Δευτέρα, 15 Ιουλίου

Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για τέλειο σώμα!

Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για τέλειο σώμα!Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για τέλειο σώμα!

Οι Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας μπορεί να κάνει το πρόγραμμα γυμναστικής μια εξαιρετικά διασκεδαστική διαδικασία. Μαζί με ατέλειωτο παιχνίδι μπορεί να μας χαρίσει και το τέλειο σώμα Ας παίξουμε, λοιπόν!

Τα πους-απς σε άλλη έκδοση


1α. Η μπάλα θα μας βοηθήσει να τα κάνουμε με μεγαλύτερη ευκολία. Αντί, λοιπόν, να ξαπλώσουμε στο έδαφος, στηρίζουμε τα πόδια μας, ενωμένα και τεντωμένα, στην μπάλα. Το σώμα μας είναι σε ευθεία και οι παλάμες μας «κοιτάνε» μπροστά.

1β. Χωρίς να κάμπτουμε το σώμα μας και λυγίζοντας τους αγκώνες, χαμηλώνουμε, όσο αντέχουμε, και επανερχόμαστε στην αρχική θέση. Κάνουμε τρία σετ των 4 επαναλήψεων, με διαλείμματα δύο λεπτών.

Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για σφιχτούς γλουτούς

2α. Γονατίζουμε στο πάτωμα και στηρίζουμε τους αγκώνες μας στην μπάλα, Τα πόδια μας είναι ενωμένα και ο κορμός μας (κεφάλι, πλάτη, γλουτού σε ευθεία.

2β. Στηριζόμενες στα χέρια μας, τεντώνουμε το υπόλοιπο σώμα μέχρι να έρθει όλο σε ευθεία. Σφίγγουμε τους γλουτούς και τα πόδια μας.

Παραμένουμε σ’ αυτήν τη στάση μετρώντας μέχρι. το τρία και επανερχόμαστε στην αρχική. Κάνουμε τρία σετ των 4 επαναλήψεων, με διαλείμματα δύο λεπτών.

Ασκήσεις με μπάλα ισορροπίας για καλλίγραμμα πόδια

3α. Ακουμπάμε την μπάλα στον τοίχο και στηρίζουμε την πλάτη μας σ’ αυτήν. Τα πόδια μας απέχουν μισό μέτρο περίπου από τον τοίχο και είναι ελαφρώς ανοιχτά. Σταυρώνουμε τα χέρια μας στο ύψος του στήθους. Κάνουμε τρία σετ των 4 επαναλήψεων, με διαλείμματα δύο λεπτών.

3β. Χωρίς ν’ αλλάξουμε τη στάση του σώματός, λυγίζουμε αργά αργά τα γόνατά μας, για να κάνουμε κάθισμα. Ταυτόχρονα, η πλάτη μας πιέζει την μπάλα, η οποία κυλά στον τοίχο ακολουθώντας το κάθισμά μας.

Όταν τα γόνατά μας θα είναι σε ορθή γωνία, περιμένουμε 2-3 δευτερόλεπτα και μετά επανερχόμαστε στην αρχική μας θέση. Κάνουμε τρία σετ των 4 επαναλήψεων, με διαλείμματα δύο λεπτών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *