Κυριακή, 14 Απριλίου

Πως θα αντιμετωπίσετε τους κιρσούς!

Πως θα αντιμετωπίσετε τους κιρσούς!

Πως θα αντιμετωπίσετε τους κιρσούς!

Για να αντιμετωπίσετε τους κιρσούς πρέπει να τηρήσετε ορισμένους κανόνες για να βοηθήσετε τα πόδια σας, όταν υποφέρετε από κιρσούς.


Μην φοράτε ψηλά τακούνια

Να αποφύγετε τα ψηλά τακούνια. Μόνο αν χρειαστεί σε ειδικές περιπτώσεις και όχι για πολλή ώρα. Τα ψηλά τακούνια δημιουργούν και μυοσκελετικά προβλήματα.

Αποφύγετε την ορθοστασία

Η πολλή ορθοστασία βλάπτει σημαντικά στους κιρσούς. Βέβαια όταν η δουλειά σας δεν το επιτρέπει, πρέπει αν μπορείτε να κάνετε διαλείμματα, θα βοηθήσουν πολύ τόσο τους μύες να ανακάμψουν και να ξεκουραστούν όσο και τη ροή του αίματός σας, η οποία θα διορθωθεί και δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα.

Φοράτε πάντα το σωστό παπούτσι

Πρέπει με προσοχή να διαλέγετε τα σωστά παπούτσια ιδιαίτερα αν περπατάτε πολλή ώρα, παραδείγματος χάριν οι δρομείς φοράνε ειδικά παπούτσια που απορροφούν τους κραδασμούς και έτσι δεν κουράζονται οι μύες και τα πόδια τους.

Τρώτε σωστά

Πρέπει να αποφεύγετε τα έτοιμα φαγητά, τα λιπαρά και τα τηγανιτά. Να τρώτε λαχανικά και φρούτα. Έτσι ωφελείτε την υγεία σας και ελέγχετε και το βάρος σας.

Να κάθεστε σωστά

Μην μπερδεύετε τα πόδια σας, δηλαδή να τα βάζετε σταυροπόδι ή να κάθεστε επάνω σ’ αυτά. Μ’ αυτόν τον τρόπο αυξάνεται η πίεση και τα ζορίζουμε χωρίς λόγο.

O αθλητισμός ωφελεί

Τα αθλήματα που δυναμώνουν παρά πολύ τα πόδια, με αποτέλεσμα να μην κουράζονται εύκολα, είναι η κολύμβηση, το περπάτημα, το ποδήλατο, το τρέξιμο. Πάντα όμως με μέτρο και την υπόδειξη του γιατρού σας.

Επισκεφθείτε έναν γιατρό

Ο γιατρός θα σας συμβουλεύσει ή θα σας δώσει θεραπεία ή μπορεί να σας αφαιρέσει τους κιρσούς με μια απλή επέμβαση και όσο το συντομότερο πάμε στο γιατρό μας τόσο καλύτερα θα είναι για την εξέλιξη της ασθένειας.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *