Τρίτη, 24 Νοεμβρίου

Τραγανές & λαχταριστές τηγανίτες μήλου!

Τραγανές & λαχταριστές τηγανίτες μήλου!

Τα μήλα είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα φρούτα και μπορούν να αντικατασταθούν σχεδόν με όλα τα φρούτα που αντέχουν στο μαγείρεμα. Μπανάνες,ανανάς και ροδάκινα είναι τέλεια υποκατάστατα.




Χρόνος προετοιμασίας 35 λεπτά

Συνολικός χρόνος μαγειρέματος 20 λεπτά

Μερίδες 6-8

Για τις τραγανές τηγανίτες μήλου θα χρειαστείς

  • 900γρ. μήλα Golden Delicious
  • 140γρ. ψιλή ζάχαρη
  • 100 ml Καλβαντός (μπράντι μήλου)
  • 300γρ. αλεύρι
  • 2 κ.σ. άμυλο πατάτας ή κορνφλάουρ
  • 2 αβγά, συν 4 ασπράδια
  • 250 ml μπίρα
  • λάδι, για τηγάνισμα
  • 50γρ. ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα

Εκτέλεση

1.Ξεφλουδίζετε και αφαιρείτε το κέντρο των μήλων. Τα κόβετε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. ώστε να έχουν μια τρύπα στη μέση. Ανακατεύετε 100γρ. ζάχαρη με το Καλβαντός και περιχύνετε τα μήλα.

2.Κοσκινίζετε το αλεύρι, το άμυλο και μια πρέζα αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνετε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνετε τα δύο αβγά, την μπίρα και 1 κ.σ. λάδι. (ο χυλός θα είναι πολύ πηχτός για να σκεπάσει τα μήλα). Γεμίζετε κατά το ένα τρίτο με λάδι ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα. Ζεσταίνετε σε υψηλή θερμοκρασία.

3.Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές και ρίχνετε την υπόλοιπη ζάχαρη, ανακατεύοντας ώσπου να γίνει ένα απαλό και γυαλιστερό μείγμα. Ανακατεύετε με μια μεταλλική κουτάλα το χυλό.

4.Στραγγίζετε τα μήλα σε χαρτί κουζίνας. Βυθίζετε μία μία φέτα στο χυλό και τηγανίζετε. Μόλις ροδίσει, τη γυρίζετε και τηγανίζετε από την άλλη πλευρά. Βγάζετε τις τηγανίτες και τις στραγγίζετε σε χαρτί κουζίνας. Σερβίρετέ τις χλιαρές ή κρύες, πασπαλισμένες με άχνη ζάχαρη.

ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ

ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *