Παρασκευή, 12 Αυγούστου

3 Διπλονόστιμες συνταγές με σουπιές!

3 Διπλονόστιμες συνταγές με σουπιές!

3 Διπλονόστιμες συνταγές με σουπιές!

Ακόμη και αν δεν νηστεύετε καλό θα είναι κάποιες φορές την εβδομάδα να αποφεύγετε το κρέας. Οι συνταγές με σουπιές που ακολουθούν θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Γιατί όπως γνωρίζουμε όλες οι νοικοκυρές είναι πιο κουραστικό να σκέφτεσαι κάθε μέρα τι θα μαγειρέψεις από το να το μαγειρέψεις.




Δοκιμάστε τις συνταγές με σουπιές που σας προτείνουμε και σίγουρα θα ξετρελαθείτε!!!

Σουπιές στιφάδο

ΥΛΙΚΑ ( ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό σουπιές
  • 1/2 κιλού μικρά κρεμμυδάκια ή μεγάλα κομμένα φέτες
  • 2 ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό φλυτζάνι ξύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • 3 ξύλο κανέλλα
  • 1 φύλλα δάφνης
  • 1 φλυτζάνι μεγάλο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό κρασί
  • λίγο χοντρό πιπέρι, αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε καλά τις σουπιές και τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και για να μην μας κάνουν να δακρύζουμε, έχουμε μία λεκανίτσα με νερό και τα ρίχνουμε μέσα κατευθείαν μετά το καθάρισμα, ενώ καλό είναι να είμαστε κάτω από τον απορροφητήρα του σπιτιού μας και να παίρνει την οσμή, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία του δακρύσματος.

Βάζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα τις σουπιές με νερό και λίγο αλάτι σε μέτρια φωτιά να βράσουν για περίπου μισή ώρα. Μετά ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε βλέποντας εάν χρειάζεται νερό και ρίχνουμε λίγο ακόμα. Συνερίζουμε το βράσιμο για 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά μαζί με τα κρεμμύδια. Μετά το πέρας των 20 λεπτών, ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά μαζί με το ελαιόλαδο και συνερίζουμε το βράσιμο για περίπου μισή ώρα ακόμα. Σερβίρουμε με ελιές και πιπεράκια τουρσί.

Σουπιές με φασολάκια και πατάτες

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4-5 ΑΤΟΜΑ)

  • 1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και κομμένες σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 3 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1/2 κιλού κιλό φασολάκια καθαρισμένα καλά
  • 2 μεγάλες πατάτες κομμένες ροδέλες
  • 1 μεγάλο φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο μία πρέζα (προαιρετικό)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια με όλο το ελαιόλαδο που αναφέρουμε για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Κατόπιν, ρίχνουμε ένα ποτήρι νερό, τις σουπιές μας και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μέτριο, ώσπου να μαλακώσουν οι σουπιές. Προσθέτουμε έπειτα τις πατάτες, τις ντομάτες, τα φασολάκια και τα μπαχαρικά με το ποτήρι νερό και βράζουμε το φαγητό για περίπου τρία τέταρτα. Σερβίρουμε το φαγητό κρύο ή ζεστό.

Σουπιές γεμιστές

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 5-6 ΑΤΟΜΑ)

  • 2 κιλά σουπιές πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1/2 κιλού κιλό ρύζι κίτρινο
  • 2 πιπεριές μακρόστενες ψιλοκομμένες
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 5 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο φλυτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά μουστάρδα
  • αλάτι, πιπέρι, δυόσμο σε σκόνη.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις σουπιές περίπου ένα τέταρτο. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις πλένουμε τις καθαρίζουμε καλά και αφαιρούμε τα πλοκάμια τους τα οποία τα ψιλοκόβουμε, για να τα βάλουμε στην γέμιση. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια και τα πλοκάμια από τις σουπιές για πέντε περίπου λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.

Ρίχνουμε κατόπιν στα κρεμμυδάκια με τα πλοκάμια όλα τα υπόλοιπα υλικά μας και τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί για περίπου πέντε λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Αλείφουμε ένα ταψί με ελαιόλαδο. Γεμίζουμε τις σουπιές με τα υλικά μας και τις τοποθετούμε στο ταψί σφιχτά και προσεχτικά, για να μην χυθεί η γέμιση. Ρίχνουμε στα πλάγια 2 ποτήρια νερό και ψήνουμε το φαγητό για μια ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά, αφού έχουμε αλείψει με λίγο ελαιόλαδο τις σουπιές. Σερβίρεται χλιαρό.

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του παρόντος άρθρου, χωρίς αναφορά, με ενεργό σύνδεσμο (link) beauty-secrets.gr

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.