως προτιμάτε. Συνοδέψτε με αυτά το γιαούρτι ή απολαύστε τα σκέτα.

Για τους πιο γκουρμέ: συνοδέψτε με αλλαντικά και τυριά, όπως για παράδειγμα μια λαχταριστή φέτα πεπόνι με προσούτο αλλά και πράσινη σαλάτα.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ



Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *