Παρασκευή, 19 Ιουλίου

Σεξουαλικότητά και ισότητα:Μύθοι & αλήθειες!

Σεξουαλικότητά και ισότητα:Μύθοι & αλήθειες!Σεξουαλικότητά και ισότητα:Μύθοι & αλήθειες!

Κυρίες μου, η σεξουαλικότητά μας άλλαξε και… διεκδικεί ισότητα! Ή μήπως πάντα έτσι ήταν κι εμείς απλώς δεν το γνωρίζαμε;

Θεωρούσαμε δεδομένο, γιατί μας το είχαν «διδάξει», πως με τους άντρες διαφέραμε και στην ερωτική συμπεριφορά! Όπως αποδεικνύεται, όμως, παντού υπάρχει ένας μύθος. Στην περίπτωσή μας υπάρχουν πολλοί. Σύμφωνα με έρευνα, τα γονίδια που ελέγχουν τη σεξουαλικότητα είναι ίδια στα δύο φύλα και οι περιοχές του εγκεφάλου που προβάλλουν τις σεξουαλικές ορμές και φαντασιώσεις είναι ταυτόσημες!

Επομένως, άντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν τα ίδια περίπου προβλήματα, γεγονός που ανατρέπει την κυρίαρχη αντίληψη ότι τα δύο φύλα διαφέρουν ριζικά στον ερωτισμό τους.

Παντού υπάρχει ένας μύθος

1.Η γυναικεία σεξουαλικότητα είναι πιο σύνθετη από την αντρική, γι’ αυτό και πιο δύσκολα προσεγγίσιμη.

Η αλήθεια

Η υποτίμηση του ρόλου της είναι κοινωνική και όχι βιολογική, καθώς έχει αποδειχθεί πως. Το γυναικείο όργανο έχει 6.000 νευρικές απολήξεις, ενώ το αντρικό μόλις 400! Λογικά, λοιπόν, ο οργασμός της είναι πιο προσεγγίσιμος.

2.Οι γυναίκες δεν διεκδικούν την ερωτική πράξη, αλλά μόνο τη δέχονται.

Η αλήθεια

Οι γυναίκες διεκδικούν σήμερα την ερωτική πράξη στην ίδια αναλογία με τους άντρες. Η διεκδίκηση δε του άλλου φύλου δεν αποτελεί πλέον μόνον αντρικό προνόμιο και αυτό φαίνεται και στην αμηχανία που παράγει στα αντρικά στερεότυπα.

3.Οι γυναίκες έλκονται από τα πνευματικά χαρίσματα του άντρα και δευτερευόντως από τα σωματικά,

Η αλήθεια

Η σημερινή γυναίκα προκαλείται από την εικόνα και όχι από το πνεύμα. Η σύγχρονη διαφήμιση, δε, προβάλλει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο το αντρικό και το γυναικείο γυμνό. Μέσω της έρευνας αποδείχτηκε μάλιστα πως οι γυναίκες κοιτάζουν τους γλουτούς, την πλάτη, τα πόδια, το στέρνο,και τα γεννητικά όργανα.

Σεξουαλικότητά και ισότητα:Μύθοι & αλήθειες!

4.Οι γυναίκες δεν φαντασιώνονται από μόνες τους και δεν αυτοϊκανοποιούνται όπως οι άντρες„

Η αλήθεια

Σε αναλογία 60%, οι γυναίκες καταφεύγουν στην αυτοϊκανοποίηση και αντλούν ευχαρίστηση απ’ αυτήν, ενώ τα αντρικά ποσοστά ενδέχεται να είναι και λιγότερα!

5.Οι γυναίκες είναι μονογαμικές

Η αλήθεια

Σύμφωνα με την έρευνα, το ποσοστό των γυναικών που παραδέχονται την ύπαρξη άλλων ερωτικών συντρόφων φτάνει περίπου το 30%! Η βιολογική εξέλιξη ίσως εφοδίασε μόνο τη γυναίκα με το όπλο της πολυγαμικότητας. Σκεφτείτε πόσες φορές ένας άντρας μπορεί να έρθει σε οργασμό την ημέρα συγκριτικά με τη γυναίκα! Η σκέψη τρομάζει. Έτσι, η γυναικεία ηδονή περικλείεται από ηθικούς όρους: ΓΥΝΑΙΚΑ-ΜΗΤΕΡΑ-ΠΑΡθΕΝΑ..

6.Ο ρόλος της μητέρας είναι πολύ πιο σημαντικός από αυτής της ερωτικής συντρόφου.

Η αλήθεια

Άλλος ένας «κανόνας», που στηρίζει τη μονογαμία και το οικογενειακό πρότυπο.Τα στοιχεία, όμως, αποδεικνύουν ότι το 90% των γυναικών έχει ερωτική ζωή πριν από την ηλικία των 22 χρόνων. Γεγονός που καταργεί το μύθο της ταύτισης της γονιμότητας και της μητρότητας με τη σεξουαλική ζωή.

Άλλωστε, εάν η και είχε γεννηθεί με μοναδικό στόχο τη μητρότητα, θα ήταν βιολογικά προγραμματισμένη. Να κάνει έρωτα 3 μόνο φορές στη ζωή της, στην καλύτερη περίπτωση.
Και μόνο η σύγκριση του αριθμού γεννήσεων και εκτρώσεων στη χώρα μας δείχνει. Η πραγματικότητα δεν είναι καθόλου έτσι: 170,000 γεννήσεις και 300000 εκτρώσεις!

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *