
Γλυκά Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους μας φίλους
Φέτος, ας χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα γλυκά Χριστουγεννιάτικα δώρα γλυκά και απολαυστικά, που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους, δώρα που θα ετοιμάσουμε μόνες μας, χωρίς πολύ κόπο,και με πολύ αγάπη!
Βρισκόμαστε προ των πυλών των Χριστουγέννων και ο προβληματισμός για τα δώρα που θα χαρίσουμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα έχει ήδη αρχίσει. Σε λίγο θα αρχίσουν και οι πολύωρες αναζητήσεις στα καταστήματα, που συχνά κρύβουν μεγάλη ταλαιπωρία.
Φέτος, ας αποφύγουμε όλη αυτή τη διαδικασία και ας ετοιμάσουμε μόνες μας ένα κέικ σοκολάτας ή τρούφες σοκολάτας, που θα χαρίσουμε τυλιγμένα σε όμορφα χαρτιά και κορδέλες.
Γλυκά Χριστουγεννιάτικα δώρα με εξασφαλισμένη την ικανοποίηση του αποδέκτη, που θα ετοιμάσουμε εύκολα και γρήγορα. Με κουβερτούρα σε σταγόνες μπορούμε, πια, να ετοιμάσουμε εύκολα μια σάλτσα σοκολάτας με την οποία θα γαρνίρουμε τα γλυκά μας.
Μπορούμε, επίσης, να την χρησιμοποιήσουμε χωρίς να την λιώσουμε, σε κέικ, σε κουλουράκια, σε μπισκότα και όπου αλλού επιθυμούμε.
ΤΡΟΥΦΕΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά για 30 με 40 κομμάτια
- 800 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 2 κουταλιές λικέρ
- ζάχαρη άχνη
- κακάο σε σκόνη
Εκτέλεση:
Βάζουμε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρολάκι και, μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, την αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε 600 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσουν. Μόλις κρυώσει το μείγμα, προσθέτουμε το λικέρ και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μείγμα σοκολάτας
στο ψυγείο για να σφίξει.
Την επομένη, πλάθουμε το μείγμα σε μπαλίτσες. Τις πασπαλίζουμε καλά με ζάχαρη άχνη και τις ξαναβάζουμε για λίγη ώρα στο ψυγείο. Σε μπαιν μαρί λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε σταγόνες και, όσο είναι ζεστή, βουτάμε μέσα τις μπαλίτσες. Τις βγάζουμε προσεκτικά με πιρούνι και τις πασπαλίζουμε με κακάο.
Γλυκά Χριστουγεννιάτικα δώρα για τους αγαπημένους μας φίλους
ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Υλικά για 6 άτομα
- 3 φλιτζάνια φαρίνα
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 4 αυγά
- 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
- 1 κουταλιά μπράντι
- Βούτυρο και αλεύρι, για τη φόρμα
- Φέτες πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα
- Για το γλάσο πορτοκαλιού
- 7 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 1 κουταλιά συμπυκνωμένο χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
Σε μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη και το βούτυρο, μέχρι να γίνουν ένα άσπρο μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα και ανακατεύουμε. Σε μπέν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα σε σταγόνες και την προσθέτουμε στο μείγμα. Προσθέτουμε, ακόμη, τον χυμό πορτοκαλιού και το μπράντι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά τη φαρίνα, ανακατεύοντας ελαφρά. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, για 30 με 40 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήνουμε το κέικ να κρυώσει λίγο και ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη με τον χυμό πορτοκαλιού. Απλώνουμε το γλάσο στο χλιαρό κέικ, διακοσμούμε με φέτες πορτοκαλιού και το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
6 διαφορετικές βασιλόπιτες για γούρι και για ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!
Χριστουγεννιάτικα κουλουράκια με νουγκατίνα και πικραμύγδαλο
Συνταγή για τα πιο πετυχημένα μελομακάρονα!
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ