Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου

Νεανικό πνεύμα με δημιουργικότητα & τόλμη!

Νεανικό πνεύμα με δημιουργικότητα & τόλμη!

Νεανικό πνεύμα με δημιουργικότητα & τόλμη!

Το να διατηρείτε νεανικό πνεύμα με το να είστε δημιουργικοί, εφευρετικοί και τολμηροί. Να μην παίρνετε τα πράγματα για δεδομένα βοηθά τον εγκέφαλο και το σώμα σας να λειτουργούν με νεανικούς ρυθμούς. Ευνοεί τα συναισθήματα ευεξίας, τα οποία για τους ηλικιωμένους συνδέονται με μεγαλύτερη μακροζωία. Μια νέα προοπτική διατηρεί τον νου ανθεκτικό και προσαρμόσιμο. Ενθαρρύνει τη θετικότητα, η οποία με τη σειρά της ευνοεί το ανοσοποιητικό.

Κάντε κάτι τολμηρό

Κάθε βδομάδα κάντε κάτι λίγο τολμηρό: πιάστε κουβέντα με έναν ξένο σε ένα τρένο,τηλεφωνήστε στη δουλειά και πείτε ότι είστε άρρωστοι, φορέστε μια πιο κοντή φούστα, κλείστε ένα Σαββατοκύριακο να κάνετε σέρφινγκ ή να πηδήξετε από αλεξίπτωτο, τηλεφωνήστε στο πρόσωπο που έχετε βάλει στο μάτι και ζητήστε του να δειπνήσετε μαζί. Απολαύστε τον νέο σας εαυτό.


Γίνετε δημιουργικοί

Δοκιμάστε ένα νέο χόμπι που να περιλαμβάνει κάποια κατασκευή. Πλάστε πηλό, ζυμώστε ζύμη, πλέξτε με χοντρές βελόνες. Γραφτείτε σε μια ομάδα εκμάθησης της τεχνικής πάτσγουορκ, σε μαθήματα σχεδίου ή σε μαθήματα ταπετσαρίας. Αν προτιμάτε να είστε μόνοι, καθίστε και ξεκινήστε την αυτοβιογραφία σας, μετουσιώστε τις σκέψεις σας σε ποίηση ή σκίτσα με κάρβουνο. οι μελέτες δείχνουν ότι η δημιουργικότητα βελτιώνει την ψυχική και σωματική ευεξία καθώς και τις δεξιότητες μνήμης, μειώνει την κατάθλιψη και οδηγεί σε ενισχυμένο αίσθημα χαράς της ζωής στους ηλικιωμένους. Η επιτυχία φέρνει μεγαλύτερες προσδοκίες επιτυχίας στις μελλοντικές προσπάθειες.

Ιαματικά άνθη

Είναι πολύ βολικό να μένετε προσκολλημένοι στο παρελθόν, ειδικά όταν έχετε ζήσει πολλά. Το ανθοΐαμα Bach από αγιόκλημα βοηθά εκείνους οι οποίοι είναι ιδιαίτερα προσκολλημένοι είτε στις «παλιές καλές μέρες» είτε σε τραυματικά γεγονότα του παρελθόντος και έτσι αδυνατούν να απολαύσουν πλήρως τη ζωή τους στο παρόν. Βάλτε 2 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε τέσσερις φορές την ημέρα ή όσο σας είναι απαραίτητο.

Ακούστε νέες μουσικές

Εξακολουθείτε να ακούτε τα τραγούδια της νιότης σας; Κάθε δύο μήνες προσπαθήστε να ανακαλύπτετε τη μουσική ενός καλλιτέχνη που δεν έχετε ακούσει ποτέ πριν. Δοκιμάστε νέα είδη και ζητήστε από τους φίλους σας να σας προτείνουν μουσικές που τους αρέσουν. Μόλις βρείτε κάτι που σας αρέσει, ψάξτε όλη τη δισκογραφία αυτού του καλλιτέχνη και άλλων μουσικών της ηχογράφησης, ή της εταιρείας, ή άλλες δουλειές του ίδιου παραγωγού. Μία φορά τον χρόνο, κοιτάξτε πίσω και αναλογιστείτε πώς έχουν εξελιχθεί τα μουσικά σας γούστα.

Συναναστραφείτε με μικρά παιδιά

Προσφέρετε βοήθεια στη φύλαξη μιας ομάδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, για να δείτε τη ζωή ξανά μέσα από τα μάτια ενός παιδιού. Ανακαλύψτε ξανά τη χαρά του να πιτσιλιέστε με χρώματα, να πλάθετε πηλό, να παρακολουθείτε τους γυρίνους να μεγαλώνουν και γίνετε μάρτυρες των συναισθημάτων στην πιο αγνή τους κατάσταση.

Χαρίστε χρόνο

Γίνετε εθελοντές για να αποκτήσετε νέες προοπτικές. Σε μία μελέτη Πανεπιστημίου, ο εθελοντισμός για λιγότερο από μία ώρα την εβδομάδα συνδεόταν με την μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στους ηλικιωμένους τα αποτελέσματα ήταν πιο χτυπητά σε όσους δεν έβγαιναν πολύ.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *