Σάββατο, 19 Σεπτεμβρίου

Κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη

Κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη ένα ελαφρύ,νόστιμο και υγιεινό πιάτο.

Προετοιμασία:10 λεπτά

Συνολικός χρόνος 25 λεπτά

Μερίδες:4



Για το κοτόπουλο λεμονάτο με σπανάκι και κάππαρη θα χρειαστείς:

  • 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 750 g στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα και κόκαλα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/4 φλ. κάππαρη πλυμένη και στραγγισμένη
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1/2 φλ. λευκό κρασί
  • 1/4 φλ. ζωμό κοτόπουλου χαμηλό σε νάτριο
  • 500 σπανάκι
  • 1/4φλ. φρέσκο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση:

1# ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΙΣ το αλεύρι, 1/4 κ.γ. αλάτι και 1/4 κ.γ. πιπέρι σε μία σακούλα.
Στραγγίζεις το κοτόπουλο με ρολό χαρτί και το βάζεις στη σακούλα. Την κλείνεις και την κουνάς καλά. Τοποθετείς το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
2# ΖΕΣΤΑΙΝΕΙΣ 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τηγανίζεις το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί καλά κι από τις δύο πλευρές (για 6 λεπτά). Το μεταφέρεις σε ένα πιάτο και το σκεπάζεις.
3#ΒΑΖΕΙΣ το υπόλοιπο λάδι στο τηγάνι. Προσθέτεις την κάππαρη και τα κρεμμύδια και τα σοτάρεις μέχρι να μαλακώσουν για 4 λεπτά. Ρίχνεις το κρασί, το ζωμό και το χυμό λεμονιού και τα σιγοβράζεις για άλλα 4 λεπτά. Μεταφέρεις τη σάλτσα σε ένα μπολ. Ρίχνεις σταδιακά το σπανάκι στο τηγάνι μαζί με λίγες κ.σ. νερό και σοτάρεις ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να μαλακώσει για 3 λεπτά.
4#ΜΟΙΡΑΖΕΙΣ το σπανάκι σε 4 πιάτα κι από πάνω τοποθετείς το κοτόπουλο με τη σάλτσα.

Καλή επιτυχία!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

Χλιαρή σαλάτα με κοτόπουλο και μανιτάρια

Κουνέλι με δαμάσκηνα και αρωματικά

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *