Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου

Νικήστε την κόπωση με φυσικούς τρόπους!

Νικήστε την κόπωση με φυσικούς τρόπους!

Νικήστε την κόπωση με φυσικούς τρόπους!

Νικήστε την κόπωση με άσκηση είναι πολύ αποτελεσματικός τρόπος.Καταπολεμά  στην κακή διάθεση ξαλαφρώνει το μυαλό από έννοιες ακόμα και στην τρίτη ηλικία. Εάν, ωστόσο, διαπιστώσετε ότι η κόπωση είναι επίμονη και η άσκηση φαίνεται να μην σας βοηθάει,  επισκεφθείτε έναν γιατρό, για να ελέγξετε εάν υπάρχει κάποιο υποκείμενο πρόβλημα. Όπως η αναιμία, η κατάθλιψη ή οι δυσλειτουργίες του θυρεοειδούς.

Ισορροπία του εγκεφάλου

Αν δυσκολεύεστε να συγκεντρωθείτε, να μιλήσετε καθαρά ή νιώθετε υπνηλία ενώ διαβάζετε ή χρησιμοποιείτε τον υπολογιστή, πάρτε 6 σταγόνες εκχύλισμα από άνθη του αυστραλιανού θάμνου Bush Fuschia. Συνιστάται για την ισορροπία της δεξιάς και της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου, επιτρέποντάς σας να αφομοιώσετε πληροφορίες και να επικοινωνείτε πιο άνετα.


Σταυροειδείς στάσεις

Το σταύρωμα των χεριών και των ποδιών θεωρείται από τους κινησιολόγους μέσο εξισορρόπησης του δεξιού και του αριστερού ημισφαιρίου του εγκεφάλου, εναρμονίζοντας τις φυσικές και πνευματικές ενέργειες και διαλύοντας την εξάντληση. Σταθείτε όρθιοι και περιστρέψτε το δεξί σας χέρι προς τα εμπρός, σαν να κολυμπάτε κρόουλ. Όταν συνηθίσετε αυτή την κίνηση, συντονίστε την με μια ανύψωση του αριστερού σας γόνατου. Φέρτε τα δύο άκρα ψηλά και σταυρώστε τα μπροστά στο αντίθετο μισό του σώματος. Επαναλάβετε με το αριστερό χέρι και το δεξί πόδι. Τέλος, και πιο σημαντικό, δουλέψτε με εναλλάξ χέρια και πόδια, σαν να κολυμπάτε κρόουλ την ίδια στιγμή που περπατάτε επιτόπου.

Ομοιοπαθητική βοήθεια

Σε περιόδους στρες ή αν ο ύπνος σας έχει διαταραχθεί, βοηθά να λαμβάνετε τακτικές δόσεις (3-4 ημερησίως) από το ιστικό άλας Kali Phosphoricum ή φωσφορικό κάλιο. Αποκαθιστά τον μεταβολισμό του καλίου και προσφέρει φανταστική τόνωση σε ένα κουρασμένο νευρικό σύστημα. Πάρτε Arnica 30c δύο φορές την ημέρα κατά τη διάρκεια περιόδων κόπωσης λόγω σωματικής εξάντλησης ή έλλειψης ύπνου.

Θεραπείες με ανθοϊάματα Bach

Η θεραπεία Hornbeam συνιστάται για τις φορές που δεν μπορείτε να πείσετε τον εαυτό σας να σηκωθεί από το κρεβάτι ή να λάβει μέρος σε καταστάσεις που απαιτούν την παρουσία σας. Η θεραπεία Olive είναι κατάλληλη για μεγάλη υπερκόπωση, η οποία είναι αποτέλεσμα υπερβολικά μεγάλης δραστηριότητας. Βάλτε 2 σταγόνες σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε τέσσερις φορές την ημέρα ή όσο σας είναι απαραίτητο.

Νικήστε την κόπωση με φυσικούς τρόπους!

Δοκιμάστε το Τάι Τσι

Εάν αισθάνεστε ιδιαίτερα εξασθενημένοι, στραφείτε στο Τάι Τσι. Η αργή και σταθερή ροή κινήσεων συμβάλλει στην εξοικονόμηση ενέργειας και λειτουργεί υπέρ της απελευθέρωσης από εμπόδια στις ενεργειακές οδούς του σώματος ή στους μεσημβρινούς, για να επιτρέψει την ελεύθερη ροή ενέργειας.

Πιείτε νερό

Η αφυδάτωση είναι μία από τις κύριες αιτίες κόπωσης. Εάν διαπιστώσετε ότι όσο νερό και να πίνετε, εξακολουθείτε να αισθάνεστε κουρασμένοι και υποφέρετε από ξηρότητα του δέρματος, των ματιών, του κόλπου και του εντέρου, πάρτε 6c το από ομοιοπαθητικό φάρμακο Nat mur μέχρι τρεις φορές την ημέρα για λίγες εβδομάδες. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να διορθώσει την ισορροπία νερού του.

Διαβάστε ανάποδα

Διαβάστε τις λέξεις αυτής της συμβουλής προς τα πίσω, ξεκινώντας από την τελευταία γραμμή. Ποιοι συνειρμοί προκύπτουν; Εάν αισθάνεστε κουρασμένοι, η δραστηριότητα αυτή θα καταφέρει να σας ξυπνήσει.

Rhodiola rosea

Φημισμένη για τις αγχολυτικές και ανακουφιστικές για την κόπωση ιδιότητές της, η ρίζα αυτή αναζωογονεί εκείνους που βρίσκονται υπό έντονη σωματική και ψυχική καταπόνηση.

Πάρτε έως και 100-200 mg τρεις φορές την ημέρα, με διαλείμματα δύο εβδομάδων κάθε τρεις μήνες. (Αποφύγετέ το αν είστε έγκυος, θηλάζετε ή αν έχετε διπολική διαταραχή.)

Τσάι τζίνσενγκ

Το τζίνσενγκ χρησιμοποιείται ως φάρμακο για γενική αδυναμία και εξασθένηση εδώ και αιώνες. Η ρίζα αυτή αποδείχθηκε πρόσφατα ότι διαθέτει στεροειδή συστατικά παρόμοια με τις ανθρώπινες ορμόνες φύλου, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει τις «ανεβαστικές» ιδιότητές της. Πιείτε την σε ρόφημα. (Αποφύγετέ την, εάν υποφέρετε από κάποια πάθηση ή αν είστε έγκυος.)

Πότε πρέπει να χαλαρώσετε

Τα φυσικά συμπτώματα κόπωσης μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι πρέπει να μειώσετε τους ρυθμούς σας. Φροντίστε τους οι ίδιοι πριν σας σταματήσει το σώμα σας υποκύπτοντας σε κάποια λοίμωξη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *