Δευτέρα, 20 Μαρτίου

Ασκήσεις στο σπίτι με σχοινάκι…και κάψτα όλα!

Ασκήσεις στο σπίτι με σχοινάκι…και κάψτα όλα!

Για ποιο λόγο θα πρέπει να προμηθευτείς αμέσως ένα σχοινάκι; Γιατί 10 λεπτά άσκησης με σχοινάκι στο σπίτι ισοδυναμούν με 30 λεπτά τρέξιμο. Δηλαδή καις τις ίδιες θερμίδες. Όπως τονίζουν οι  personal trainer, το σχοινάκι γυμνάζει όλους τους μυς και τις αρθρώσεις. Προϋποθέτει, βέβαια, κάποιες ικανότητες και εξάσκηση , Ακολούθησε τις παρακάτω ασκήσεις στο σπίτι με σχοινάκι και κάψτα όλα!

Το σχοινάκι θέλει ισορροπία

Το βάρος σου να πέφτει στις μύτες των ποδιών,και τα γόνατα να λυγίζουν ελάχιστα. Μην αναπηδάς πάνω από 2,5 εκ. Διατήρησε ίσιο το σώμα, το βλέμμα μπροστά, τους ώμους κλειστούς. Κάνε μικρούς κύκλους με τους καρπούς σου.

Το σωστό άλμα στο σχοινάκι

Μπορεί να πρόκειται για μια ελαφριά ώθηση, αλλά γυμνάζει αστραγάλους, γόνατα και γοφούς. Πίεσε προς το πάτωμα με τα πόδια και σπρώξε τα δάχτυλα δίνοντας ώθηση προς τα πάνω καθώς αναπηδάς από το έδαφος.

Η σωστή προσγείωση στο σχοινάκι

Προσγειώσου μαλακά επιταχύνοντας το κατέβασμα με τη βοήθεια των πελμάτων, των γονάτων και των γοφών. Χωρίς όμως να ρίχνεις όλο σου το βάρος. Η επαφή με το έδαφος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη, ενώ οι φτέρνες δεν θα πρέπει να ακουμπήσουν το πάτωμα. Μην κάνεις αναπηδήσεις, γιατί η άσκηση γίνεται υπερβολικά εύκολη.

Κάνε κουτσό

Κάνε σχοινάκι με το ένα πόδι. Στο δεύτερο γύρισμα του σχοινιού, σταμάτησε, Συνέχισε αλλάζοντας πόδι (σαν να κάνεις τρέξιμο) με αργές κινήσεις μέχρι να βρεις το ρυθμό που σου ταιριάζει, Σήκωσε τα γόνατά σου μπροστά χωρίς να ωθήσεις προς τα πίσω, για να μην μπλέξουν τα πόδια σου στο σχοινί.

Πρόγραμμα ασκήσεων στο σπίτι με σχοινάκι

Ξεκίνησε με 10 σετ των 10 αναπηδήσεων, είτε κάνεις τα κλασικά πηδηματάκια είτε το κουτσό, Σταδιακά, μπορείς να αυξάνεις τον αριθμό των αναπηδήσεων κατά 10 σε κάθε σετ, ώσπου να φτάσεις τα 100 συνεχόμενα μικρά άλματα. Στόχος σου είναι να κάνεις σχοινάκι επί 5-10 λεπτά ασταμάτητα,

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *