Τετάρτη, 15 Ιουλίου

Γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα λάιμ

Γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα λάιμ

Για να απολαύσετε στο έπακρο τα φυσικά αρώματα αυτής της παγωμένης γαριδοσαλάτας με μαγιονέζα, μην την καρυκεύετε έντονα. Μια σταλιά κύμινο και η δροσιστική μαγιονέζα λάιμ δίνουν μια καλοκαιρινή νότα στο απαλό αυτό γεύμα.




Χρόνος προετοιμασίας 15 λεπτά + 30 λεπτά ψυγείο

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος Καθόλου

Μερίδες 6

Για τη γαριδοσαλάτα με μαγιονέζα λάιμ θα χρειαστείς

  • Ι αγγούρι
  • 2 κ.σ. αλάτι
  • Ι κ.σ. σπόρους κύμινο, ελαφρά καβουρδισμένους
  • 450 γρ. ξεφλουδισμένες μαγειρεμένες γαρίδες, χωρίς το έντερο και σουρωμένες
  • χυμός και ψιλοτριμμένο ξύσμα
  • Ι λάιμ (μοσχολέμονο)
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι πλήρες
  • 1/2 φλιτζάνι μαγιονέζα
  • κλωνάρια μαϊντανό, για γαρνίρισμα

1 Καθαρίζετε το αγγούρι, το κόβετε κατά μήκος στη μέση και με ένα κουτάλι αφαιρείτε τους σπόρους. Κόβετε τη σάρκα σε λεπτές λωρίδες, μήκους περίπου 10 εκ. Τις βάζετε σε μια πιατέλα, πασπαλίζετε με αλάτι και αφήνετε για 30 λεπτά (το αλάτι θα αφαιρέσει τα υγρά του αγγουριού και θα συμπυκνώσει τη γεύση). Στραγγίζετε τα υγρά, στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας και πασπαλίζετε με το κύμινο.

2 Βάζετε τις γαρίδες σε ένα μπολ, προσθέτετε 1 ή 2 κ. σ. χυμό λάιμ κατά και αναμιγνύετε. Αλατοπιπερώνετε. Γεμίζετε καλά με τις γαρίδες 6 ατομικά μπολ σουφλέ ή φορμάκια και τα αφήνετε στο Ψυγείο.

3 Σε ένα μπολάκι, αναμιγνύετε το ξύσμα του λάιμ, το γιαούρτι και τη μαγιονέζα και τον υπόλοιπο χυμό λάιμ, κατά βούληση. Αναμιγνύετε καλά.

4 Για να σερβίρετε, τις φόρμες σε έξι παγωμένα πιάτα τις λωρίδες του αγγουριού γύρω από τις γαρίδες και περιχύνετε με λίγο λάιμ και τριγύρω τη μαγιονέζα.Αν θέλετε ρίχνετε λίγο αλάτι πάνω από τις γαρίδες. Γαρνίρετε τη σαλάτα με το μαϊντανό και τη σερβίρετε παγωμένη.

Συμβουλές

Για να καβουρδίσετε τους σπόρους του κύμινου, τους βάζετε σε ένα στεγνό κατσαρολάκι. Τηγανίζετε σε μέτρια φωτιά 2 λεπτά ή ώσπου να μυρίσουν, μη σας καούν,γιατί θα πικρίσουν.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *