Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου

Σοκολάτα, αλήθειες και ψέματα!

Σοκολάτα, αλήθειες και ψέματα!

Σοκολάτα, αλήθειες και ψέματα!

Η σοκολάτα, η οποία προέρχεται από το κακαόδεντρο, προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους μεγάλη γευστική ευχαρίστηση. Τα είδη της σοκολάτας είναι πολλά και διαχωρίζονται ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε κακάο ζάχαρη, γάλα, πρόσθετους ξηρούς καρπούς κ.α.




Μερικά από τα είδη της σοκολάτας είναι τα εξής: Κουβερτούρα, σοκολάτα γάλακτος, σοκολάτα υγείας, αμυγδάλου, φουντουκιού και λευκή.

Τα επιστημονικά στοιχεία μας δείχνουν ποια είναι τα οφέλη της σοκολάτας και ποια τα αρνητικά της. Μη βασίζεστε λοιπόν στις φήμες από στόμα σε στόμα.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΚΜΗ/ ΨΕΜΑ

Οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι η ακμή του προσώπου δεν οφείλεται σε κάποιο από τα συστατικά της σοκολάτας, αλλά προκαλείται από ορμονικές διαταραχές.

H ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΕΥΝΟΕΙ ΤΗΝ ΤΕΡΗΔΟΝΑ/ ΨΕΜΑ

Οι επιστημονικές μελέτες μας πληροφορούν :πως η κύρια αιτία της πρόκλησης τερηδόνας :στα δόντια δεν είναι η σοκολάτα, αλλά η αμέλεια του συστηματικού πλυσίματος των δοντιών και η διατροφή. Ένα συστατικό κυρίως της σοκολάτας υγείας είναι η θεοβρωμίνη, η οποία αναστέλλει τη δράση παθογόνων οργανισμών στη στοματική κοιλότητα που προκαλούν τερηδόνα.

Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΧΕΙ ΑΦΡΟΔΙΣΙΑΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΕΥΦΟΡΙΑ/ ΑΛΗΘΕΙΑ

Εξαιτίας της τόνωσης που προσφέρει στους μυς και στην καρδιά είναι ικανή να ανεβάσει άριστα ολόκληρο τον οργανισμό για τη σεξουαλική δραστηριότητα. Και αυτό λόγω του ότι είναι πλούσια σε καφεΐνη και θεοβρωμίνη, δυο συστατικά που τονώνουν τη διάθεση και ενισχύουν την ενέργεια στον οργανισμό.

Επίσης περιέχει φαινυλεθυλαμίνη η οποία προκαλεί αισθήματα έλξης, ενθουσιασμού, επιπολαιότητας, φόβου και διεγείρει τα κέντρα ευχαρίστησης του εγκεφάλου, τα οποία με τη σειρά τους απελευθερώνουν ενδορφίνες, που έχουν αναλγητικές ιδιότητες και βελτιώνουν τη διάθεση και άλλες ουσίες με αντικαταθληπτική δράση, όπως η σεροτονίνη. Με όλες τις ουσίες που περιέχει, επιδρά στο κεντρικό σύστημα και βοηθάει στη βελτίωση. της ψυχικής διάθεσης.

Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΗΝ ΗΜΙΚΡΑΝΙΑ/ΨΕΜΑ

Ένα συστατικό της σοκολάτας είναι η τυραμίνη της οποίας μεγάλες ποσότητες κατανάλωσης προκαλούν ημικρανίες. Η ποσότητα όμως που εμπεριέχεται στη σοκολάτα είναι πολύ μικρή ώστε να επηρεάσει αρνητικά την προδιάθεση για ημικρανίες.

H ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΧL/ ΨΕΜΑ

Τα κυριότερα λιπαρά που περιέχει η σοκολάτα είναι το ελαϊκό, το λινελαϊκό, το στεατικό, τα οποία δεν επηρεάζουν αρνητικά τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα. Αντίθετα προστατεύουν τον οργανισμό αυξάνοντας την HDL χοληστερόλη. Το αυξημένο σωματικό βάρος οφείλεται στην αυξημένη πρόληψη τροφής και στη μειωμένη φυσική δραστηριότητα του ατόμου.

Εάν λοιπόν ελέγξουμε την ποσότητα της σοκολάτας που θα καταναλώσουμε (έως 100γρ. την εβδομάδα), δεν θα πάρουμε βάρος, αλλά ούτε θα στερηθούμε την απόλαυση της γλυκιάς γεύσης και τα οφέλη που μας προσφέρει.

H ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ/ ΑΛΗΘΕΙΑ

Η σοκολάτα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες μέταλλα, ιχνοστοιχεία και βιταμίνες. Περιέχει χαλκό σε ποσότητα που καλύπτει τη μέση ημερήσια πρόσληψη χαλκού για τον ανθρώπινο οργανισμό και βοηθάει στη σύνθεση μελαμίνης στο δέρμα και τα μαλλιά. Το ασβέστιο, ο φώσφορος και το μαγνήσιο που περιέχονται στη σοκολάτα, προλαμβάνουν την υπέρταση, τα καρδιαγγειακά νοσήματα και την οστεοπόρωση, ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση της αιμοσφαιρίνης.

Περιέχεε επίσης αντιοξειδωτικούς παράγοντες (πολυφαινόλες) που έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην υγεία μειώνοντας τον κίνδυνο ανάπτυξης αθηροσκλήρωσης, καρδιαγγειακών παθήσεων και διαφόρων μορφών καρκίνου. Ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί εμπεριέχει περίπου ίδια ποσότητα αντιοξειδωτικών ουσιών με ένα κομματάκι σοκολάτας 40γρ. και είναι γνωστό σε όλους ότι το κρασί μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *