Κυριακή, 14 Ιουλίου

Ο κορονοϊος στα παιδιά έχει μηδενικά συμπτώματα!

 

Ο κορονοϊος στα παιδιά έχει μηδενικά συμπτώματα!

Ο κορονοϊος στα παιδιά έχει μηδενικά συμπτώματα!

Τα περισσότερα παιδιά που τα μολύνει ο κορονοϊος έχουν ήπια μόνο συμπτώματα, ενώ το 7% πιο σοβαρά, σύμφωνα με μια επιστημονική έρευνα σε επτά νοσοκομεία παίδων των ΗΠΑ. Τη μεγαλύτερη του είδους της μέχρι σήμερα, η οποία δίνει μια αντιπροσωπευτική εικόνα της λοίμωξης Covid- 19 στα παιδιά.

Τα παιδιά με κορονοιό έχουν πολύ ήπια έως μηδενικά συμπτώματα

Είναι αξιοσημείωτο ότι, παρόλο που ο κορονοϊός δημιουργεί αναπνευστικά συμπτώματα και μπορεί να προκαλέσει σοβαρή πνευμονία. Η μελέτη δείχνει ότι τα παιδιά με αναπνευστικές παθήσεις δεν αντιμετωπίζουν μεγαλύτερο κίνδυνο να κολλήσουν τον ιό. Μάλιστα όσα έχουν άσθμα, έχουν μικρότερη πιθανότητα να μολυνθούν, σύμφωνα με τη μελέτη.
Από τα σχεδόν 136.000 παιδιά που συνολικά έκαναν τεστ για τον κορονοϊό SARS-CoV-2 έως τον Σεπτέμβριο σε επτά νοσοκομεία, το 4% βγήκε θετικό. Από αυτά τα παιδιά που μολύνθηκαν, μόνο το 6,7% εμφάνισε σοβαρότερη μορφή της Covid-1 9. Με συμπτώματα αναπνευστικά, καρδιαγγειακά κ.ά.) και χρειάστηκαν εισαγωγή στο νοσοκομείο.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ: Covid-19 και κάπνισμα: Γιατί πρέπει να κόψεις το τσιγάρο….τώρα

Από αυτά τα παιδιά που αρρώστησαν πιο σοβαρά, το 27% χρειάστηκαν τελικά εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕθ) και το 9% μηχανική υποστήριξη της αναπνοής. Μόνο οκτώ παιδιά πέθαναν (ποσοστό θνητότητας 0, 15% στο σύνολο των κρουσμάτων) και από αυτά τα περισσότερα είχαν πολλαπλά υποκείμενα νοσήματα.

Παιδιά φυλετικών μειονοτήτων

Μεγαλύτερο κίνδυνο για εκδήλωση σοβαρότερων συμπτωμάτων είχαν τα παιδιά από φυλετικές/εθνοτικές μειονότητες (Αφροαμερικανοί, ισπανόφωνοι, Ασιάτες κ.ά.), εκείνα με ηλικία κάτω του ενός έτους ή άνω των 1 2, καθώς επίσης όσα είχαν άλλα χρόνια προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο ή διαβήτη.
Για τους περισσότερους παιδιατρικούς ασθενείς, ο κίνδυνος λοίμωξης από τον κορονοϊό SARS-CoV-2 εμφανίζεται χαμηλός. Επίσης βλέπουμε ότι τα παιδιά με μερικές, αλλά όχι όλες, χρόνιες ασθένειες είναι πιθανότερο να διαγνωστούν θετικά στα τεστ. Για παράδειγμα, αυτό ισχύει για τα παιδιά με διαβήτη, αλλά όχι για τα παιδιά με άσθμα.,

Οι ερευνητές -μεταξύ των οποίων επεσήμαναν ότι τα αποτελέσματα της έρευνας βασίζονται σε παιδιά στα οποία τα νοσοκομεία παίδων επέλεξαν να κάνουν τεστ-για κορονοϊό (κυρίως λόγω συγκεκριμένων συμπτωμάτων) και όχι σε τυχαίο δείγμα των παιδιατρικών ασθενών.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ:5 Εστίες μικροβίων υπεράνω υποψίας!

Η σωματική άσκηση καταπολεμά τον κορονοϊό

Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου της Βιρτζίνια, η σωματική άσκηση μπορεί να προστατέψει τους ασκούμενους, ανεξαρτήτου ηλικίας, από τον κορονοϊό. Η άσκηση έχει τεράστια οφέλη για την αμυντική θωράκιση του ανοσοποιητικού συστήματος και συγκεκριμένα για τα αναπνευστικά επεισόδια και τις καρδιακές επιπλοκές που προκαλεί ο ιός. Στο πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια λοιπόν αναζήτησαν τη λύση μέσω της σωματικής άσκησης.

Στη σχετική τους έρευνα που δημοσιεύτηκε πριν μήνες, διαπίστωσαν πως η σωματική δραστηριότητα παράγει την ουσία ECSOD που είναι αντιοξειδωτική για τον οργανισμό. H συγκεκριμένη ουσία παίζει θεμελιώδη ρόλο στον αμυντικό μηχανισμό του σώματος και ιδιαίτερα σε παθήσεις του αναπνευστικού, καρδιακού και ήπατος.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *