Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Απώλεια βάρους και φάρμακα

Απώλεια βάρους και φάρμακα

pink-daisy-flower-th - ΑντιγραφήΤο καλοκαίρι σιγά σιγά έρχεται και τα περιττά κιλά είναι ένα θέμα που απασχολεί τις περισσότερες γυναίκες.Πολλές στην προσπάθειά τους να χάσουν βάρος αναρωτιούνται αν μπορούν να χρησιμοποιήσουν κάποια φαρμακευτική αγωγή.Το να τρώνε λιγότερο,και να κινούνται περισσότερο,είναι κάτι που τις δυσκολεύει.Μάλλον ψάχνουν για την εύκολη λύση.Εμείς συλλέξαμε πληροφορίες για την απώλεια βάρους με φάρμακα διαβάστε τις και η απόφαση είναι δική σας….   

Τα τελευταία χρόνια,τα φάρμακα για την καταπολέμηση του πάχους έχουν μετακινηθεί στην αγορά.
Η βιομηχανία φαρμάκων μας έχει εφοδιάσει με ένα μεγάλο πλέον αριθμό ουσιών που θα μπορούσαν βοηθητικά να ενισχύσουν την απώλεια βάρους.

Κάποια από τα φάρμακα αυτά καταστέλλουν την όρεξη είτε αυξάνοντας την έκκριση είτε μειώνοντας την επαναπρόσληψη διάφορων νευροδιαβιβαστών υποθάλαμο, που σχετίζονται με τον έλεγχο της όρεξης.Τα περισσότερα από τα φάρμακα αυτά χορηγούνται με ιατρική συνταγή αλλά παρ’ όλα αυτά, υπάρχει και ένας αριθμός φαρμάκων που μπορούν να χορηγηθούν χωρίς τη συμβουλή ή την παρακολούθηση από κάποιον ειδικό.Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν ότι η συμβολή των φαρμάκων στην προσπάθεια απώλειας βάρους είναι ιδιαίτερα σημαντική. Το αρνητικό είναι ότι το βάρος επανέρχεται μετά τη διακοπή της φαρμακευτικής αγωγής, ενώ η
μακροχρόνια χορήγηση τέτοιων φαρμακευτικών σκευασμάτων έχει συνδεθεί με διάφορες παρενέργειες όπως τρόμος, σπασμοί, ψυχώσεις, καρδιακές αρρυθμίες, πνευμονική υπέρταση, εθισμό, εξάρτηση και θάνατο.

Τι είναι λοιπόν αυτό, που θα μπορούσε να ενισχύσει την επίδραση του φαρμάκου έτσι ώστε η απώλεια, να διατηρηθεί και μετά τη διακοπή της χορήγησής τους; να τι άλλο από αυτό που όλοι οι επιστήμονες επισημαίνουν και τονίζουν σε κάθε άτομο που ξεκινά να μειώσει το σωματικό βάρος του “αλλαγή του τρόπου ζωής και των διατροφικών συνηθειών”. Κανένα φάρμακο δεν πρέπει να θεωρείται πανάκεια παρά μόνο ένα δεκανίκι που μας παρέχει η επιστήμη στον αγώνα μας ενάντια στην παχυσαρκία.

Το πιο σημαντικό όπλο που διαθέτουμε στον αγώνα αυτό είναι η εκπαίδευση σε ένα νέο, πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Η υιοθέτηση σωστών διατροφικών συνηθειών και η καθημερινή άσκηση είναι το α και τα ω σε μία τέτοια προσπάθεια Δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα χωρίς να συνδυαστεί με κατάλληλη διατροφή και άσκηση και τίποτα δεν μπορεί να διατηρήσει το αποτέλεσμα αν όλες αυτές οι αλλαγές των διατροφικών συνηθειών δεν εναρμονιστούν στην καθημερινότητα και στον τρόπο ζωής.

 

Σχετικά άρθρα:

Ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή!

Τα μυστικά των διατροφολόγων

Η δίαιτα της ευτυχίας(the happiness diet)

Θέλεις να χάσεις κιλά; Πιες ρόφημα μαϊντανού

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *