4 Υπέροχα Γλυκά Με Φρούτα Του Χειμώνα
Τα γλυκά με φρούτα του χειμώνα που θα δεις παρακάτω, είναι κάτι ανάμεσα σε γλυκό και φρούτο, είναι πρωτότυπα γλυκά με μπανάνες, μήλα και αχλάδια. Είναι γλυκά μέσα στο πνεύμα της εποχής. Γίνονται εύκολα και γρήγορα Είναι ελαφριά για επιδόρπιο και όχι και τόσο παχυντικά και ιδανικά για να κλείσουν ένα χειμωνιάτικο γεύμα.
ΓΛΥΚΟ ΜΗΛΟΥ
Υλικά για 2 μερίδες
- 300 γρ μήλα
- 50 γρ σταφίδες
- 5 κουταλιές μέλι4 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 αυγά
- 250 γρ τυρί φιλαδέλφεια
- 1 κουταλιά σιμιγδάλι χοντρό
- 1 κουταλάκι ξυσμένη φλούδα λεμονιού
- 50 γρ ψιλοκομμένα αμύγδαλα
- 1 κουταλάκι ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση:
Πλένετε και καθαρίζετε τα μήλα.Τα κόβετε σε φέτες και τα τοποθετείτε σε φόρμα για τάρτες. Προσθέτετε τις σταφίδες. Περιχύνετε με 3 κουταλιές μέλι και τις 2 κουταλιές χυμό λεμονιού. Χτυπάτε τους κρόκους, τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο μέλι μέχρι ν’ ασπρίσουν.
Προσθέτετε στο μείγμα το τυρί φιλαδέλφεια, το σιμιγδάλι και την τριμμένη φλούδα λεμονιού. Χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα τ’ ασπράδια και την προσθέτετε στο μείγμα. Απλώνετε το μείγμα πάνω από τα μήλα. Σκορπίζετε σ’ όλη την επιφάνεια του γλυκού τα ψιλοκομμένα αμύγδαλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά.Πριν σερβίρετε μπορείτε πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.
ΑΧΛΑΔΙΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ
Υλικά για 5 μερίδες
- 5 αχλάδια, όχι πολύ ώριμα
- 1 λεμόνι
- 250 γρ ζάχαρη
- 50 γρ αμυγδαλόψιχα
- 1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε ένα σιρόπι, ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη σε κατσαρόλα με μερικές κουταλιές νερό. Μόλις το σιρόπι γίνει ομοιόμορφο, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού καθώς και λίγη από τη φλούδα του. Καθαρίζετε τ’ αχλάδια ολόκληρα και προσέχετε να μη σπάσετε τα κοτσάνια τους. Κατόπιν τα βουτάτε στο σιρόπι και τ’ αφήνετε να ψηθούν σκεπασμένα για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας που και που το σιρόπι.
Τ’ αφήνετε να κρυώσουν. Βάζετε τ’ αμύγδαλα σε τηγάνι και τα καβουρντίζετε σε χαμηλή φωτιά. Στραγγίζετε καλά τ’ αχλάδια, γαρνίρετε με τ’ αμύγδαλα, εκτός από το πάνω μέρος, το οποίο διακοσμείτε με πράσινα φυλλαράκια, φρέσκα (π.χ. από δυόσμο). Σερβίρετε τ’ αχλάδια σε πιατέλα στην οποία έχετε απλώσει ένα στρώμα μαρμελάδα πορτοκάλι.
4 Υπέροχα Γλυκά Με Φρούτα Του Χειμώνα
ΜΟΥΣ ΜΠΑΝΑΝΑΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
Υλικά για 4-6 μερίδες
- 3 κρόκους αυγών
- 4 κουταλιές ζάχαρη άχνη
- 4 μπανάνες
- 3 κουταλιές χυμό λεμονιού
- 2 φύλλα ζελατίνα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- Βανίλια
- 120 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 1/8 του λίτρου δυνατό καφέ
- 50 γρ σοκολατάκια μόκα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε τη ζάχαρη άχνη με τους κρόκους και 3 κουταλιές ζεστό νερό ώσπου ν’ αφρίσει και ν’ ασπρίσει το μείγμα. Στη συνέχεια, λιώνετε με πιρούνι ή στο μπλέντερ τις τρεις μπανάνες, τις ανακατεύετε με τον χυμό λεμονιού και τις πρσθέτετε στο μείγμα των κρόκων. Μαλακώνετε τη ζελατίνα σε κατσαρολάκι με λίγο νερό σε χαμηλή φωτιά, την στραγγίζετε και την προσθέτετε στο μείγμα με τις μπανάνες.
Την αφήνετε να κρυώσει για 20 λεπτά. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με τη βανίλια μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις το μείγμα με τις μπανάνες αρχίσει να πήζει προσθέτετε και τη σαντιγί. Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει. Εν τω μεταξύ κόβετε σε κομματάκια τη σοκολάτα και την βάζετε σε μπαιν-μαρί να λιώσει μαζί με τον καφέ. Την αφήνετε να κρυώσει. Σερβίρετε τη μους μπανάνας σε μπαλάκια παγωτού (με το εργαλείο), περιχύνετε με σοκολάτα και γαρνίρετε με κομματάκια μπανάνας και σοκολατάκια μόκας.
ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΠΑΝΑΝΑ
Υλικά για 2 μερίδες
- 125 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 2 κουταλιές ζαχαρούχο γάλα
- 30 γρ κορν-φλέικς
- 2 μπανάνες
- Λαδόχαρτο
Εκτέλεση:
Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπαιν-μαρί, προσθέτετε το γάλα. Βάζετε τα κορν- φλέικς σε πιάτο. Κόβετε σε κομμάτια τις μπανάνες και τις περνάτε από τα κορν- φλέικς. Πιέστε τα κομμάτια στα κορν-φλέικς να κολλήσουν καλά. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βυθίζετε κάθε κομμάτι μπανάνας στη λιωμένη σοκολάτα και τα τοποθετείτε στη λαδόκολλα. Από πάνω γαρνίρετε με τα υπόλοιπα κορν-φλέικς και τα βάζετε στο ψυγείο να παγώσουν.
ΔΕΣ ΑΚΟΜΑ
ΔΗΜΟΦΗΛΗ ΑΡΘΡΑ