Τρίτη, 30 Μαΐου

Θεϊκή τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα!

τάρτα με λεμόνιΘεϊκή τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα!

Για 8 άτομα,προετοιμασία 30 λεπτά,μαγείρεμα 25 λεπτά,ξεκούραση 15 λεπτά




Για την τάρτα με λεμόνι και μαρέγκα θα χρειαστείς:

 

  • 400 γρ. βλ. ΤΡΑΓΑΝΗ ΖΥΜΗ
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 125 γρ. ζάχαρη και 10 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 24 γρ. νερό (3 κουταλιές της σούπας)
  • 350 γρ.βλ. κρέμα ζαχαροπλαστικής 
  • χυμός και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1/2 ξυλαράκι βανίλια κομμένο στα δύο

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε μια φόρμα για τάρτα διαμέτρου 28 εκ. και τη βάζουμε στο ψυγείο.

1.Ανοίγουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε έναν δίσκο λίγο μεγαλύτερο από τη φόρμα. Τον τσιμπάμε περίπου είκοσι φορές με το πιρούνι.

2.Πιάνουμε προσεκτικά τον δίσκο και τον γυρίζουμε σε μια φόρμα (την πλευρά με τα τσιμπήματα προς το εσωτερικό της φόρμας). Τον απλώνουμε καλά ώστε να καλύψουμε και τα τοιχώματα.

3.Αφαιρούμε με τον πλάστη ό,τι περισσεύει. Βάζουμε τη ζύμη 15 λεπτά στο ψυγείο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 C.


4.Ψήνουμε τη ζύμη, 20 λεπτά με βαρίδια (για να μην φουσκώσει) και στη συνέχεια άλλα 10 λεπτά χωρίς. Την αφήνουμε να κρυώσει.

5.Ετοιμάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής βράζοντας το γάλα με το ξυλαράκι της βανίλιας κομμένο και ξυσμένο. Στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Σκεπάζουμε την κρέμα με μεμβράνη και την αφήνουμε να κρυώσει.

Για να φτιάξουμε την Ιταλική μαρέγκα

6.Φτιάχνουμε τη μαρέγκα προσθέτοντας 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη σε σκόνη στη μέση της διαδικασίας.

7.Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε το υπόλοιπο της ζάχαρης με τρεις κουταλιές της σούπας νερό. Βράζουμε.

8.Υπολογίζουμε περίπου 3 λεπτά βράσιμο. Ρίχνουμε τη βρασμένη ζάχαρη στη μαρέγκα περιχύνοντας και τα τοιχώματα του μπολ. Χτυπάμε 5 λεπτά στην ελάχιστη ταχύτητα για να κρυώσει το μείγμα.

9.Βάζουμε το ένα τρίτο της μαρέγκας στην κρέμα ζαχαροπλαστικής για να ελαφρύνουμε την υφή της. Ανάβουμε τον φούρνο στο γκριλ.

10.Βάζουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής στη βάση της τάρτας που έχει κρυώσει. Σκεπάζουμε με τη μαρέγκα και κάνουμε μερικά ανοίγματα στην επιφάνεια.( Για να σχηματίσουμε ανοίγματα στη μαρέγκα, της δίνουμε ελαφρά χτυπήματα με το κουτάλι.) 

11.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και βάζουμε την τάρτα στο γκριλ μέχρι να ροδίσει η μαρέγκα (2 λεπτά το πολύ).

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *